Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 2

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Recenze (62)

elimS 

všechny recenze uživatele

15% - komentář 20ti slovy: Tajtrlíci jedou na výlet s šutrem, který chtějí druzí tajtrlíci. Tak se poperou... jsou na loďce a je konec... asi tak no. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

"Pouť" je krutý a násilný film, od začátku až do poslední minuty. Ukazuje temnou stránku lidské duše, ale mohl ukázat více - temnou stránku církve, zkorumpované mocí. Tady zůstává pouze na povrchu s tím, že motivy jednání hlavních aktérů "boje o relikvii" nejdou pořádně objasněny a děj se více soustředí na akci. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zaujímavý írsky počin. Naozaj slušné herecké obsadenie na čele s Punisherom a Spidym musia presúnúť relikviu do Ríma. Potešila ma tá temná atmosféra a strach s heretikov a čiernej mágie. Slušné súboje, najmä Bernthal vs Berserk bola super bitka, záver ma trošku prekvapil ale v dobrom slova zmysle. Film ktorému na 5* chýbalo viac akcie alebo ešte lepšie vykreslenie charakterov ale na 4* to je zaslúžene. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem vážně nečekal. Podle traileru a celkové prezentace filmu jsem očekával něco ve stylu přiznaně brakových purefoyovek, kterých před několika lety pár vzniklo, ale dostal jsem spíše něco ve stylu Údolí včel. V irštině, se správně démonickými postavami a příjemně minimalistickým hlavním protagonistou. Téma náboženského fanatismu a zvláště toho křesťanského mám ve filmech rád a zvláště tehdy, pokud je na něj nahlíženou chladně, bez odsudku a přikrášlování. Možná paradoxně té krve bylo až příliš a snad možná lehké uspěchanosti, Jinak vážně není co vytknout a budu se těšit na další příjemné překvapení. Jo, a John Bernthal je z pekla. ()

schluke 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a hodnověrné zobrazení doby temna středověku spolu s dobře nastíněnou bitvou mezi věřícími a nevěřícími :) ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Irské filmy pro mě mají nějaké kouzlo, kterým mě vždy uhranou. Možná je to záběry na působivou irskou krajinu, možná volbou hereckého obsazení nebo snad osudovostí příběhu. Film pilgrimage obsahuje všechny tyto aspekty. Herecké obsazení je výborné- John Bernthal je tu sice za borce, od kterého očekáváme že zvládne sundat kupu seveřanů nejen mečem, ale i štítem, kudlou, pěstí či zuby, přesto však už v mnoha filmech dokázal, že je talentovaný herec. Tom Holland zatím hraje sice stejně, ale stále bezchybně a Richard Armitage si roli padoucha evidentně také užívá. Důležitý je však děj, který sice stojí na zápletce z jako laciného historického románu, ale plně využívá jeho potenciálu a skrze různé postavy nm nabízí odlišné pohledy na legendy i krvavé dějiny, na (ne)smysl "svatých válek", na krutost té doby i na to, jak obtížné mohlo být žít skutečně podle evangelia. Někdo filmu vyčítá pomalé tempo, mě však přesně pasovalo k postupnému budování napětí a závěrečnému (byť trochu předvídatelnému vyvrcholení). Kromě záběrů kamery také vyčnívá práce se zvukem a hudbou. Té se dá vytknout snad jedině to, že je někdy využívána až příliš, na úkor ticha. 9/10 ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Jakože celkem film o ničem. Ta doba je perfektně vystižená. Bylo mi zle z té doby, jak všichni věřili hrozným žvástům, ale asi díky tomu, jste se dožili, tak padesátky. Pozor možný spoiler. Ani žádný konec to nemá. Nějaké vyvrcholení. Pro fanatiky skvělá věc :D. Bez Němého by to tam všichni mohli rovnou zabalit, a byl by to film rovnou na odpad. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Příjemná akce ze středověku vlastně překvapuje především tím, jak málo je v ní násilí a boje. Zcela chybějící ženský charakter tu jasně odkazuje na účel i vyznění snímku, který neustále uvažuje nad protikladem fanatismu a oddanosti, aniž by však divákovi vnucoval jakýkoli definitivní názor. Zklamalo mě proto především nenápadité závěrečné střetnutí, a také absence výraznějšího hereckého výkonu, protože co umí J. Bernthal mi bylo zřejmé, a zbytek větších jmen už byl jen do počtu. Nicméně výsledku vlastně tleskám, byť v paměti dlouho nezůstane. ()

FilmFaktor 

všechny recenze uživatele

Toto by trebalo tým dnešným "Influencerom"... Špinavé, surové, hrubé.. nebavil som sa; Meno Ruže to teda nie je, ale filmový zážitok mi to dalo parádny. Komorné, herecky vynikajúce a zvyšok.. nech už je na pleciach každého diváka. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 3/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 2/10. Do výuky dějepisu spíše nedoporučuji. ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem byla přesvědčená o čtyřech hvězdičkách. Konec ale zabil celý film a degradoval do někam mezi 3-4. Ale jo, za tu atmosféru, co ten film měl, tam tu čtvrtou hvězdičku dotlačím. Kdyby ten film měl ale jiný závěr, možná by celkové hodnocení filmu bylo někde jinde, než jen na 54% ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Krajinky = OK, syrovost/surovost = OK, děj = OK. Prolínání jazkyků = neOK, křestanský fanatismus až za hrob = neOK, občasné hluchosti míst = neOK. Hodnocení tudíž "zlatý střed". ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Toto obdobie mám rád.S ničím sa tu neserú a keď nemáš na to ideš dole.Žiadne sladké serepetičky ,žiadna cukrová lacná romantika.Niekedy sa to však vlieklo úmorným tempom ale prišla pasáž s nejakou riadnou akciou a bolo radosť sledovať ako sa čistia.Film som si užil aj keď to nebola až taká topka ale pre mňa zase po dlhej dobe historická mňamka...... ()

Reklama

Reklama