Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě bavil už před léty, a tak jsem si ho docela rád osvěžil. Mám rád indickou kulturu, i když je hodně svérázná, mám rád fotbal, který je prostě jednoduchým a jedinečným sportem, no a samozřejmě mám rád dobré filmy. Tohle je poměrně dobrá komedie, která má silné postavy v hlavních rolích. Pěkně se na to kouká. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jsem stastny jako snad nikdy predtim, ze existuje komedie (nejen) pro mlade, ktera se netoci kolem sexu, perverznost ia fekalnich vyjevu hlavnich hrdinu. Prijemna komedie se zacinajici Keriou o fotbalu, ktery mam tak rad je opravdu skvelou podivanou, neni to zadny trhak, zadne akcni sceny, zadne efekty, je to prijemny film na stredecni vecer. Jak tady uz nkdo pise, po case uz omrzi to ustavicne "co kdyz na to rodice prijdou; tys nas zradila, nikam", ale to na kvalite neubira. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Pruess: 1. Atomic - Blondien ,2. Baddest Ruffest - Backyard Dog ,3. Darshan - B21 ,4. It's Beckham's Corner - Dialogue ,5. I Wish - Victoria Beckham ,6. Learn To Cook Dahl - Dialogue ,7. Jind Mahi - Malkit Singh ,8. Tere Bin Nahin Lagda - Partners In Rhyme/Nusrat Faten Ali ,9. Move On Up - Curtis Mayfield ,10. Noorie - Bally Sagoo ,11. Juicy Juicy Mangoes - Dialogue ,12. Eyes Down - Dialogue ,13. Inner Smile - Texas ,14. Independence Day - Mel C ,15. Can't Make Round Chapattis - Dialogue ,16. Punjabiyan Di Shaan - Bally Sagoo/Hans Raj Hans ,17. Kinna Sohna - Bally Sagoo/Gunjan ,18. Nessun Dorma - Tito Beltran ,19. Hot Hot Hot - Bina Mistry ,20. Offside Rule Is - Dialogue ,21. Rail Gaddi - Kuljit Bhamra , ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Strašný film! A to hlavně z jednoho důvodu - není tam skoro žádný fotbal :) a když už je, jsou to tak neskutečně příšerné záběry, že člověk vůbec nic nevidí. No ale možná je to tak i lepší. Samotný "problém", který se film snaží řešit, tu už byl taky mnohokrát a mnohem lépe. A Keira se svými 40 kily opravdu není sexy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Holky by fotbal hrát neměly. A Keira Knightley se do podobné role ani moc nehodí, respektive má na víc, i když hrála s chutí a byla sympatická. S Beckhamem to nemá nic společného. Anglický název je odvozen zřejmě z jeho pověstné dovednosti kvalitně kopat volné přímé kopy, které umí "zakroutit". Naopak film žádnou výjimečnou kopací techniku nenabídne. Občas se nastřelí břevno anebo tyčka, ale gol jsem si nezařval. Tak snad ten neotřepaný námět to spasil, ale moc se z něho nevytěžilo. Prostě špatně kopnutá penalta. Klady: originální námět + elán, s jakým se tady fotbal hraje + Keira Knightley. Zápory: ženský fotbal opravdu není sexy + podprůměrná režie + režisérka nerozumí fotbalovým termínům + slabé herecké obsazení ve vedlejších rolích + chudokrevná zápletka + asexuální pojetí. Mé hodnocení: 40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Profesionální fotbalistka Parminder Nagra měla strach, že kvůli jizvě na svojí noze nedostane hlavní roli Jess, ale nakonec bylo zranění i příběh jemu předcházející zapracováno do scénáře a použito. (Morien)
  • Zpočátku byl Jonathan Rhys Meyers kvůli filmu v rozpacích. Odmítl komukoliv říct, že ve filmu je, ale jeho bratr mu posléze řekl, aby se toho neobával a do filmu šel, protože film bude určitě hit a všem se bude líbit. (Lauralex)
  • Přestože pojmy jako "David Beckham" a "bend" ("blafuj" v názvu filmu) jsou v Anglii běžně známé, v Americe o nich v době vzniku filmu neexistovalo povědomí a distributoři proto chtěli název změnit na "Move it like Mia" podle amerického fotbalisty Mii Hamma. Režisérka s tím ale nesouhlasila a film vyšel pod originálním názvem. (Morien)

Reklama

Reklama