Reklama

Reklama

Les sebevrahů

Trailer 2

Legendární skutečný les Aokigahara, který se s děsivou majestátností tyčí na úpatí hory Fuji v Japonsku, je dějištěm napínavého nadpřirozeného thrilleru Les sebevrahů. Američanka Sára (Natalie Dormer) se do lesa vydává v rámci pátrání po svém dvojčeti – po sestře Jess (taktéž ztvárnila N. Dormer), která záhadně zmizela. Sářin manžel Rob (Eoin Macken), kterého chování Jess dlouhodobě frustruje, není své manželce skoro 10 tisíc kilometrů dlouhou cestu vymluvit. Po návštěvě školy, ve které Jess učí, se důvtipná Sára vydává do lesa samotného. Ve společnosti svého charismatického nového známého, přistěhovaleckého novináře Aidena (Taylor Kinney) vstupuje do lesa, ve kterém by dle důrazných varování „nikdy neměla opouštět vyšlapanou cestu". Na bezpečí obou z nich dohlíží místní průvodce Michi (Jukijoši Ozawa), ale s blížící se nocí jim není schopen setrvání přímo v lese rozmluvit a se zdráháním oba nechává lesu napospas. Vlivem strachu se Sářino vědomí brzy tříští; začíná zpochybňovat Aidenovy motivy, včetně jeho tvrzení, že Jess vůbec nezná. Sara, odhodlaná odhalit pravdu o osudu své sestry, je nucena čelit rozhněvaným a zmučeným duším mrtvých, jejichž obětí se stává kdokoliv, kdo se odváží vstoupit do jejich blízkosti. Tyto zákeřné duše na Sáru číhají na každém kroku, aby ji uvrhli do děsivé temnoty, ve které je nucena bojovat za vlastní spasení. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (311)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Zada by potřeboval posrat záda.Takový potenciál zabít, tomu už říkám vrchol tvůrčí impotence.Hlavní hrdinka je bytostně nesympatická a ošklivá trubka, která celý film nudně a zmateně pobíhá po lese, který by jako z prdele vypadl těm, do kterých v Českých luháh a hájích chodím houbařit a věřte mi, že na takovém lese je nejděsivější leda odhozená pneumatika, nebo hovno od nějakého turisty.Přiznám se, že jsem se dost těšil a dočkal sem se naprosto rutinního a nudného braku o jedné dobré scéně.Televizní verze tohoto hororu Grave Halloween s Kaitlyn Leeb v hlavní roli je 100x lepší a děsivější a to má přitom jen ubohých 38%.Zada mohl konečně s fantastického námětu vytěžit peckový horor, ale dokonale předvedl, jaká režisérská nula on je.29%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se ještě před zhlédnutím dočetl, že scény z lesa Aokigahara nebyly natáčeny na úpatí Fudži, ale kdesi u Bělehradu, což mi pak hodně zkazilo požitek z filmu (moje blbost, před filmem si o něm nemám dopředu nic číst). A možná jsem z Forest trochu zklamaný i proto, že jsem si od něho sliboval něco víc, než jen standardní duchařské béčko. Přitom první polovina je vynikající, má příjemně těžkomyslnou a vážnou atmosféru, příbuznou obdobným japonským horrorům. Zásluhu na tom má především sympatická a herecky brilantní Natalie Dormer, na kterou byla po celou dobu radost se dívat. Ale v půli druhé už se divák dočká převážně jen ukřičených, uběhaných a chaotických nočních scén, které sice taky nejsou špatné, ale jak už jsem řekl - po zajímavém prvním poločasu jsem přeci jen čekal trochu něco jiného, výjimečnějšího, originálnějšího. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Typicky prázdna, prehliadnuteľná, neefektívna a obohratá americká duchárčina dnešnej doby. Až na to, že ako „pridanú hodnotu“ si zvolila akýsi mizerný srbský háj; mysliac si zrejme, že je to aj tak jedno, veď divák rozdiel nepozná a poserie sa z tých najlacnejších bu-bu-bu scén. Herecky mizerné, vizuálne nudné, hororovo neatmosférické, nestrašidelné a občas sa tak vážne tváriace, až mi bolo trápne. Slabota! To už ma na podobnú tému viac bavili nenápadné béčka "Forest of the Living Dead" či "Grave Halloween". ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po nepovedeným Lese sebevrahů z roku 2013 tady máme nový pokus. Je sice o něco lepší, ale i tak to není žádná sláva. Tenhle film nemá absolutně žádnou šťávu. Ani náznak napětí či postupné budování atmosféry. NE. Tohle tady prostě není. Žádný dechberoucí gradující finále určitě nečekejte. Cituji slova své přítulkyně po najetí závěrečnejch titulků. A to je jako všchno ,??? Já jsem pořád čekala kdy se to rozjede. No ale to asi všichni. Jediný co se dá na filmu pochválit je kamera. Tady bylo vidět, že někdo umí. Hudbební podkres průměrnej. Čekal jsem, že film bude stavět právě na budující atmosféře a kvalitních lekačkách,ale to jsem se šeredně mýlil. Lekaček tam bylo pomálu a ještě k tomu nefunkční. Ale to mluvím za sebe. Protože na pár lidí v sále evidentně fungovaly. A pakliže jsem na začátku uváděl, že tenhle film je oproti tomu z roku 2013 o něco lepší, tak v jedné věci zásadně pokulhává. A tou je výběr hlavní představitelky Natalie Dormer. A to si ještě střihne dvojroli ( ta tmavší variace byla rozhodně lepší ). Na Kaitlyn Leeb se určitě líp koukalo. V tomhle filmu zkrátka není nic aby si zasloužil jít do kin. Protože tohle jsou akorát tak vyhozený prachy. Víc jak na 2 ubohý hvězdy se tenhle kousek nezmůže. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, o kterém není skoro možno nic napsat, aniž by se člověk neuchýlil ke spoilerům (ostatně distributor si po novinářích vymínil písemný závazek, že recenze zveřejní až po premiéře a že nebudou nikde spoilerovat). Osobně hororům moc neholduji, takže mé hodnocení je třeba brát spíše s rezervou - rozjezd mi přišel dobrý a filmu nelze upřít výbornou atmosféru, ale jak děj nabírá obrátky a celkově přituhuje, už jsem se k tomu začal stavět víc kriticky, a samotný závěr se mi vyloženě nelíbil (čistě subjektivně). Vadila mi (na můj vkus) přemíra infarktních lekaček a nelogické jednání hlavní postavy. Natalie Dormer v titulní roli je výborná - při natáčení si dle vlastních slov užila celou řadu adrenalinových zážitků a na filmu ji kromě hloubky scénáře přitahovalo i to, že to není „laciná vyvražďovačka, ale psychologický film, který je sofistikovanější než většina thrillerů“. Film kromě dobrého obsazení zaujme i podařenou kamerou, výborným soundtrackem a kvalitní prací maskérů (herci představující ubasute během natáčení vůbec nic neviděli, neboť měli nasazené kompletně bílé kontaktní čočky - režisér chtěl v případě herců spoléhat místo počítačové grafiky výhradně na fyzické efekty). Všem fandům hororu lze Forest směle doporučit - je to opravdu strašidelný film, po jehož zhlédnutí se budete bát jít do lesa (není bez zajímavosti zmínit režisérova slova z jeho vlastní návštěvy lesa Aokigahara: „Vydal jsem se tam na celodenní průzkum, protože jsem byl přesvědčený, že je důležité, abych atmosféru tohoto lesa zažil na vlastní kůži. Postupně mi odřekli tři průvodci – kvůli nemoci, nočním můrám či předtuchám – než jsem konečně našel jednoho, který mě tam vzal... a i ten naprosto nezvratně trval na tom, že za soumraku odcházíme.“ Jinak ačkoliv se některé záběry natáčely nedaleko úpatí hory Fudži, natáčení v lese Aokigahara je už zakázané, takže byl štáb nucený hledat odpovídající náhradu někde jinde. Po prozkoumání mnoha lokací po celém světě se nakonec tvůrčí tým rozhodl pro překvapivou volbu: národní park Tara v Srbsku čtyři hodiny cesty od Bělehradu, rozsáhlou lesnatou oblast, která se lesu Aokigahara velice podobá a nabízí současně spoustu natáčecích lokací). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V lese Aokigahara sa nachádzajú tabule, ktoré svojimi nápismi odrádzajú potenciálnych samovrahov od samovraždy. (Kub_ees)
  • Natalie Dormer počas prípravy na svoju rolu navštívila aj skutočný les Aokigahara pod horou Fuji a hoci kvôli fotografovaniu na chvíľu zišla aj z chodníka, jej japonský sprievodca sa mimo vyznačenú trasu nepohol ani o centimeter. (Five By Five)

Reklama

Reklama