Reklama

Reklama

Slídil

  • USA Nightcrawler (více)
Trailer 1

Sociopat Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) je reportér na volné noze, který natáčí videa trestných činů v jejich syrovosti pro zpravodajskou stanici v Los Angeles. Lou stírá hranice mezi účastníkem a pozorovatelem, aby se stal hvězdou svého vlastního příběhu. Jak daleko je ochoten zajít ...? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Zajímavosti (35)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 47,4 mil. (NIRO)
  • Záběr z jeřábu, kterým film končí, má naznačovat, že Lou (Jake Gyllenhaal) je virus a že se teď bude šířit a nakazí nás ostatní. (KGBelik)
  • První rodina, do jejíhož domu Lou (Jake Gyllenhaal) bez dovolení vstoupí, má příjmení Cahill, stejně jako Gyllenhaalova postava ve filmu Bratři (2009). (KGBelik)
  • Hláška „You have to make the money to buy a ticket“ zazní ve filmu pouze jednou, ale Jake Gyllenhaal (Louis) trval na tom, že ji namluví na všech lokacích různými způsoby, protože věděl, že to bude dobře fungovat v traileru. (KGBelik)
  • Reklamní poutač na brýle, který Lou (Jake Gyllenhaal) míjí, připomíná oči doktora T. J. Eckleburga z románu F. Scotta Fitzgeralda "Velký Gatsby". Oba příběhy se zabývají myšlenkou amerického snu a jeho vadami. (KGBelik)
  • Louis Bloom (Jake Gyllenhaal) se detektivům představí jako Lou, aby působil uvolněně a přístupně, ale po svém asistentovi (Riz Ahmed) chce, aby mu říkal Louis, aby působil autoritativně. (KGBelik)
  • Během natáčení Riz Ahmed (Rick) a Jake Gyllenhaal (Louis) moc nespali a přejídali se nezdravým jídlem, aby se lépe vžili do svých postav. Během jedné z těchto celonočních pauz Riz Ahmed představil Jakeovi „Angel Delight“, klasický britský dezert. Jakeovi tak zachutnal, že si ho vyžádal přidat do nabídky štábního cateringu. (KGBelik)
  • Kvůli natáčení policejní honičky bylo na několik nocí uzavřeno deset bloků ulice Laurel Blvd. (KGBelik)
  • Hudba filmu vychází z toho, co se děje v Louově (Jake Gyllenhaal) hlavě, proto někdy působí nesourodě s děním ve filmu (např. ve scéně, kdy Lou přemísťuje mrtvolu). (KGBelik)
  • Bratři Raishbrookové, skuteční „slídilové“, se kterými se Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) a Riz Ahmed (Rick) připravovali na své role, mají ve filmu malé cameo. Ve scéně, kdy Louis dorazí pozdě k požáru budovy, hrají dvě poslední postavy, které opouštějí scénu. (KGBelik)
  • Dan Gilroy uvažoval o příběhu, který by pomohl vysvětlit, jak se z Lou Blooma (Jake Gyllenhaal) stal amorální a poškozený „trosečník“, jakým byl ve filmu. Nakonec však celou myšlenku ze scénáře vyškrtl, protože nechtěl Louovu původu věnovat příliš času, ani ho nechtěl učinit příliš sympatickým. (KGBelik)
  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) v jednom rozhovoru prozradil, že z postavy, kterou ztvárnil, měl upřímný strach. (Yoshitsune)
  • Jake Gyllenhaal (Lou Bloom) odmítl kaskadérského dubléra a odřídil většinu scén sám, včetně závěrečné honičky. Jezdil i rychlostí přesahující 140 km/h v úzkých ulicích Los Angeles. (Pria)
  • Fyziognomie Lou Blooma (Jake Gyllenhaal) nebyla ve scénáři popsána. Až Jake Gyllenhaal se rozhodl, že by měl být hubený a působit hladově, zapáleně pro věc. (Pria)
  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) se před natáčením postupně přizpůsoboval životnímu stylu své postavy. Přestal téměř jíst, hladověl, nestýkal se s přáteli, uzavřel se do sebe a zvykal si na noční život. (Pria)
  • Jake Gyllenhaal (Louis Bloom) se do jedné emotivní scény natolik vžil, že během ní udeřil pěstí do zrcadla, o které se pořezal. Následně byl odvezen do nemocnice, kde ho ošetřili. Rána si vyžádala několik stehů. Ještě týž den se herec vrátil na natáčení. Během posledních natáčecích dnů, kdy se točily úvodní scény ve sběrném dvoře, musel Gyllenhaal držet ruce založené za zády, aby poranění nebylo vidět. (Barbuchta)
  • Natáčení probíhalo pouze v Los Angeles a trvalo 27 dní. (Pria)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama