Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (53)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dvojka mě hned od začátku bavila více – asi jsem už věděl, co přesně čekat. Nemusela se zaobírat definováním postav, přestože je provedla určitým vývojem při překonávání jejich pochybností, jen pokračovala ve vybrušování pohledného, výpravného "live-anime" stylu. Především se však vytasila s přímočařejší zápletkou, která představila skupinku komiksových padouchů, pohrála si s dynamickou akcí na cestě k nim (a v hořícím Kjótu), sem tam zamudrovala o nových pořádcích… a dokončení příště. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu hranému filmu s Kenshinem mi tohle až tak moc nesedlo. Příběh, který v manze funguje na 100%, tady zkompresovaný do dvou filmů vyznívá dost nelogicky a zbytečnými postavami se to tam jen hemží. Vizuál je sice super, ale pořád mi to přišlo, že padouši vžydcky jen schválně čekají, až se Kenshin pořádně připraví je pokosit. Jedna věc se ale hodně povedla. Je to Shinomori Aoshi. Ten od mangy tolik pozměněn není a fight s Okinou je imho jedna z nejlepších zfilmovaných ninja scén vůbec. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou chvíli jsem přemýšlel, který z dílů Kenshina se mi líbil více a dospěl jsem k závěru, že jsou oba stejně dobré. Je třeba se však připravit na skutečnost, že první pokračování rozehrává daleko rozmáchlejší a spletitější příběh, než tomu bylo u původního filmu a v tom důsledku představuje také značně větší počet postav. Kdo ma tedy problémy se orientovat v Asiatech, tak bude asi chvíli v lese :-) Jinak se však nic nemění - výborný hrdina a především bezkonkurenční šermířská akce, z níž se doufám to nejlepší objeví v závěru trilogie. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako prvý diel trilógie, stále však spĺňajúce vysoké kvality, hlavne po vizuálnej stránke. Ale aj tu vadila prílišná štylizácia osôb i zasadenia. Herecky opäť slabota - ku zšentilo pôsobiacemu hrdinovi sa pridávajú aj záporáci - jedno malé čiernovlasé "dievčatko" a jeden blonďavý chlapček s natupírovaným három - proste otras. Ešteže záverečná potýčka nezačína o polnoci, ale jednu minútu po. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ANIŽ BYCH NĚKOHO ZABIL, BUDU SE SNAŽIT OCHRÁNIT TY, KTEŘÍ CHTĚJÍ VYBUDOVAT NOVOU ÉRU…“ /// Druhej díl trilogie je typickej druhej díl. Samuraj rozjímá mezi starou a novou dobou a příběh dostává přednost před krveprolitím. Navíc jde o adaptaci manga komiksu, takže se mi to zdá spíš takový týnejdžerský, než hodnověrný. Když dojde na katany, je na co čučet, ale spíš jde o rozvleklejší pohádku, která má gradovat bitvou o Kjóto, ve který se dočkáme akrobatickejch kousků, ohně, všech možnejch variant soubojů a tragický romantiky. Na mě je ta bitva – při celkový délce filmu, moc krátká. Ovšem bejt mladej Japonec, rvu tam čtyřku! Sumimasen! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju mango. Vlastně manga. Komiks. 2.) Musím balit. Nastal čas povolat 10 katan. 3.) Thx za titule ,,Belete“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama