Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (53)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No za mě tedy obrovské zklamání. Jednička je špičkovní samurajská záležitost, dvojka už tak vysoké kvality nenese, byť je natočena opět velmi slušně, tak, co se týká akce, film příliš nezazáří. Jednak chybí krev, to je největší negativum ze všeho, jak může někdo zabíjet lidi katanou aníž by stříkala krev ?? !! a hlavně akce nemá tak dobrou choreografii jako jednička, při filmu jsem se nezapotil, nezanadával jsem si, prostě to kolem mě "proplulo" ( Finále z jedničky si rád zopakuji i dnes, z dvojky si však žádnou sekvenci do budoucna nepustím, a to je velká škoda!! Co původně mohl být akční nářez se mění na PG 13 fantasy pohádku pro děti. Mně se to hold nelíbilo a místy jsem se i nudil, ale přesto děkuji za rychlé titulky Zíze :) 55% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kyoto Inferno sa mi páčilo o niečo menej, než prvý diel. Možno za to môže relatívne nezaujímavý antagonista a nezáživné súboje, ale v poslednej tretine to strácalo šmrnc a pre mňa to je len tá istá, stále sa opakujúca vec. Zvyšok je samozrejme fajn, no vo výsledku to vidím tak na tri. Snáď ma tretí diel ohúri viac. ()

Reklama

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti zhoršenie. Záporák je karikatúrou, ktorej sadizmus je len naznačený a Kenshin okrem motivácie poraziť zlo, už žiadnu ďalšiu výraznú motiváciu nemá. Rovnako je to aj u iných postáv. Tam, kde v prípade prvej časti sa dejové línie postupne spájali aby vytvorili konzistentnú variáciu na samurajské filmy, tak tento je len načrtnutím veľkého finále, ktorým je tretia časť. A to je na dve hodiny trestuhodne málo. Hlavne ak vezmeme do úvahy, že dobré scény a zaujímavé postavy( starý Watcher, zlodejka v zácviku) sú len kulisou bez väčšej emocionálnej väzby. Film sa snaží pôsobiť že každá príčina má svoj dôsledok, ale pozorný divák túto šarádu prekukne. Je to pekne natočené. Postavy sú sympatické, hoci mi tu chýbal väčší priestor pre Jú Aoi, ale v zásade to ide len po povrchu a na efekt. Uvidím čo finále. Takto trochu sklamanie. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou chvíli jsem přemýšlel, který z dílů Kenshina se mi líbil více a dospěl jsem k závěru, že jsou oba stejně dobré. Je třeba se však připravit na skutečnost, že první pokračování rozehrává daleko rozmáchlejší a spletitější příběh, než tomu bylo u původního filmu a v tom důsledku představuje také značně větší počet postav. Kdo ma tedy problémy se orientovat v Asiatech, tak bude asi chvíli v lese :-) Jinak se však nic nemění - výborný hrdina a především bezkonkurenční šermířská akce, z níž se doufám to nejlepší objeví v závěru trilogie. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama