Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (788)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking by se asi nestačil divit a proto mu to neříkejte. Nejlepší postavou je Gum, protože vynalezl Stargate a po průstřelu se dokáže zcelit jako T-1000. MALE ROBOTIC VOICE: „Perhaps I could be of some assistance. I am Sorbitol, Malitol, Xylitol, Mannitol...Calcium Carbonate, Soy Lecithin...Vegetable-Derived Glycerin and Talc. But for expediency's sake, you can call me...Gum.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ono je určitě fajn a osvěžující zprávou, že někdo přišel s animákem, který neřeší rozněžněnou princeznu nebo vtipného opeřence, nýbrž porci nekorektního humoru. Otázka je, zda to funguje a zda tvůrci zvládnou bavit po celou délku. Nezvládnou. Jít o půlhodinový kousek, ve kterém by bylo to málo, co mi přišlo vtipné a odvážné, tetelil bych se blahem. Být v tomhle světě konzervou, je sakra výhra. Čím déle trvanlivou, tím lépe. Kusy zboží si totiž v regálech obchoďáku naivně myslí, že jakmile si je lidé, které oni sami považují za bohy, vyberou a odnesou, čeká je úplně jiný život. Netuší, že je doma rozkrájí, uvaří, sežerou. Dočkal se i balíček párků s Frankem a pečiva s Brendou. Tihle dva se milují a těší se, že se venku do sebe konečně „zasunou“. Jenže tuhle idylu nabourá zákazníkem vrácená hořčice, která než spáchá sebevraždu, vykládá všem, jež chtějí poslouchat, že je to tam venku krapet jinak. Neúnavný Seth Rogen posbíral několik kámošů a společně napsali animák, ve kterém hraje nadržený párek nebo židovský bagel, a evidentně se u toho bavili. Divák už méně. Animovaný svět jim poskytl dostatečně výživnou půdu, mnohokrát jdou s humorem za hranu, jenže spíš se točí v kruhu a utápějí v samoúčelných scénách, nápadů je dost, ale neudeří tak, jak by mohly a měly. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zdál se mi sen o tloustnoucích hvězdách, který zhulený na kanapi prožívají zápek nad myšlenkou filmu, v němž bude chtít mluvící párek zasunout do buclatý žemle. Pak jsem se vzbudil, byl jsem v kině na Buchtách a klobásách a celý to připomínalo spíš prvoplánovou noční můru. Body za penetraci sterilního moralistního vakua animáků, nula za jakoukoli skutečnou podvratnost a masitost. Sójová náhražka věcí od Matta Stona a Treye Parkera. Lavaš píchající bágel mi nestačí k výstřiku majonézy light, vy rauchwursti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vždycky je fajn pustit si film, před jehož zhlédnutím si říkáme, že už jsme viděli všechno a nic nás nemůže překvapit, ale on nám dá pořádnou ránu přes rypák a všechna naše očekávání vyfakuje a znásilní. Sausage Party je sice "novátorská" do takové míry, až to chvílemi vkusné není, a závěrečných deset minut bych nejraději vystřihl a smetl z povrchu zemského, ale jinak jsem se vesměs bavil tak královsky, že skoro všechny filmové parodie posledních deseti let odcházejí poraženy s análním kolíkem v jejich zadnici. Epizodní vyprávění založené na rozdělení hlavních hrdinů, přičemž jedna část je přímo konfrontována s hrozivým osudem potravin v lidském obydlí a druhá se tento osud snaží vypátrat putováním po obchodě, nabízí spoustu prostoru jak pro situační humor a poznávání opravdu důmyslně promyšleného světa obchodního domu, tak i pro rozvoj jednoduchého, ale dostatečně motivovaného příběhu, který veden na dvou liniích zkrátka nenudí. Je samozřejmě nasnadě přemýšlet o tom, jestli Seth Rogen má prostě hodně bujnou fantazii, nebo jestli vyrůstal v opravdovém městečku South Park, protože všechno to šoustání, prcání, vrzání, klátění a rejdění není pro udržení originality a atraktivity filmu absolutně nutné a chvílemi vyloženě škodí, ale palec nahoru definitivně převrací vyjma celkové fungující koncepce především jednotlivé nápady ohledně světa, hierarchie a nebo prostě vizuality potravin, které nepřestávaly překvapovat, a také úžasný původní dabing. Skutečně lepší než jsem si odvažoval doufat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hahah. Konečně pořádně sprostý digi animák, kde Rogen a spol. našli způsob jak obejít cenzuru a ujet si na nápaditym tripu prasáren. Pokud se s takovou frekvencí poperete a neztratíte zájem po 20 minutách, nebo nejste upjatá píča, nebo na to nedíváte v nevhodný společnosti (pak přeju příjemný trapný chvilky a ošívání se), je SAUSAGE PARTY fajnová sranda. Kde jinde uvidíte jako hlavního záporáka nasranou, nadrženou vaginální sprchu? Joo... Nehodlám v tom hledat na prdelní slohovku hluboký anti-konzumní poselství a přesahy - naserte si. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu zazní slovo "fuck" nebo jeho modifikace celkem 506krát. (Maulincio)
  • Podle Setha Rogena (Frank) bylo pro zajištění hvězdného obsazení zásadní angažmá Edwarda Nortona (Sammy Bagel, Jr.). Mnoho dalších herců kývlo když se dozvěděli, že bude ve filmu hrát on. (NIRO)
  • Jedna z hlavních postav se jmenuje Frank (Seth Rogen), což ovšem není jen jméno, ale také může jit o slangový výraz buď právě pro párek, nebo také pro mužské přirození. (kellne)

Reklama

Reklama