Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Alex berie svoju priateľku na romantický výlet do odľahlej časti prírody rezervácie Blackfoot Trail. Spočiatku príjemne strávené chvíle vo dvojici sa nečakane menia na tvrdý boj s občas krutými pravidlami zrádnej prírody. Pri porovnaní s prednedávnom svetlo sveta spatreným "Grizzlym", predsa len slabší kúsok. Bez najmenších pochýb však možno povedať, že do pozornosti sa pred oči hororového fanúšika pchá ďalší solídny "eco" horor. Strašná škoda, že scén s medveďom nebolo viac. No zároveň treba dodať, že tá jediná čo sa objavila, mi totálne vyrazila dych. Veľmi, veľmi nepríjemný pocit. Správanie postáv vo všeobecnosti rozhodne nemožno považovať za logické, čo sa patrične odrazilo na hodnotení - 55%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jo vole, zas někdy pojedu do lesa... ani houno! :-)) Backcountry překvapilo, takovej malej filmík a dokáže pocuchat víc než kterákoliv áčková prodakšn. Ústřední dvojice pokud ne přímo sympatická tak aspoň stravitelná, ale prím tu hraje samozřejmě ten tmavohnědej chlupáč a ten teda je (jak ho vytáh z toho stanu a prej pocem :-o :-). Plus čarukrásná natúra. Každopádně "stanové scény" včetně té !té!, tak to teda fakt síla, hoodně sugestivní zážitek. Konec sic vykradenej ze 127 hodin, včetně té "sigurroské" mjůziky, ale na to hážu medvědí bobek, kam se na tohle hrabe nedávno viděný Grizzly, to je jak srovnávat kafe z Oxalisu a ze Starfucksu. Nebo tak nějak :-) Uno, duo, tré, quatro- čtyři hvězdy jak vyšitý. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je trocha peněz se objeví Thomas Jane, James Marsden a Billy Bob Thorton, které nahání obrovské monstrum Bart the Bear jr. a je to docela dobrá, béčková zábava. Tam, kde se sebere měsíční plat obsluhy u McDonalda, v garáži se vyhrabe tátova kamera, strejda co náhodou zná pana Berouska staršího z mariáše vám zařídí zapůjčení toho nejsladšího cirkusového medvídka, na základku s váma chodil Eric Balfour, tak vám tam na pět minut zaštěká, bohužel jste ale režisérský debil, tak vznikne tahle nudná mrdka.Survivalů jako je tenhle jsem viděl desítky a všechny byly lepší.Hodinu se tam děje píču, potom se (spoiler) sežere jeden debil a dalších dvacet minut se za zvuků idiotské hudby a iritujících zpomalených záběrů belhá jedna fuchtle zpátky k autu.Za ty emoce při medvídkově první a bohužel jediné sváče dám *. Jinak bych tu zoufalost poslal do prdele, kam patří. Zlatej Grizzly.20%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Musím dať 4*. Na scenári mi pár vecí nesedelo (zákerne klamlivá vedľajšia línia s Ericom Balfourom - keď uvidíte, pochopíte), ale inak je to vydarený, naturalistický a riadne drsný survival triler. Krásna jesenno-zimná výprava, veľmi sympatický ústredný párik, prenikavo pôsobivá (takmer až hororová) atmosféra a mimoriadne naturalistická "istá" smrť. Ide o nechutnú, desivú, príšerne autentickú smrť a jednu z najrealistickejších, aké som kedy v živote videl. Miestami mi bolo až zle z toho, ako naplno ju tvorcovia zobrazili. Plus som si zamiloval kratučkú scénku na začiatku, kedy - ešte bezstarostní - hrdinovia idú autom a začnú spievať. Zbožňujem tú pasáž. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divoká příroda, hluboké lesy, strže, vodopád, magor s přítelkyní a .....někde za stromem je medvěd. Mobil nebrat, mapy netřeba, Alex zná park jako své boty. Klidná vycházka podzimní malebnou krajinou se poněkud zvrtne v boj o přežití, kdy setkání s cizím mužem není tím nejhorším, co je může potkat. V jistých chvílích se film velmi podobá snímku Otevřené moře, jen místo žraloků je tu chlupáč. Dal bych 3*, jenže scéna ve stanu a následná před stanem je tak věrohodná, že si zaslouží jednu velikou samostatnou. Jen konec bych udělal jiný. Trapnou větu na úvod: ,,Podle skutečné události." si mohli autoři odpustit. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)
  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)

Reklama

Reklama