Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (54)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu hranému filmu s Kenshinem mi tohle až tak moc nesedlo. Příběh, který v manze funguje na 100%, tady zkompresovaný do dvou filmů vyznívá dost nelogicky a zbytečnými postavami se to tam jen hemží. Vizuál je sice super, ale pořád mi to přišlo, že padouši vžydcky jen schválně čekají, až se Kenshin pořádně připraví je pokosit. Jedna věc se ale hodně povedla. Je to Shinomori Aoshi. Ten od mangy tolik pozměněn není a fight s Okinou je imho jedna z nejlepších zfilmovaných ninja scén vůbec. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No za mě tedy obrovské zklamání. Jednička je špičkovní samurajská záležitost, dvojka už tak vysoké kvality nenese, byť je natočena opět velmi slušně, tak, co se týká akce, film příliš nezazáří. Jednak chybí krev, to je největší negativum ze všeho, jak může někdo zabíjet lidi katanou aníž by stříkala krev ?? !! a hlavně akce nemá tak dobrou choreografii jako jednička, při filmu jsem se nezapotil, nezanadával jsem si, prostě to kolem mě "proplulo" ( Finále z jedničky si rád zopakuji i dnes, z dvojky si však žádnou sekvenci do budoucna nepustím, a to je velká škoda!! Co původně mohl být akční nářez se mění na PG 13 fantasy pohádku pro děti. Mně se to hold nelíbilo a místy jsem se i nudil, ale přesto děkuji za rychlé titulky Zíze :) 55% ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou chvíli jsem přemýšlel, který z dílů Kenshina se mi líbil více a dospěl jsem k závěru, že jsou oba stejně dobré. Je třeba se však připravit na skutečnost, že první pokračování rozehrává daleko rozmáchlejší a spletitější příběh, než tomu bylo u původního filmu a v tom důsledku představuje také značně větší počet postav. Kdo ma tedy problémy se orientovat v Asiatech, tak bude asi chvíli v lese :-) Jinak se však nic nemění - výborný hrdina a především bezkonkurenční šermířská akce, z níž se doufám to nejlepší objeví v závěru trilogie. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další pokračování příběhů Kenšina Himury alias Zabijáka Battosaie, tentokrát rozdělené do dvou přímo souvisejících částí.  První část pochopitelně celou hru teprve začíná a seznamujeme se tak s novými postavami a zejména hlavním záporákem popáleným samurajem Šišiem Makumotem.  Pomalejší a méně osudové, přesto jsem zůstal lapen. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

První filmy ze dvou jsou všechny stejné a ani tento není výjimkou - prostě jen slibují, že ten následující díl bude hrozně peckovní. Máme tu pár soubojů, ale všechny jen navnadí na nějakou pořádnou bitvu, kterou ovšem nedostanete, což ovšem neznamená, že by ty bitky, které uvidíme v tomhle díle, byly odfláknuté, to ani zdaleka ne. Představí se také možná až moc nových postav, takže pokud z nich snad nějaká umře, je vám to jedno, protože jste neměli vůbec žádný prostor na to, abyste se s postavou sblížili. Ústřední hrdinové už se znají nějaký ten pátek, takže jim častokrát stačí pořádný pohled na druhého a je jim jasné, co si dotyčný myslí, a zároveň to vypadá, že si vyměňují telepatická psaníčka. Ale u Kenšina a Kaoru je to roztomilé, takže to necháme být. Film nám ukáže krásné kulisy, hezky nám otevře dveře času a zavede do prvních let éry Meidži. Pěkně nám k tomu hraje i známá hudba a „řvou hlasy“ – to vše známe již z předchozího filmu, a proto to působí velmi familiérně a fanoušek prvního filmu může být jedině spokojen. Jediná situace, kdy výběr hudby zakolísal s mým vkusem, bylo, když se bojovalo v Kjótu a Kenšin se předváděl na mostě a začala k tomu hrát rocková hudba. Prostě mě to úplně vyhodilo z "moodu". Každopádně se nezbývá než těšit na další díl, pěkná reklama to byla. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama