Reklama

Reklama

VOD (1)

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (241)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepochopil som, čo to vlastne malo byť. Paródia na Jasona Bourna alebo Jamesa Bonda? Vážny thriller? Ak dáme stranou fakt, že neznášam Jesseho Eisenberga, Bill Pulman hrá snáď svoju najhoršiu rolu, v príbehu je chaos a celkovo nejasné žánrové zaradenie, tak mi ostáva len sympatická K. Stewart. Dialógy sú však hrozné a celkovo mi z toho vychádza hovadina a je jedno z akej strany sa na to pozerám. Až záverečné titulky ukázali, že režisér to pravdepodobne nemyslel vážne... Nemám veľmi čo pochváliť a aj tých 95 minút bolo nekonečných. Strata času i nervov. 40%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Komu se líbil svižný a nápaditý seriál Chuck, bude zde sedět a nevěřícně zírat s otevřenou hubou. Při polknutí z něj akorát vyletí obligátní watafak. Jesse Zuckeberg toho huliče sice docela dobře trefil, jednou jsem se dokonce musel spokojeně ušklíbnout, to když plácal patetické hovadiny o stojícím stromu, výplody tolik typické pro všechny ty amatérské filozofy, jímž k mudrování a myšlenkovým tryskům stačí veselá tráva. Bitky vám jen potvrdí, že dnes lze udělat uvěřitelného agenta zabijáka i z vyloženého rachitického dřeva, jako je třeba Jesse. Takže si akorát řeknete, že takovým dřevem může být i Daniel Craig nebo Matt Deamon, kteří zas na druhou stranu byli celkem přesvědčiví. No nic, trochu jsem si zafilozoval... Každopádně se mi snímek jevil jako celkem zdařilý počin, který jen neví, jestli chce být komedií na plný kule nebo cáklým filmem o debilních agentech. Nebo dramatem nějakého idiota, na kterého vyšla ta nejhnusnější smažka z vesnice? ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ztřeštěná konina s inspirací u Bournea a Washingotonova Equalizeru (tohle se mi u filmu vybavovalo) se za vlasy přitaženými postavami, jejich konáním i samotným zvratem "všechno je to vlastně takhle". A i přes poněkud místy zbytečnou míru násilí a stříkající krve to bylo ještě v míře, kterou jsem byl schopen zkousnout a tak jsem se i bavil, ale popravdě asi hlavně díky Eisenbergovi, který byl správně zakřiknutý a vyjukaný. Nevím, jestli z Kristen bude v boudnu nějaká herečka nebo skončí u béčkové produkce, ale tady mi přišla taková... stejně nevýrazná jako ve všech jejích "poststmívajících" štacích. No a pak sál za zmínku snad jen vyšinutý Smíšek a to bylo všechno. Ano, viděl jsem to a nebolelo to. K lepšímu zážitku to tomu ale přeci jen něco chybělo a ne, už to nemusím vidět kdy znovu. Tu pomyslnou půlhvězdičku filmu tedy seberu, byť v rámci místního hodnocení to ty průměrné *** ve výsledku stále mít bude. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nejde o to, že by vtipy v American Ultra byly slabé - ony tam totiž skoro žádné nejsou. Ačkoli je film prezentován jako akční komedie, tak jako komedie vůbec nepůsobí, protože mu chybí nadhled, legrační hlášky i odlehčující prvky, a jeho hrdinové, k smrti vyděšení a se slzami na krajíčku prchající před zabijáckými psychopaty, mají k zábavnosti daleko. Spíš jde o akční thriller s několika komicky přestřelenými scénami a nevytěženým potenciálem, utopeným v nepodařených dialozích, nepříliš dobře vedených hercích a podprůměrné režii. Delší recenze ZDE. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tohle budete buď milovat, nebo nenávidět. A já naštěstí patřím do té první kategorie. Totální úlet, který se po mimózním startu až nečekaně rozjede. Humor to sice místy malinko drhne a rozhodně nesedne každému. Jinak tu ale máme až nečekaně odsýpající zábavu plnou skvěle natočené a sympaticky brutální akce (finále v supermarketu vládne) a hlavně sympatické obsazení v čele s vyhuleným Eisenbergem, přehrávajícím Gogginsem a po delší době zase správně cute Kristen Stewart. Na jednu stranu se nedivím, že to díky svému výstřednímu stylu propadlo, i přesto si však tenhle nenápadný úlet rozhodně zaslouží váš divácký pokus. Já si totiž tuhle akční šílenost kdykoliv rád pustím znovu. 70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • John Leguizamo (Rose) se při natáčení týden nemyl. Jeho postava chodí neustále bez trička a trup má celý potetovaný. Vytváření všech jeho tetování zabralo čtyři hodiny, pokud se však nemyl a nepotil, tetování vydrželo déle - a on tak nemusel každý den trávit 4 hodiny v maskérně. (Ajjinka)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama