Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nevyjebávej s časem." Ale ať čas vyjebe s náma, že. Filmy o časových paradoxech, smyčkách a cestování mám rád. Je tu vynikající Predestination, nadprůměrné Welcome to yesterday a katastrofální Next. V roce 2014 se vyskytlo komorní sci-fi drama Time Lapse. A až na pár detailů to není vůbec špatný. Trojice přátel, malíř, flákač a malířova buchta, objeví tajemný fotoaparát, který dělá fotografie o 24 hodin do budoucnosti. Rozhodnou se přístroj využít pro své osobní účely. Vydělávat prachy, malovat obrazy. Fakt originálně trávený čas. Jenže přístroj nejde přenést a míří jim přímo do obývacího pokoje z domu odnaproti. Pak se ale začnou objevovat zvláštní fotografie. Dobře, ne až tak zvláštní. Objeví se i kus násilí, jenže to nějak nestačí. Vcelku originální věc, ale viděl bych to spíše jako knihu než jako průměrný film. Po celou dobu stopáže mě to drželo v napětí, bavilo mě to a netroufal jsem si odhadnout konec. Bohužel to skončilo klasicky „přítomnost je už v hajzlu, zlepšeme alespoň našim druhým já budoucnost." Nebudu Vám tu popisovat jak funguje čas a prostor, sám o tom vím prd a při troše hloubání na to sami přijdete. Prostě nesmíš měnit předem nastavenou budoucnost, osud, říkejte si tomu třeba chleba s máslem, je to fuk. Všechno je předem nalajnovaný a hrdinové si to bohužel uvědomují. Herecky to bylo dobrý, uvěřitelný. Sympatickej casting (v malířově osobnosti jsem se skoro viděl, flákač byl jak parodie na Vojtu Kotka a ta holka... byla prostě holka), kolikrát nápaditý střih. Rušivě působilo snad jen prolínání scén. A těch několik detailů, které to sráží k průměru. Časový kraviny, co Vám budu vykládat. Jako film na půlnoční promítání to sedlo, ale zřejmě na to za chvilku zapomenu. Čas je sviňa no. Tak s ním nevyjebávejte. 3* a.k.a 55% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zítřejší fotografie vašeho pokoje již dnes! Pro (skoro švédskou) trojku spolubydlících to znamená, že ztrácí vlastní vůli a musí se každý den zařídit tak, aby fotoaparátem budoucnosti zachycená situace nastala. Což moje časovými paradoxy zahlcená hlava úplně nepobírala, extra při zvratu ve finále. Jakým způsobem to celé zneužili a vyhrotili, mi také nepřišlo úplně rozumné. Natočený byl tento malý filmeček profesionálně, ale vlastně nevím, jestli se mi líbil, nebo ne. Mezi 2-3* ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle komorní sci-fi a dialogovky. Time Lapse není bez chyb, ale dva slušní herci, výborná hudba, zajímavý nápad a sympaticky znepokojující atmosféra mi vlastně ke spokojenosti celkem stačili. Přesto by téhle science fiction variaci na Mělký hrob asi víc slušel nějaký čtyřicetiminutový formát, protože často bylo vidět, že King někdy neví, co si s tím vším počít a nemá dost nápadů na to, aby bavil hodinu a tři čtvrtě. Na celovečerní debut ale rozhodně dobré a určitě budu vyhlížet další režisérovy projekty. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Překombinovaný thriller se sci-fi zápletkou, nad jehož údajnou promyšleností tady někteří slintají blahem. Já tvrdím, že scénář naopak promyšlený není, je banální (jako je banální už samotný námět) a místy až absurdní, takže nutí postavy dělat ze sebe pitomce. Je to ten typ rádoby chytrého filmu, u kterého kroutíte hlavou nad každou scénou. Není to film pro přemýšlivého diváka, nýbrž právě pro toho méně bystrého slintala. Vždyť už samotná premisa, od které se vše odvíjí, tedy že je nezbytné naplňovat vize z budoucnosti, aby nedošlo ke kolapsu časoprostoru, je prostě komická. Tady si někdo plete Nostradama s Einsteinem, a já to nejsem. Dvě hvězdy za jakoustakous koukatelnost a napínavou atmosféru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý námet, ktorý po polhodine prestane nejak zaujímavo smerovať a utopí sa v bažine nízkeho rozpočtu a scenáristického deficitu väčšieho než je rozpočtová diera nášho štátu. Navyše ten nápad bol aj okopírovaný. Mám rád cestovanie v čase a veci s tým súvisiace, ale toto žiadny Butterfy Effect nebol. Skôr len Butterfly Defect. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Dej tohto filmu je veľmi blízky epizóde Twilight Zone (1959–1964) . V epizóde A Most Unusual Camera (S02E10), odvysielanej v roku 1961, zlodeji ukradnú fotoaparát z obchodu a zistia, že dokáže fotiť udalosti v blízkej budúcnosti a pokúsia sa ho použiť na víťazstvo v dostihoch. (Arsenal83)
  • Na uvedenie tej správnej atmosféry v istých okamihoch sa použil podmaz podobný ako vo filme Donnie Darko (2001), teda pieseň "Mad World" (Gary Jules). (Arsenal83)
  • Postava vedca pána Bezzeridesa bola založená na skutočnom vedcovi v prísne tajnom vedeckom jadrovom laboratóriu v Los Alamos v Novom Mexiku, rodnom meste režiséra Bradleyho Kinga. (Arsenal83)

Reklama

Reklama