Reklama

Reklama

Mike (Jesse Eisenberg), hulič trávy s nezájmem o cokoli, co se v jeho okolí děje, žije v malém ospalém městečku se svojí přítelkyní Phoebe (Kristen Stewart). Jeho jedinou náplní dne je práce v marketu a obstarání kvalitního „matroše". Nikdy by ho asi nenapadlo, že by mohl řešit mnohem závažnější věci ...až tedy do jedné noci, kdy se u jeho auta objeví neznámí lidé... Mike záhy zjišťuje, že je spícím agentem. K jeho smůle ale agentem určeným k likvidaci. Všichni mu jdou po krku a Mikovi nezbývá nic jiného, než v sobě najít kuráž a začít bojovat. Nakonec to nebude ani tak těžké, všechny schopnosti z výcviku mu zůstaly. Horší to bude se vzpomínkami, ty se mu totiž za tu dobu doslova vykouřily z hlavy. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (241)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ztřeštěná konina s inspirací u Bournea a Washingotonova Equalizeru (tohle se mi u filmu vybavovalo) se za vlasy přitaženými postavami, jejich konáním i samotným zvratem "všechno je to vlastně takhle". A i přes poněkud místy zbytečnou míru násilí a stříkající krve to bylo ještě v míře, kterou jsem byl schopen zkousnout a tak jsem se i bavil, ale popravdě asi hlavně díky Eisenbergovi, který byl správně zakřiknutý a vyjukaný. Nevím, jestli z Kristen bude v boudnu nějaká herečka nebo skončí u béčkové produkce, ale tady mi přišla taková... stejně nevýrazná jako ve všech jejích "poststmívajících" štacích. No a pak sál za zmínku snad jen vyšinutý Smíšek a to bylo všechno. Ano, viděl jsem to a nebolelo to. K lepšímu zážitku to tomu ale přeci jen něco chybělo a ne, už to nemusím vidět kdy znovu. Tu pomyslnou půlhvězdičku filmu tedy seberu, byť v rámci místního hodnocení to ty průměrné *** ve výsledku stále mít bude. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mám problém uveriť, že ide o originálny scenár, keďže seriálový Chuck sa pripomína každým druhým momentom a dokonca je prítomný aj jeden z jeho hercov. Lenže kým spomínaný seriál šikovne mixoval humor, vzťahy a špionážnu problematiku, American Ultra disponuje akurát dokonale zabudnuteľným príbehom a tuctovým vizuálom. Nima Nourizadeh na režisérskej stoličke taktiež nie je žiadnou výhrou a celý čas sa nevie rozhodnúť, pre koho vlastne točí. Viem len, že pre mňa určite nie, táto rádobydrsná záležitosť plná nefunkčného humoru ma skôr minula. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně odvedená práce po akční stránce filmu, která tu funguje i přes všechnu ujetost filmu naprosto skvěle. Ovšem přihlédneme-li k tomu, že má jít i o komedii, je to z tohohle pohledu docela průser. Zasmál jsem se jednou u konce při žádosti o ruku, ale vtipy jinak nikde. Naprosto. Kristen a Jesse to však hodně zachraňují, postavy jsou uvěřitelné a dá se jim fandit. Nic úžasnýho a myslí si, že tu byl větší potenciál ohledně příběhu, ale ten nikdo nevyužil. Je to jen zběsilý boj ve městě a to je všechno... ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nevěrohodné nudné a pitomé... horší než akční výplach ze 70 let.... granát s vlastním odpočtem? Hádám... zase český dabing? Na to jaký byl nadupaný trailer" scéna s panvičkou je jediné ultra troff čeho se ve filmu dočkáte, ano skutečně... Velké zklamání. 41% Film co stál 12mega? Nestál ani za 5.. Projekt X je hodně špatný příklad proč to tomu debilovy dali... Ani videoklip bych si od něj nenechal natočit... Další ukázkově nevyužitej a promarněnej potencionál... Aby jste se u akčního výplachu nudily. Tak to bude asi něco ULTRA ŠPATNĚ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můj zhulenej chlapeček tě zabije a ty to víš." Mně by patrně nevadilo, kdyby mě někdo aktivoval těmi kecy o Mandelbrotově množině či Echo sboru, protože pak by se ze mne stal zabiják, kterým už určitě dávno jsem. Jenom si to nepamatuju a to ani nehulím jako Mike. No nic. Kácel bych subjekty, porcoval je, střílel bych do nich odrazem o letící pánvičku a kdyby mi po boku stála holka do nepohody Phoebe, tak by mě žádná armáda nedokázala zastavit. Zkrátka jsem Mikeovi trošku záviděl a to nic nemění na tom, že tohle byla jenom ujetá hovadina spolehlivě zabíjející čas. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • U části závěrečných titulků je použita animace, kterou vytvořil zesnulý Gary Leib, undergroundový kreslíř, animátor a muzikant. Hlavní postavu tvoří opičák Apollo Ape, což je použito i v komiksu, který vytváří Mike Howell (Jesse Eisenberg). (noelcoward73)
  • Aby sa Jesse Eisenberg lepšie pripravil na svoju rolu, žil nejakú dobu so svojím bratrancom, Andrewom Eisenbergom, ktorý ho naučil ako drogovo závislí ľudia rozprávajú a pohybujú sa. Podľa Jesseho by bez pomoci svojho bratranca rolu Mika nezvládol. (Da_reba)
  • Scenárista Max Landis prozradil, že si název filmu napsal na ruku lihovým fixem na jedné house party, kde jej vymyslel. (Ajjinka)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama