Reklama

Reklama

Akame ga kill!

(seriál)
Hudební videoklip 1
Animovaný / Dobrodružný / Drama / Fantasy / Horor / Psychologický
Japonsko, 2014, 9 h 12 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Tecuja Taširo (komiks), Takahiro (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Sóma Saitó, Sora Amamija, Jú Asakawa, Mamiko Noto, Jošicugu Macuoka, Hitomi Nabatame, Kana Hanazawa, Hozumi Góda, Eidži Takemoto, Masami Iwasaki, Satoši Hino (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Mladý bojovník Tacumi se vydává spolu s dvěma přáteli do hlavního města císařství, aby získali peníze pro svou chudou vesnici. Cestou však Tacumi narazí na členy nechvalně proslulé odbojové skupiny zabijáků s názvem Night Raid, kteří jej přesvědčí o prohnilosti hlavního města a aristokracie. Tacumi se tak rozhodne přehodnotit své původní záměry… (Hromino)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip 1

Recenze (60)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Pokud je Gangsta. jako tvorba extrémně ovlivněná euroamerickou kulturou jeden pól japonského anime, Akame ga kill! k němu tvoří dokonalý protipól. Divoká stylizace plná barev, odvážných účesů a outfitů, která může být sice těžko přístupná, ale stejnou měrou se honosí klasickou japonskou fantazií a originalitou, zběsile gradujícím dějem, explicitní brutalitou, charaktery vyprofilovanými jediným dialogem, bolavou nekompromisností, a v neposlední řadě také odráží netradiční japonskou mysl, díky které je anime taková radost sledovat. Krvavý, dojemný, ale taky neskonale vtipný a zábavný masakr, který můžu sjíždět pořád a pořád dokola. ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

Směs taškařice a řezničiny, po prvních dílech ve mě zanechává rozporuplné pocity. Druhá polovina seriálu pro mě byla o hodně stravitelnější, pubertální vtípky ustoupily na pozadí a v napětí mě udržovalo, že žádná z hlavních postav nebyla "nesmrtelná", během epizody mohl umřít v podstatě kdokoli. V závěru jsem tedy rád za svižné akční fantasy béčko a zvyšuji své hodnocení ze tří na čtyři. ()

Reklama

Kingi 

všechny recenze uživatele

Tohle anime se mi těžko hodnotí. Ze začátku to byla další tuctovka, ale později mě to vtáhlo do děje. Od +/- 9 epizody jsem se opravdu každý týden těšil na další díl a chtěl jsem udělit hvězdiček 5 i přes ten horší start. Bohužel mě ale zklamalo i finále, kdy zakončení je takové nemastné neslané. **** ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad, jak bipolární reakce muže anime vzbudit. Budu stát na té straně těch zklamaných a považovat Akame ga Kill! jako silně přeceněnou záležitost. Problém je, že tomu tak vůbec nemuselo býti! Seriál se zpočátku stylově kroutil z pozice barevně milého fantasy o sympatické bandě zabijáků do příjemně napínavé rubačky o nekonečných chodech nových soupeřů až to salto mortale dopadem neustál a skončil v bahenní kaluži trapně naporcovaných těl s těžce přidanou hodnotou senility. Po výborném začátku si člověk pochvaluje, jak se Akame ga Kill! uspěšně snaží vyhýbat zaběhlým klišé šónenů, nabízí dobré gagy, smysluplný děj a jasný cíl. Postavy se nám netváří, že by měly být jen umělým a plochým nástrojem k nekonečnému předvádění dalších a dalších nových schopností s misí "Najít a zničit". Jistě, přerod z rozmanitých barev hlavního města do temných zakoutí potřísněné krví by stále nic nenaznačoval a i klasická nesmrtelnost u jinak nedoknutelných hlavních představitelů nám byla nezvykale, ale vítaně odepřena. Jenže jakmile nám pár pozitivních a hodně negativních protagonistů opustí scénu a začnou je nahrazovat zbytečně jiní, tak víte, že je o průšvih zaděláno. Akame ga Kill! si začne idiotsky podkopávat svou hlavní ideu (kdy se postavy snaží si získat vaší přízeň, aby byly následně necitlivě oddělány) přeřazením na vyšší stupeň rychlosti, kdy si pak nestíháme udělat ke komukoliv vztah a tím se stáváme k smrti i těch nejmilejších naprosto apatičtí. Scénář si doslova začne dělat z celého světa naprostou legraci, zavedené principy položí na hlavu, logika doposavadního chování všech hrdinů nabere nesmyslné obrátky a nechá se zaplavit všema těma klasickýma klišé, kterým se tak doposud bránila (vskutku nesnáším, když každý lotr musí pochválit hrdinu, kterému se podaří uhnout jeho úderu). Konečný Battle Royale připomínajíc souboj Ryuko a Satsuki z Kill la Kill byl už pro mě emočně vyprahlý, protože se nemužu zbavit dojmu, že přeživší postavy byly snad vybrány hodem mincí (proč se seriál jmenuje po postavě, která se celou dobu na plátně minimálně vyskytuje?). Co naplat, že se na to hezky kouká? Znechucení po finalních dílech je nezměrné a s opravdovou nelibostí tomu nechám průměrné hodnocení, i když si ho z mého pohledu nezaslouží. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Akame ga Kill je seriál, naplnený sklamaním. Nehovorím teraz o cintoríne obľúbených charakterov, skôr o nevyužitom potenciáli celkového konceptu. Treba totiž brať do úvahy celkovú uponáhľanosť seriálu, ktorá ponúka doslova minimum priestoru, aby sme lepšie spoznali psychológiu jednotlivých postáv. Tu sa ale dostávame k ďalšej prekážke. Aj napriek mnohým oprávneným sťažnostiam, ohľadom Takahirovej neschopnosti poriadneho začlenenia postavy Akame, stále by som to ale označil iba za drobný prehrešok, ktorý napokon seriálová adaptácia iba poslušne prevzala od svojej predlohy. Ak však vezmeme do úvahy epizodický úpadok, ktorý nastáva sedemnástou epizódou, sklamanie je rozhodne na mieste, nakoľko už beztak ukrátený príbeh čoraz viac vynecháva podstatné fakty, preskakujúc dokonca celé obdobie, trvajúce desať kapitol. Takto utvorená zlátanina napokon neguje všetky vopred stanovené kvality, vytvárajúc násilný, sotva uspokojivý záver. Zrejme jediná vec, ktorá sa seriálu podarila, je Iwasakiho soundtrack, ktorý vrele odporúčam k vypočutiu. ()

Galerie (694)

Zajímavosti (8)

  • Všechny epizody obsahují ve svém názvu slovo: Zabij. (Gucak)
  • Úvodní opening (song) nazpívala Sora Amamiya, která zároveň nadabovala jednu z hlavních postav Akame. (Yoshitsune)
  • Poslední ze dvou úvodních písní „Liar Mask“ nazpívala zpěvačka Rika Mayama. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama