Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný velice dobře zajištěný starý muž Denis Farraud býval kdysi bouřlivákem, dobrodruhem do morku kostí a lupičem, dnes však již nemá možnost se ke starému životu vrátit, i když by možná chtěl. Nabídku na "kšeft" dostává posléze od mladého gangstera Beckleyho na uskutečnění jeho již dávného snu a chtějí z toho oba vynechat šéfa zdejší bandy, který si již dlouhá léta dělá zálusk na obchody pana Farrauda.. Uloupit z banky větší sumu peněz a navíc americkým vojáků, to není legrace a proto je třeba dobrý promyšlený plán. Denis s Beckleym dávají dohromady malou skupinu, která celou akci provede, vše si pečlivě předpřipraví a provedou, avšak v pozadí je stále tvrdý šéf bandy Henri, který si zdaleka nechce nechat ujít příležitost okrást okradající... (LiVentura)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (75)

gombarix 

všechny recenze uživatele

Zápletka dobrá, sestava hrdinů méně. Jediný jakžtakž sympatický je sám Gabin, jeho válečný kumpán Jimmy (Stack) už moc ne, a chamtivá "krasavice" je jednoduše na přesdržku (mimochodem žádné podoby herečky M. Lee s M. Monroe jsem si nevšiml, spíš mi připomínala Ronnie Spector). Celou dobu jsem to nicméně šacoval na slabší 4*, ale poslední scéna mě zklamala. Takhle to skončit nemělo. ()

Adrai 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská kriminálka s perfektním příběhem. Obdobně jako v Dannyho jedenáctce nebo původním Italian Job do posledního puntíku připravený plán jak zbohatnout. Ovšem každý plán může mít svou skulinku která jen tak přeroste ve velký problém ... ()

Reklama

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele

Krásná stará francúzska gangsterka, v ktorej starý gangster Denis Farraud (Jean Gabin) tvrdou rukou a tvrdým pohľadom šéfuje svojmu podniku. Stačí naznačiť medzi riadkami, kto je, čo je a jedine koho a čo bude ochotný akceptovať. Jediným pohľadom naznačí, koho treba z podniku vyhodiť a na druhej strane bez mihnutia oka sleduje rozbíjanie svojho podniku gangstrami. Má dávno premyslený plán, ako sa ešte posledný krát dostať k obrovským peniazom... Už len zohnať toho pravého parťáka na tento kšeft... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará francouzská škola a Jean Gabin. Spojení ke kvalitní gangsterské krimi, kde nejsou tahounem akční scény jako dnes, ale silný příběh, pevná atmosféra a skvělé herecké výkony. 60. léta takovým snímkům přála a tak jich vzniklo bezpočet a díky za ně. Dnes zřejmě budou mít u mladší generace problém zaujmout, ale u těch starších určitě vyvolají vzpomínky. Jedná se o jednu z mnoha vynikajících klasik. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá starší Francouzská kriminálka.J.Gabina už nudí styl jeho života a jen co se objeví starý kamarád tak už plánuje vyloupení banky.Po úspěšném vyloupení se to komplikuje a nakonec jsou z toho mrtvoly a peníze pryč.I když je spousta krimi s tímto námětem,jiný způsob vyloupení dělá z filmu zajímavou podívanou. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama