Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Kluk s tiky, anorektička a do třetice všeho divného ten s Obsedantně kompulzivní poruchou. Rozhodně to nejbizzarnější trio, jaké jste kdy viděli na filmovém plátně. A tato nevšední kombinace zaručuje vážně excentrickou podívanou, která ví, kdy má zvážnět a kdy vyvolat salvu smíchu. S přihlédnutím i na výborné herecké výkony a nádhernou americkou přírodu nemůžu jinak, než dát 5 hvězdiček. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech lidech, kterým osud nepřál a každý z nich se potýká s určitou duševní chorobou. Road movie ve které není nouze o vtipné situace, ale zároveň také trapné momenty. Celkově tato komedie/drama dobře balancuje na této hraně a jak už tomu tak bývá, hodně záleží, jak k tomuto filmu přistoupíte. Mně osobně filmy s podobnou tématikou zas tolik nesedí a duševní poruchy v rádoby vtipném hávu nejsou úplně mým šálkem kávy. Výsledný dojem navíc lehce kazí, že jde o americký remake německého filmu Vincent jede k moři. Nejde o nic převratného a pokud vám vyloženě toto pojetí duševních chorob nevadí, tak věřím, že se můžete i docela dobře bavit. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYBYS MOHL JÍT KAMKOLIV NA SVĚTĚ... KAM BYS ŠEL?“ … „MOŘE“… /// Roztěkanej Vincent, čistotnej Alex a „tlouštík“ Marie. Seriálový obsazenstvo ve filmovým remaku. „Mentoši“ si to užívaj, ale soráč, TOHLE ZPRACOVÁNÍ JE HOLÁ ZBYTEČNOST! Teda pokuď jste už viděli origoš. Jestli ne, tak buďte v klidu a směle dotoho! (stejně si myslím, že to Němci natočili líp! A to už vůbec nemluvím o Hasta la Vista! Cože? Neviděl? Však voni ti to Amíci určitě natočej!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dovezu matku k moři. P.S. V jakýmkoliv stavu. 2.) Miluju americký remejky!. 3.) Thx za titule ,,Chic0ny“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu začít jinak než: Německá verze byla lepší! Herci uvěřitelnější, příběh kompaktnější. Road movie tří lidí s velkými potížemi nepřináší přenesením do Ameriky nic nového. Legrační, že dva z nich hrajou Briti. ___ Ale vcelku to ujde. Ne zrovna k nadšenému juchání, ale usledovat se to dá v pohodě. SHRNUTÍ: I cesta může být cíl. Ale cílem může být i cíl. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. Útěk tří chovanců z ústavu, kteří jsou nahánění doktorkou a otcem jednoho z chovanců (vše uvedeno v synopsi). Dosud jsem s filmem neměl nejmenší problém, ale pojednávaná část na útěku je hrozně plochá, bez jakékoliv aspirace na útok divákovým citům. Pár lehce vtipnějších scén zde je, ale po vážné stránce ani prdlajs. Na závěr se vše strašně zjednoduší s klasickým zakončením, které je nudné až k uzoufání. Nemohu jinak než dát slabší průměr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)

Reklama

Reklama