Reklama

Reklama

Snímek Muži, ženy a děti sleduje příběh skupiny středoškoláků a jejich rodičů, kteří se v době všudypřítomného internetu snaží zorientovat v měnících se vztazích, komunikaci, milostném životě i v tom, co si o sobě samých vlastně myslet. Film tematizuje sociální fenomény dneška, jako jsou videoherní kultura, anorexie, nevěra, honba za slávou a šíření nezákonného obsahu na internetu. Všechny postavy i jejich vztahy procházejí různými zkouškami a divákům se tak předestírá pestrá škála možností a cest, jimiž se lidé ve svých životech ubírají. Ať už jsou jejich zásadní rozhodnutí slibná nebo tragická, jedno je jisté - nikdo není v tomto roztodivném virtuálním světě imunní vůči obrovským sociálním změnám, které přicházejí díky neustálému používání telefonů, tabletů či počítačů. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (309)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pokud bych si k snídani něco nedal, tak vajíčka. Směsice dramaticky tragických příběhů mladých i těch odrostlých, které josu poměrně dobře podané a doplněné hezkými obrázky :) Překvapují mě tady ty obecně uváděné žánry, nějak si nevybavuji nic, co by film v hlavní kategorii mělo řadit do "Komedie", fakt nic. Až dosud, až na jeden úlet, nenatočil a nenapsal Reitman nic vyloženě špatnýho, poklona a jen tak dál. Tohle sice nebudu nominovat na Oscara, ale vidět a se to dá, aniž byste chtěli poté vyletět z kůže někam poblíž Voyageru :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman, po kýčovité, ale výborné romanci "Prodloužený víkend", vypráví příběh o tom, jaký je v dnešní digitální době problém s komunikací a jak se v ní ztrácí soukromí. Není to tak poutavé, jako výborný "Disconnect" ale Reitman, je minimálně ve vyprávění expert a i díky tomu je film tak povedený, i když trochu utahaný. A Adam Sandler si po dlouhé době zase trochu vylepšil reputaci. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Prosím Vás, Emma Thompson je tam vypravěčkou, kterou pouze uslyšíte, kvůli ní jsem do toho šla a pak pic, nic i když se hezky poslouchá. Mám dost rozpačité pocity a opravdu nevím jak ohodnotit snímek, kde jsem byla v první polovině filmu přesvědčená, že to nezvládnu pro ducha, který se linul nakonec celým filmem. Druhá polovina to přece jen trochu vybalancovala hlubším pohledem na problematiku, která je s tím spojená. Nicméně Jason mě ale příliš křečovitě vedl tímto katastrofickým scénářem tam, kam chtěl on, bez možnosti úniku a to se mně přece jen trochu příčilo. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Svět je zlé, nespravedlivé a ošklivé místo. Jason Reitman má venku nový film a česká kinodistribuce jej úspěšně zazdívá. Adam Sandler po zhruba deseti letech nehraje v píčovině (přičemž nám tuzemský distributor samozřejmě neopomněl všechny ty píčoviny naservírovat) a předvádí něco, co má skutečně smysl. Ten snímek je vskutku vynikající a stojím si za tím, že by ho měla vidět co nejširší veřejnost. Muži, ženy a děti je tematicky obsáhlá a hořkosladce vtipná sonda do životů několika členů moderní společnosti, která přináší řadu podnětů k zamyšlení. Takhle černé na bílém to možná vypadá suchopárně, ale vězte, že prim zde hraje lehce satirická forma. Voiceover Emmy Thompsonové nás uvádí do zdánlivě povrchního světa plného elektronických přátelství, potlačených komunikací, strachu, anorexií i sexuálních frustrací. První dvě třetiny mají dokonce takový tah, že nemám ostych tuhle novinku přirovnat k legendární Magnolii Paula Thomase Andersona. V závěru se kamsi vytratil onen trefný komentář vypravěčky a film postrádá nějakou důraznější tečku, což ale nemění nic na tom, že jsem si už dlouho neužil tak vypilované a neotřelé dvě hodiny plné emocí a trefných dloubnutí do hnízda mnohdy přehlížených sociálních neřestí. Takže ještě jednou, tuzemský distributore, Jason Reitman by měl být v kině přítomen vždycky. Přestože občas točí melodramata o uprchlých zločincích a opuštěných hospodyňkách, ten chlápek má stále co říct a řemeslo mu jde od ruky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YEAH, HE PREFERS TO HAVE A REVERSE COWGIRL SO HE DOESN'T HAVE TO LOOK YOUR MOTHER IN THE FACE." ------------- Toľko nesympatických, odporných postáv som na jednom mieste pokope nevidel už pekne dlho, a to je čo povedať. Zmračený som bol konštantne celých 120 minút. Nemôžem však bohužiaľ povedať, že by bol film nezaujímavý, nepestrý. Bol viac menej autentický, lebo tí ľudia sú tak hlúpi aj reálne, nie len na papieri scenára. Majú svoje priblblé problémy (rozumej problémy prvého sveta), majú svoje pribrblé starosti a útrapy (a za všetko si môžu i tak sami, takže meh), ktoré ti film s radosťou dve hodiny prezentuje. Neraz som si veru povedal: "Vám to teda dobre j*be!" Herecky je to tiež celkom pustatina aj napriek relatívne slušnému obsadeniu, hore to ťahá paradoxne a prekvapivo len Ansel Elgort, miestami Dean Norris (samozrejme ešte J.K. Simmons, avšak ten tu bol dohromady tak 2 minúty, takže to sa neráta). Vyzdvihnúť by som chcel objednávanie escort služieb na mieru by Adam Sandler a Chrisa (Travis Tope), ako lojálneho fanúšika Tori Black. Drobné detaily vždy potešia. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Texas. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v texaskom Austine a scény zo školy sa natáčali v Georgetowne, konkrétne na škole East View High School. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama