Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (263)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, je to chtě nechtě nastavovaná kaše (a to jsem neviděl dvojku). Závěr s výměnou je přesto vymyšlen skutečně dobře a nakonec je to doják. Především v první půlce se to ale fakt nechytá, je to šíleně roztěkané a jaksi nepřehledné. Díky tomu to ani u našich dětí nezabralo tak dobře jako jednička, kterou i po cca dvacátém shlédnutí stále nesmírně milují. Celkový dojem: 65% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Jara.Cimrman.jr ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáš tu svý ztracený koně?" Blesk McQueen zestárl, zmoudřel a zpomalil. Jaká to tragédie. Nicméně ladění pístů v písku, na simulátoru, po tmě v lese či při demoličním derby v Hromové díře mě celkem bavilo. A taky mě tradičně bavily všechny ty auto narážky, "krásný" Burák, maskovaný Čeněk Urvalfiltr a samozřejmě komentování Luboše Plecháčka s Karolem Kolákem. Vlastně na tom není nic vyloženě špatného, jen už je to celé takové oválně klišovité. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Důstojné rozloučení s jednou z nejpromyšlenějších (nejen) Pixarovských sérií. Tématika mě jako snad každého kluka už jako malého uhranula a originalitu jsem dokázal ocenit již v tak útlém věku. Jak už je ale nastaveným pravidlem, zrovna osudově třetí díl je již jen tím riskem s vidinou zisku, který nechvalně těží z úspěchu svých předků. Mě ale dost štvala odvaha narvat do nového dílu co nejvíce inovace a co nejvíce se přizpůsobit dnešnímu dětskému obecenstvu, které je afektováno světem technologií zdaleka mnohem více než jsme byli my, jen před deseti lety ve stejném věku. A tak beru trochu rozporuplný poslední velký animovaný závod za ‘sladkou’ tečku na závěr a doufám, že nikdy nepřijde nápad značku dále křísit. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vás, ale mě tohle pokračování přesvědčilo. Děj je sice z počátku jasně čitelný, odpovídá traileru. Ale konec je úplně někde jinde, v podstatě totální zvrat. Vtip byl v celém filmu pomalu se stejnou kadencí. Já jsem se rozhodně bavil od začátku do konce, nevím jak to dělám, musím zaklepat, ale na animáky mám prostě nějak čuch. Každý, na který se rozhodnu podívat mě baví. Nejen mě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sestupna tendence Aut pokracuje, ale furt to neni vylozene prusvih. Pribeh je samozrejme stokrat omletej a predvidatelnej, ale zase musim tvurce pochvalit, ze se nesnazi o nejaky infantilni vtipky za kazdou cenu a obcas to hraje i na vaznejsi notu. Dej ale odsejpa vetsinou relativne svizne, zavody jsou fajn a i kdyz tu je par hluchejch mist, vylozene jsem se nenudil. Jako rozlucka v pohode, ale dalsi dil uz radeji ne. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)
  • V mnoha scénách, jako například při odvozu Bleska do nového centra Nerezky, nebo při zkoušení rychlostní jízdy na pláži, nesedí stínová kompozice, stíny zde buď chybí, nebo jsou v každém záběru z jiného směru. (PAULOO)
  • Ve filmu se objevily nové postavy ztvárněné dalšími auty. Smokey, učitel a trenér starého doktora Hudsona je ztvárněn Hudsonem Pickup z roku 1946. Bývalá závodnice Piston Cupu Louise Nas je ztvárněna Nashem Ambassador z roku 1949. Natalie Certain, pracovnice Racing Sport Network je zase moderní Tesla Model S. Zlý školní autobus Miss Fritter na demoliční derby je zase ztvárněn modelem International Harvester Loadstar z roku 1967 (Martin_Happy)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama