Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku jsem očekával poutavý film plný matematických rébusů zakončený výhrou v mezinárodní soutěží pomocí vyluštění nějakého extra hardcore zadání, po půlce filmu se to však zvrhlo spíše na romantické rodinné drama. Za to dávám jednu hvězdu dolů, druhá hvězda dolů je za ten nepovedený, nedotažený konec, který nebyl podle mých představ. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým zamyslím, napadajú ma iba samé zápory: 1.britský prízvuk vo filmoch ma rozptyľuje a irituje, 2. prišlo mi to ako citové vydieranie, 3. skoro som sa v tom mori klišé utopil a 4. už ten chlapec sám bol otravný a keď boli dvaja.... Vo svetle týchto faktov sa mi javí tých 40%, ako nadhodnocovanie. Je pravdepodobné, že Američania by túto látku natočili tak, že by som híkal pod návalom emócii. Veď už z mnohých priemerných predlôh natočili výborné filmy. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jistá podobnost s Čistou duší se nezapře, ale přesto je film dostatečně rozdílný a hlavní postava řeší trochu jiné problémy. Příběh vtáhne, emoce jsou takové čisté a velmi dobře zahrané, k tomu líbivá hudba i vizuál. V závěru však trochu předvídatelné a naivní. Navíc, dějová linka s učitelem mi přišla trochu nedořečená, což je jednoznačně škoda. Jeho postava by si rozhodně zasloužila rozvést. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mozna se to nekomu, ta napln filmu, bude zdat lacina. Ale me se to dotklo a absolutne libilo. Priblizne v 3/4 filmu, jsem si rikal, ze bych se rad jeste dival. A opravdu, kdyz film koncil, rikal jsem si, ze bych se chtel jeste divat na pribeh Nathana a Zhank Mei i pres pokrocilou nocni hodinu. Ackoli byl konec predvidatelny a prubeh samotny nijak prevratny, zkratka to vsechno nejak pekne fungovalo a vytvorilo vynikajici podivanou, ktera me vtahla do deni. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Posledná štvrťhodina je vyslovene nádherná. No predchádza jej veľmi rozporuplná hodina a pol, ktorá je miestami gýčová, miestami nesmierne nudná, potom zas zbytočne komplikovaná, tlačiaca na city. Najviac ma chytila dejová línia chorého učiteľa, no tú mi film akosi neponúkol celú, akurát ma to mrzí. Zvláštny snímok. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama