Reklama

Reklama

Boar

Trailer 1

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (64)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po dvouletém čekání nám vyšel očekávaný Australský Boar od režiséra Chris Sun, který šokoval svou prvotinou Daddy´s little girl, nechal nás na rozpacích svým Charlie´s Farm a nyní přichází s Boar, který však velkou díru do světa neudělá. Pamatuji si, že se na tenhle film sbíraly peníze, aby vůbec vzniknul, takže i přes nízký rozpočet s tím režisér udělal celkem slušnou práci. Příběhově je to sice úplně o ničem a postavy jsou velmi nezajímavé byť se zde objeví Bill Moseley, anebo John Jarrat záporák z Wolf Creeku a dokonce i Nathan Jones obří wrestler, který si zahrál i v Charlie´s Farm a ve filmu je i pěkná náražka na film, bohužel postavy nemají, co hrát a když na scéně zrovna neřádí divočák, tak je to celkem opruz. Samotný divočák vypadá slušně, chvála za praktické efekty byť se kamera soustředí především na jeho rýpák a potom samozřejmě Gore, což je snad jediné, co režisérovi jde. Tentokrát mi však přišlo, že půlka úmrtí je mimo záběr a druhá půlka je ukázána, což příliš nechápu, ale bylo se na co dívat. Ocenil bych kdyby režisér začal pracovat i s napětím či zábavnějším tempem, mohlo to být daleko výživnější, takhle jen lepší průměr. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Minimálně od dob Kance (1984) se mezi australskými farmami prohání přerostlý divočák. Skvělá kamera, mlžné noci, úplněk vykukuje zpoza mraků, les topící se ve tmě a obludné skřeky monstra z pekel. Jde o fantastický film, takže nemá cenu přemýšlet, jak dokázalo prase své oběti vždy bleskově vystopovat, proč jen zabíjelo, ale nepožíralo a proč se nikdo nepozastavoval nad narůstajícím počtem zmizelých (dobře, farmy jsou od sebe daleko, budiž, ale zase měli všichni mobily). Nechybí napětí, útoky - masakr ve stanu, přepadení v lese, přerušený piknik u vody i zdánlivě bezpečná stodola. Rozpáraná těla, nabodávání na kly, utržené a ukousnuté hlavy, krev. Ano, triky jsou průměrné, hlavy gumové a prase občas až moc strnulé, ale to já všechno beru. A kopice mrtvol k tomu! Film rychle uběhl, snad jen jedinci zhýčkaní klipovou kulturou nervozně poposedávali, ale mně tempo vyhovovalo. Solidní oddechovka na podzimní večer. 3,5* ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Neďaleko malého mestečka v Austrálii sa objaví monštruózny diviak. Zviera je odhodlané zničiť všetko, čo sa mu postaví do cesty, takže sa miestni obyvatelia ocitnú v obrovskom nebezpečenstve. - Boar je už niekolko rokov očakávaným produktom z Austrálie. Pánovi Chrisovi Sunovi sa sem podarilo dotiahnuť viacero fenomenálnych hercov z hororových béčok a preto mi osud postáv nebol ukradnutý. Film presne slúži zámeru, pre ktorý bol vytvorený a je príjemne priamočiary. Diviak je spracovaný dôkladne a tvorcovia sa ho neboja ukázať v plnej kráse. Najväčšie uspokojenie poskytnú zabitia, ktoré sú pekne natočené a kamera sa ničomu nevyhýba. Plusom sú litre krvi, ktoré pri úmrtiach tečú a príjemná nálada, v ktorej sa to celé nesie. Len záver je trochu slabší, ale nič, čo by pokazilo hodnotu silných troch hviezd. Austrália opäť potešila a ukázala, prečo patrí medzi hororové velmoci. Spomínam si, že nejaký frajer počítal, kolkokrát v The Devil’s Rejects zaznelo slovo fuck, takže by som velmi ocenil, keby spočítal, kolkokrát postavy v tomto horore povedali klasické austrálske slovo mate. + Bill Moseley + John Jarratt + herec z Charlie's Farm + herec z Observance + herečka z Charlie's Farm ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ťažko si pri tomto horore nespomenúť na kultový (a tiež austrálsky) "Razorback", ktorého som si zhodou okolností akurát včera zopakoval. V novodobom 4K blu ray remasteri ešte viac vynikla jeho prelomová audio-vizuálna stránka, atmosférický apokalyptický nádych a veľké zabijácke prasa, ktoré z neho urobili originálny zážitok. "Boar", ktorý bol zo začiatku mylne označovaný ako Razorbackov remake, originálny nie je, audio-vizuálne unikátny tiež nie a kultom sa určite nestane – ale v dnešnej dobe sa ním už nestane takmer nič. Film trpí podobnými nedostatkami ako režisérove predchádzajúce kúsky a to občasnou rozvláčnosťou a nezaujímavými postavami, no okrem toho je to obstojný animal-horror; o chlp slabší ako napr. nedávny, holandský "Prooi". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jakmile se prase drží ve tmě a dává o sobě vědět hlavně dupáním, funěním a bleskovými útoky, je to bezva. Navíc má tohle přerostlé zvířátko nevídaný apetit, takže místo brambor požírá lidi jak na běžícím pásu - už v polovině filmu můžete napočítat 9 mrtvol, což je na "natural amok" vskutku solidní čísílko. Horší je to však v momentě, kdy režisér změní strategii: prase postaví za slunného dne doprostřed louky a snaží se ho rozpohybovat digitálně. Tyhle sekvence vypadají obzvlášť hnusně, tudíž ona místy srandovní animatronika se pak najednou jeví jako vrchol praktických efektů. Vedlejších postav na jídelák je celkem dost, gore a krve je taky požehnaně, jen té marťanské angličtiny mohlo být méně. A na závěr jedno důležité upozornění - snímek si nejvíc užiješ s vypnutým mozkem, pivínkem a kančím guláškem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Když jede Bernie (Nathan Jones) Jeepem, tak začne hrát známá píseň od Vanilla Ice – „Ice Ice Baby“, kterou zároveň i začne zpívat. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama