Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma o výnimočnom, autistickom chalanovi, ktorého jedinou istotou v živote sa stala matematika. Ale len do chvíle, keď mu do jeho sveta vstúpi dievča... Viac sa mi páčili tie scénky a časti filmu, kde hrala prím matematika a Nathanova osobná dráma, ktorá vyplynula nielen z jeho choroby, ale aj z rodinnej tragédie (strata otca). Keď stratí autista jediného človeka, ku ktorému ako tak lipne a dokáže tým k nemu aspoň trocha premôcť svoje asociálne správanie, tak to je hotová tragédia. Avšak potom keď sa do toho zamontovala láska, tak to už nebolo ono, film sa prehupol viac do romantickej časti, ktorá ma až tak neoslovila. A záver som si tiež predstavoval trochu inak. K filmovému spracovaniu nemám výhrady, divácky atraktívne a s výborným hereckým výkonom A. Butterfielda. 70/100 ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Film má příhodný dvojsmyslný název, ale to je tak vše, co je na něm zajímavé. Nejhorší hodnocení neudělím snad jen z toho důvodu, že existuje opravdu jen velmi málo snímků s matematickou tematikou a očividně bude těžké ji zajímavě uchopit, protože bohužel téměř vždy mě zklamaly. Speciálně v tomto případě tu není skutečně nic, co by si divák z filmu odnesl. (25%) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená romance mezi mladistvými. Skvěle vybraní herci, i do dospělých rolí, zajímavé téma a zajímavé postavy. I když ke konci už mi to nějak převratné nepřišlo, do té doby mě to bavilo. S poslední scénou jsem ale neměl pocit naplnění. No jo, já se víc těšil na tu soutěž a na to, jak to dopadne. A to moc nedopadlo. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film . No počas filmu som sa tešil na dajaké strhujúce olympijské finále. Nemusel by vyhrať. Len som čakal, že tej svojej šance sa vrhne na plné gule. Zvlášť keď podľa mňa bol "protekečne" zobratý na úkor svojo kolegu(tuším sa volal Luke) z ktorým to mal na tesnotku. A taktiež mohli trošku viacej dotiahnúť príbeh Martina. Neviem, nápad skvelý ale celkvo to pokrívkava ... ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Spall se zhýrale blýská, Butterfield věští slibnou kariéru, ale film po chvíli snahy najednou háže všechno zajímavé do kanálu a osedlává si scenáristického jednorožce, na němž cválá daleko od všech hlubších témat, především od postavy Luka, jenž dost potupně odpochoduje ze scény s nevyužitou dávku plivanců do diváckých obličejů. X+Y je vlastně vážně milý film, ale bohužel dost nešťastným způsobem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film byl převážně psán na motivy života matematika Daniela Lightwinga. (AAnubis)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama