Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Ohromně nevyužitý potenciál. Scénář je až příliš tupý a na to, co sliboval, není zase moc akční. Také se snažíme (zbytečně, u tohoto typu filmu) držet při zemi, chlapec nemá žádný zvláštní skill. Nicméně to je právě to, co by na filmu pobavilo, kdyby jim tam nakopal malej smrad s lukem a šípy. Veliká škoda. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ta nadsázka, ačkoliv tam je, dostává absolutně na prdel od vší tý vážnosti, která se nese skrze zápletku samotnou, přes soundtrack, až k hereckejm výkonům. Takže si jí ve výsledku všimne asi málokdo. Škoda, že když už se tam vraždí, střílí, padá a vybuchuje, že necáká spousta krve a masa napříč celou obrazovkou! ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

What the FUCK was that? Turistický sprievodca Laponskom pre Američanov? To vážne tento shit nasadili do kín? Totálne odfláknuté béčko, ktoré by si nezaslúžilo ani vydanie na DVD? Keby som mal zaradom kritizovať všetko, čo tu bolo zlé, tak je to minimálne na 500 riadkov, ťažko nájsť vôbec nejakú scénu alebo okamih, ktorý by aspoň za niečo stál. V prvom rade Samuel ako prezident, totálne mimo. Morgan, to je prezident. O tom, ako si pobehuje v tom svojom letnom sáčku v laponských horách, škoda hovoriť... Ak by to bol film o chlapcovi, ktorý sa vyberie do hôr uloviť svoju prvú zverinu, mohlo to za niečo stáť, no šupnúť mu do cesty prezidenta a teroristov a celé to takto idiotsky zmuchlať dokopy, to by sa nedalo odpustiť, ani keby to bol nápad toho chlapca, čo nebol. The worst film ever Samuela L. Jacksona z tej stovky, čo som s ním videl. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nepovedený finský výplach. Trailery mě navnadily na zábavnou akční podívanou, ale bohužel se jedná o velmi tuctovou a nevýraznou záležitost, o pouhopouhý nudný akčňák, který není zábavný, ale jen velmi hloupý. Samuel L.Jackson coby prezident USA nepředvádí nic mimořádného a jeho mladý buddy pomocník Onni Tommila sice nějaký ten náznak hraní předvádí, ale většinu času mě pouze otravoval svým vyjeveným kukučem bez špetky emocí. Zbytek obsazení také nestojí za řeč, všichni hrají své omšelé role a nestarají se o to, jaké žvásty to vlastně pronáší. Jednou z mála světlých stránek je finské prostředí, které působí neokoukaně a svěže. Horší už je to s triky, které sice nejsou to nejhorší, co se dá v béčkové produkci najít, ale čekal bych od filmu, který jde celonárodně do kin lepší vizuální zážitek. Jedná se tak o ten příklad filmu, který na poli dvou minut dokáže zaujmout ukázkou, ale z návštěvy kina rozhodně nebudete nadšení. 3.5/10 ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost roku! Děj o tom jak prezidenta zradí jeho lidé a on spadne z letadla když zrovna letí nad Finskem a do toho ho musí zachránit 12 letý kluk, který právě má složit lovecký úkol a chytit nějaké velké zvíře. Kdyby to aspoň mělo nějaký scénář. Samueli, Samueli, Samueli, Samueli !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty jsi prostě děvka prodejná! Tohle tvůrci opravdu mysleli vážně? Škoda času i peněz. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)
  • Vonkajšie zábery sa natáčali v Alpách. (megajalec)
  • Keď pilot zahlási, že budú pristávať, nachádzajú sa nad Laponskom, čo je približne 1000 km od Helsiniek, kam letia. (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama