Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Recenze (62)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Docela smutný výsledek. Vizuálně sice celkem zajímavé, za což může především na poměry sympaticky osobitá kamera, nicméně příběhově celkem nijaká podívaná, která se vcelku táhne. Příběhově ploché a neodladěné, herecky nepříliš zajímavé a nebýt občasné brutalitky tu a tam tak se vlastně Pilgrimage z hlavy vykouří celkem rychle. Takové hodně průměrné béčko, které příliš důvodů k nadšení nedává. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Za menší rozpočet docela dost povedený finální snímek. Ano, je z toho cítit na míle daleko nižší finanční injekce, a ano, některé lokace nepůsobí nejvěrohodněji, a ano, chtěl bych více krvavých středověkých bojů, které se objevovaly jako denní chleba. Na druhou stranu s přihlédnutím ke všem aspektům jsem nadmíru spokojen. Příběh bych se nebál označit za přímo vydařený a kvalitní, ještě jsem neviděl zápletku, kde by šlo o přenášení křesťanské relikvie a s tím spjatá i její ochrana. Nejlepší postavou jednoznačně křesťanský fanatik (všech fanatiků ten nejzapálenější), jenž nebyl schopen zavřít tu svou kušnu. Pořád tam něco mlel, až se mu to také stalo osudným. A ten herec dokázal tuto roli ztvárnit s bravurou, on táhl celý film. Potěšil i Bernthal, který tam dostával menší Punisher rage momenty a vyvražďoval jednoho nepřítele za druhým. Jedna větší bitka si dokázala své místo ve filmu zajistit, a brutalitou se v ní rozhodně nešetří. Konec v rámci možností dobře uzavřen, souboj Armitage vs Bernthal tomu dal pomyslnou třešničku na dortu. Za mě dávám zasloužených 65 % ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem si přál, aby to byla pecka. Už kvůli Bernthalovi, Hollandovi a Armitageovi. Ti mě opravdu navnadili. A ono to vážně nebylo zlý. Bohužel i přes příjemné herecké výkony, kterým vévodí Jon Bernthal, a slušnou akci (které opět vévodí Jon Bernthal), nejde lépe hodnotit opravdu plochý příběh a promarněnou šanci na něco o dost lepšího. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tyhle historické drsné filmy mi moc neříkají. Já vím, že je zde i nějaká snaha o poselství, ale za mě to prostě není ono. Je to drsné, ale přijde mi to dějově strašně prázdné. Chce to oslovit diváka, ale přitom to svým tempem dovede nudit, a to i přesto, že zde jsou souboje a akční scény. Ne, tohle není pro mě. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Stylizovaná středověká rubanice s trochou filosofování a mystiky a pointou, která skvěle koresponduje s nijakým koncem, přesto nedokáže plně uspokojit. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit bídným hodnocením a za odměnu jsem dostal přesvědčivý historický film, s okázalou atmosférou poháněnou syrovým násilím. Kdo čeká akční jízdu, at' jde od toho, tohle je temný příběh zasazen do temné irské krajiny, plný náboženských pověr a mystik. Jednoznačnou hvězdou filmu je Jon Bernthal jako němý mnich. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Více křesťansky zaměřený a béčkovější Centurion s nádechem Valhalla Rising, kde místo Mikkelsena celý film táhne Jon Bernthal i když nepromluví. Bohužel ani jednomu filmu se nevyrovná a svým utahaným tempem a příběhem o ničem spíše nudí. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, který stojí za to vidět, i pro svou originalitu a takové hlubší zamyšlení nad skutečně důležitými otázkami. Film tyhle otázky klade náznakem a místy podprahově, ale víceméně nepřetržitě. Na druhou stranu to šlo udělat asi o chlup zábavnější. Šikovný Holland nemá moc co hrát, naopak Bernthal má super víceznačnou postavu. Jako dobrý, ale ne moc zábavný. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Očekávaná historická řež se nekoná! Spíš naopak. Pilgrimage je utahaná podívaná, napěchovaná až po okraj náboženskými žvásty, ze kterých by se nejednomu po chvíli udělalo blivno, a ty dvě akčnější scény vážně nezachrání vůbec nic. Brutální a nekompromisní sice tedy byly, což je naprosto v pořádku, nicméně jejich zpracování, choreografie a především nepřehlednost pohřbily jakékoliv šance si alespoň je užít. Každopádně celá ta pouť s Relikvií představuje opravdu nudný filmový zážitek, jelikož krom zmiňovaných pánbíčkářských keců se zde divák nedočká ničeho dalšího zajímavějšího, navíc celá ta zápletka je skutečně až triviálně jednoduchá a naivní, se spoustou nelogičností a závěrem odpovídající talentu retardovaného opičáka. Velké zklamání přišlo i s atmosférou, která mohla výsledný dojem také dost napravit, jenže místo temné, syrové a špinavé nálože je k dispozici jen matná snaha o zmiňované vyznění, každopádně ani to se tvůrcům ani zdaleka nepovedlo a zůstalo opravdu jen u té marné snahy. Jinak zde nefunguje ani napětí, ani emoce, ani dramatické pasáže a co se poměrně výrazného obsazení týče, Holland mi prostě dlouhodobě v ničem nesedí, Armitage svého záporáka pak až nevkusně přehrává a Bernthal tu je sice ok, ale ten zas doplácí na svou podivnou postavu. Pilgrimage je tak zkrátka vizuálně laciný, efektně nepůsobivý a příběhově nezáživný snímek, který minimálně mně zklamal na plné čáře. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Film, který zachraňují dva ultimátní Punisherovy momenty. Nemůžu říci, že bych se na pouti "irských" mnichů do Říma nudil, avšak po nemastném finále bez smysluplného závěru, jsem nucen konstatovat, že to nebylo nic moc. Ten nejodřenější průměr. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to zajímavé, ale pak si člověk uvědomí, že všichni přítomní trpí těžkou idiocií a začne to být předvídatelná nuda. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Někdo holt nese břímě prstenu, který vládne všem a na někoho zbyde svatý šutr, kterým kdysi někdo někoho jebnul po palici. Dějově jednoduchá a průměrná středověká rubačka. Toť vše. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Poselství filmu chválím. Jinak mi přišel trochu odbytý a takový zvláštní, což nebylo vždycky špatně. Nějak mu ale nemůžu přijít na chuť. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dalo by se se říci, že se jedná o temné středověké road movie, kde skupinka mnichů převáží z jejich vzdáleného kláštera v Irsku do Říma kámen, který uctívají jako relikvii. A mají k tomu samozřejmě důvod. No, a to by nebylo, aby o něj při cestě nebyl nebývalý zájem. Takže příběh sleduje jejich dobrodružstvích, útrapy a sebeobětování. Pro ateisty těžko pochopitelné. Přímočarost a temná doba z děje doslova přetéká. Doba, kdy si nikdo není ničím jist. Příběh jednoduchý, ale vygradovaný. Místy je dokonce z díla cítit dosažení artu, což nedalo připomenouti dávné české počiny. Příběh ze středověku je zkrátka filmařská výzva, která obsahuje netušené možnosti. Natočit to však neumí jen tak leckdo. Tento snímek je plný intrik a snahy dosažení svého cíle i za cenu života a smrti. Akčních scén není mnoho, což je jedině dobře, ale zato vynikají svojí brutálností. Irská krajina už jenom přidává na atraktivnosti atmosféry celého děje. Nejedná se o žádnou popkornovou zábavu ve stylu Hollywoodu. Věrnost, zrada a pomsta, ale v zájmu víry a přesvědčení. Tady jde skutečně o hodně. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nové zlaté časy historických velkofilmů už jsou sice ty tam, ale tyhle nízkorozpočtové středověké rubanice mají rozhodně něco do sebe. Pilgrimage má krom špíny, mrtvol a nadstandardního hereckého obsazení také jakýsi filozofický a náboženský přesah, což není vůbec na škodu. Jedna z těch lepších historických řezničin. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Zpočátku lehce (nad?)průměrné historické drama se v poslední třetině mění v křesťanskou Valhalla rising. A Jon Brnthal, jak se ukáže, je skutečně z pekla. Chybí tomu pevnější režisérské vedení s jednoznačnější vizí, kam to má směřovat. Nicméně, když u v zásadě béčkové středověké řezničiny píšu takhle květnaté hodnocení, to už samo naznačuje, že mě to (nejen) na konci chytlo. Těžko ale slíbit, že vás to chytne taky...tady asi fakt dost záleží... ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Temná až ponurá atmosféra, špinavý středověk, zajímavý příběh a slušné obsazení. Co více si přát řeklo by se. Upřímně, více akce, děje, něčeho to chtělo, bouřlivá středověká jízda to rozhodně nebyla. Konec vyzněl trochu do ztracena, ale nějaké nastínění tam bylo. Za mě průměrný filmek, který si jen tak rychle znovu nepustím. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

90% k plnému počtu chyběl opravdu malý kousek. Jednoduchý příběh zasazený do drsného středověku mě mile překvapil. ()

Reklama

Reklama