Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

runner85 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn film . No počas filmu som sa tešil na dajaké strhujúce olympijské finále. Nemusel by vyhrať. Len som čakal, že tej svojej šance sa vrhne na plné gule. Zvlášť keď podľa mňa bol "protekečne" zobratý na úkor svojo kolegu(tuším sa volal Luke) z ktorým to mal na tesnotku. A taktiež mohli trošku viacej dotiahnúť príbeh Martina. Neviem, nápad skvelý ale celkvo to pokrívkava ... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pošahaný Nathan permanentně ničí rodinou idylu svým sobectvím prý zapříčeným psychickým nedostatkem. Takže naše neslavně nehezká mamina musí pěkně sedět doma a vyzvedávat Nathana z kroužků "Kterak zvládnout logické uvažování ve třech krocích" či "Nauč se jízdní řády nazpaměť". Jeho osobní sluha je alkoholik, který už stěží ví, zdali se pod křivkou derivuje či integruje a malá milenka s asijským původem nabourává veškerou podstatu již zaběhnutého stereotypu. 65% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ide o dosť citlivý film, kde si človek tej komédie moc neužije, no skutočne je tu fungujúca dráma a máme tu postavy, ktoré je príjemné sledovať. Najviac ma asi na tomto filme brali momenty, keď sme videli ako sa Nathan snažil vyrovnať so smrťou otca a prebudiť v sebe city, ktoré ostali kdesi pochované pod škaredou autonehodou. A ak niečo tento film dokazuje, tak určite fakt, že sú veci, za ktoré sa oplatí bojovať viac než za lásku k matematike. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Pokud máte ve svém okolí nějakého "malého matematického génia", vemte jej za ruku (pokud nepatří mezi ty, kteří nesnáší dotek) dotáhněte jej do kina (i on si od matiky potřebuje někdy provětrat hlavu...) a užijte si spolu velkou dávku legrace, dojetí a vychutnejte si spolu tento milý a napínavý film. Doporučuji s sebou vzít tabulku prvočísel ;-) Film pro každého matematického i nematematického diváka. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi jednoduše vyrazil dech - lidské drama silné, jak jenom film s tématikou "lidského defektu" a rodinné tragédie může být ! Vypadá to, že nám roste další mladý herec, který má na to stát se opravdovou celebritou. Asa Butterfield zde kluka s autismem zahrál zcela uvěřitelně, na to, kolik mu je let, nemá problémy s celkovou stylizací se do osoby,jež nutně nemusí mít u ostatních pochopení. Opravu nádherná sonda do života nesmírně talentovaných mladých lidí, pro které se jejich obrovský talent může stát bohužel překážkou v životě.......................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)
  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)

Reklama

Reklama