Reklama

Reklama

24 hodin

  • Česko Hra o dítě (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někteří zločinci ovládají své řemeslo tak dokonale, že za sebou zanechávají pouze vyděšené oběti neschopné vypovídat. Mezi takové patří i Joe (Kevin Bacon) a Cheryl Hickeyovi (Courtney Love), kteří s Joeovým bratrancem Marvinem vymysleli bezchybný plán, jak vymámit peníze z bohatých rodin. Drze, brutálně a hlavně úspěšně vydírají bezmocné rodiče. Ale tentokrát si vybrali špatnou rodinu. Rodinu, která se rozhodla, že vezme záchranu dcery do svých rukou... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s dobrým hereckým arzenálem. Okouzlující Charlize Theron, svůdný ir Stuart Townsend, mrcha Courtney Love, padouch, který se chce pomstít Kevin Bacon, využívajíc k tomu svého bratrance a vynikající malá hvězdička, která stále umí zazářit Dakota Fanning. Určitě se nudit nebudete, i když podobný příběh jste slyšeli už mnohokrát. Vsadím se, že ale ne s těmito postavami, které umějí dát šťávu i mrtvému broukovi ( viz ohraný příběh ). Oceňuji také, že Stuart v roli lékaře-pilota, při pilotování nenechal spuštěné motory, protože by neslyšel ani .... Každopádně mohl trošku více plachtit a ne tak strmě padat, jehož letadlo to mělo zvládnout....ale z filmu jsme neměli možnost zjistit jak dobrým pilotem je - takže ho odhaduji známkově tak na tři mínus. Ale to už je o něcěm jiném. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Rád dávam rodiny dokopy.“ Neviem, aká je Charlize Theronová v civile a je mi to jedno - ako herečka je asi taká kvalitná, ako ja. Takže situáciu sa snaží spasiť aspoň chudáčisko Kevin Bacon. Záporné postavymu vždy išli na jednotku (DIVOKÁ RIEKA, SPÁČI, MUŽ BEZ TIEŇA), tentokrát ale dopláca na okolité problémy (rušivá dokumentárna kamera, blbá motivácia zlosynov, tradične mizerný Stuart Townsend, tradične nezaujímavá Dakota Fanningová a logické nedorozumenia – čo by sa stalo, ak by niekomu išli digitálky o tri minúty dopredu?). Naopak, svetlom v oceáne nudy je Pruitt Taylor Vince (IDENTITA, CONSTANTINE) na tému „Nemám rád, keď dievčatká plačú“. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neviem, cim to je, ze Kevinovi Baconovi idu velmi dobre zaporne role, ale budiz. V tomto filme opat exceluje, a to vsetko za doprovodu slusneho scenara, slusnej rezie Luis Mandokiho, krasnej sexice Charlize Theron a Dakota Fanning tiez nie je na zahodenie. Slusne, ale hranice priemeru to v nijakom pripade neopusti : 69 % ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller postavený na profláklých otravných hollywoodských klišé, které z očekávaného možného napětí nakonec dělají stokrát přežvýkanou a viděnou selanku, dobrou leda tak pro zabitý zimní sobotní večer. Zase jeden promarněný námět v marném filmu. Škoda. Prostě průměrný film - nic víc, nic míň... Dvě a půl hvězdičky - za ten konec s palcem dolů... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ano, scénář je dost děravej i nelogickej. Ano, Luis Mandoki neni bůhví jakej režisér a jeho režijní (ne)vedení rozhodně snímku nijak nepřidalo a nevyužitýho potenciálu je dost. Jenomže Kevin Bacon je v záporáckejch rolích fakt přesvědčivej, znepokojivě si je užívá a v tomhle případě občas procedí i slušnou hlášku. Dakota Fanning si svoje dětský role vždycky dávala s přehledem a Charlize Theron je šukézní maminka. Takže i přes převážně podprůměrnou kvalitu filmu přihazuju za herecký obsazení třetí slabší hvězdu (která by možná nakonec nebyla slabá, kdybych neviděl dabovanou verzi). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Původní název měl být 24 Hours (24 hodin), ale byl změněn, aby se nepletl se seriálem 24 hodin (v originálu 24). (HappySmile)
  • Během autonehody uvolňuje Charlize ženu z převráceného auta a potom běží přes hráz směrem k silnici, ale když se tam dostane, můžete si všimnout, že jí nechtěně podklouzne levá noha na mokré vozovce. Režisér v komentáři k filmu říká, že i když Charlize trpěla strašnou bolestí, přinutila se dojít zbytek cesty, aby dokončila scénu. Až ve chvíli, kdy se řeklo "střih", se zjistilo, jak vážně je její koleno zraněno a musela být hospitalizována. (HappySmile)

Reklama

Reklama