Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 2

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Recenze (561)

elimS 

všechny recenze uživatele

80% - komentář 20ti slovy: Deštivá noc a pitevna bez proudu? Být ještě umístěna v temném lese, na indiánském hřbitově, tak seru magi v kostkách. Povedlo se! ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Film nebyl bezchybný, to rozhodně ne, ale celkový dojem je víc než pozitivní i když to jak postavy měli potřebu obsáhle vysvětlovat o co vlastně jde mi trochu vadilo. A plus prkený Emile Hirsch. Ale napětí by se dalo krájet a chvílemi bylo až obtížné se dívat a neuhnout pohledem raději někam jinam. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Ať mi nikdo neříká, že se z filmu nedalo vyždímat více. Škoda. Ale vzhledem ke zřejmě omezenému rozpočtu vznikla taková nenáročná hororová podíváná. Já byl i přesto vše velice příjemně překvapen. Natočit dobrý horor v dnešní době není 2x lehké, zde se to ale povedlo, ale nečekejte nic nového 70% ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Bravo, tleskám, tohle byl po dlouhé době velmi vydařený horor. Atmosféra tak hustá, že by se ani světelným mečem nerozkrájela. 100% ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Velice originální horor, který rozhodně nezůstane zapomenut. Komorní atmosféra a stísněné potemnělé prostory pitevny podtrhují jedinečný hororový zážitek. Úvodní scéna dostává po zhlédnutí té závěrečné zcela nový význam. Ačkoli je to paradoxní, tak excelentní výkon podala herečka Olwen Catherine Kelly, byť se po celou dobu filmu ani nepohnula, ale ten děsivý pohled mrtvoly na pitevním stole... Pár scén by si zasloužilo podrobnější vysvětelní - zraněná kočka v šachtě, oživlé mrtvoly, scéna se sekerou u výtahu... měl otec halucinace? V každém případě by tento originální počin neměl minout žádný fanoušek hororů. 80% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Nechci šetřit chválou a proto dávám plnej počet. Ono je už opravdu vzácnost přijít s něčím originálním, co ještě nahání husinu a dokáže překvapit. André Øvredal začíná bejt opravdu zajímavej tvůrce, kterej dokáže vyrobit horor. Lovec Trolů byl supr, ale tohle se mu povedlo víc. A opět se potvrzuje, že i s málem se dá vytřískat hodně. Znepokojivý prostředí a atmosféra, sympatický obsazení, skvělý postavy, skvělej příběh, detailní záběry pitvy a pořádná dávka napětí. Originální horor, kterej si zaslouží větší pozornost. ()

P.H. 

všechny recenze uživatele

První půle výtečná, pak se to nějak zvrtlo a konec se zúčastnil hlavně proto, že bez něj to jaksi nejde... ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Byl sem na hraně, ale ten konec to za mě rozsekl. Začátek dobrý, ale pak z toho byla taková polízanice, že jsem nevěděl kde mi hlava stojí. Navíc prostě nemám rád, když čekám na velké finále a ono nic. Co velké finále, alespoň nějaké finále, a ono stejně nic. Nicméně atmoška na pitevně byla jak na trní a už jen kvůli ní to stojí za to vidět. Přeci jen to má délku jak dva díly jiného seriálu na pitevně, tak to snad oželíte. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tak tady se bohužel rozplývat nemůžu. Ale tušil jsem to, dobře mi tak. Dokud pravou pitvá otec se synem, tak je to ok. Neměli do toho srát ty "zombies", ikdyž to nebyli nemrtví v pravém slova smyslu. Koncem se to snažili zachránit, ale já už jsem byl nasraný, jelikož bylo jasné, že nějaký twist budou chtít vymyslet. Dojebali to - můj názor. Na prachbídné lekačky jsem prostě vysazený (ventilace, nohy pod dveřmi, atd.) Slabota, ale potenciál tam byl. Dobrý výkon podává starý patolog. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Strhující a děsivá atmosféra, která normalniho člověka nenechá v klidu.. to je největší dominanta tohoto filmu. Nebo aspoň první hodinu filmu to tak bylo, těch posledních 25 minut to trošku pokazilo skrze příběh, protože něco podobného jsem čekal a konec me neprekvapil , ale jinak atmosfericka pecicka. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Gore horor, na který se mi nedívalo dobře. Asi jsem si měl ke snídani pustit jiný film, protože koukat na film z pitevny a u toho jíst párek s hořčicí není "vončo".Děsivé a nechutné, ale se zápletkou, která na Vás valí jedno překvapení za druhým. Bohužel s jediným záměrem - šokovat. Ve výsledku jde o celkem slušný horor s "lekačkami", které jsou však předvídatelné a jestli se něčeho budete opravdu bát, tak je to obraz samotný. Nejvíce to sráží už zmíněné zvraty, které šokují ale po chvíli si uvědomíte, že více ve filmu není. Žádné velké odhalení Vás nečeká. Dobrý 3* ()

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

„Subjektu je okolo 20 rokov.“  Ibaže by to tak nebolo a bolo by jej niekoľko 100 rokov. Vtedy sa končí každá sranda. Hold sem tam sa stáva, že nie vždy krásna neznáma žena na pitevnom stole znamená pre patológa svetlejší deň v práci. Byť zavretý na ponurej patológii s blikajúcim svetlom, nevysvetliteľnými zvukmi, pohybujúcimi sa predmetmi a zvončekom, ktorý ohlasuje vždy niečo zlé nechce zažiť ani ten najdrsnejší patológ, ani keby to mal použiť ako látku pri svojej druhej atestácii. Hnusná beznádej ťahajúca sa celým dejom a podvedomie, že toto nedopadne hapyendom robí z tohto filmu vysoko nadštandardný kúsok pre každého hororového fajnšmekra. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Hodně velký překvapení. 2 chlapi a jedna mrtvola a udělali dohromady větší parádu, než kdyby tam bylo herců několikanásobně víc. Napínavá a jasná duchařina, která trvá přesně tak dlouho, aby bylo řečeno vše a nebylo potřeba nastavit příběh nějakou kravinou... 80% ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem komentovať filmy, ale toto bol podľa mňa hororový kúsok roka. Atmosféra parádna, postavy sympatické a hlavne sa chovajú normálne. Režisér má všetko pevne v rukách a nič nepôsobí rušivo. Poctivé 4* ()

krenator 

všechny recenze uživatele

Super film, ale ten konec mě trochu zklamal, dalo se z toho vytěžit víc. Zlom přichází zhruba v půlce, kdy se film přehoupne ze skvělého poznávacího rally s mystickým nádechem do stokrát okoukané lekačky a rozuzlení je takové nedotažené, mohli tomu dát ještě víc mystična. Ale pořád je to solidní nadprůměr, který určitě stojí za zklédnutí. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne tak dokonalé jak zde píše jeden hororový expert. Atmosféra není taková jako jsem očekával. The Autopsy of Jane Doe, ale i tak svoji kvalitu rozhodně má a patří k tomu lepšímu co se tenhle rok objevilo. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Opravdu jen malinko chybělo k dokonalosti. 86 minut, kde otec a syn procházejí hororem beze strachu. Takový hrdiny sem naposledy viděl v Chran nás od všeho zlého. Navíc film balancuje na těsné hranici tajemna, což je problém většiny hororů, že hranici překročí moc brzo, něco ukážou a člověk se nemá dále čeho bát. ()

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama