Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest divokých historek spojuje téma drobných i větších nespravedlností a křivd, kterým se člověk nemůže bránit, nechce-li překročit hranice zákona či dobrých mravů. Čeho je ale moc, toho je příliš. V různých situacích se hrdinové filmu dostanou do bodu, kdy už jim dojde trpělivost. Vezmou věci do svých rukou a s lidskou malostí, byrokracií či vypočítavostí si to vyřídí s intenzitou rozzuřeného zvířete. Černá komedie koprodukovaná bratry Almodóvarovými si podmanila diváky festivalu v Cannes i Karlových Varech. Není divu. Nervy totiž můžou rupnout každému a pocity hněvu jsou stejně univerzální jako uvolňující účinek smíchu, který se dostaví při každém z šesti překvapivých rozuzlení. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (906)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem chtěl film odbýt ze zvyku čtyřmi hvězdičkami, ale pak jsem si uvědomil, že obzvlášť na povídkový film, musím ocenit jeho úžasnou vyrovnanost. Alespoň mně to tak přišlo. Často tu ostatní píší, že některé povídky byly dobré, některé méně. Tak si říkám, kdo jiný by měl dát filmu pět hvězd, než já, který si myslím, že v podstatě všechny byly supr? Všechny měly nápad, pointu, zábavný průběh, vtipné a výrazné charaktery, nepůsobí to ani nijak zvlášť levně a příběhy jsou tak ze života, že se člověk chytí a nepustí až do konce. Divoké historky se mi skvěle trefily do nátury, neboť přiznávám, že podobně jako ve Volném pádu, jsem se v některých postavách hodně viděl. Za pozornost stojí i úžasná muzika Gustava Santaolally. Film, který budu chtít vidět vícekrát. Určitě to šlo udělat ještě i lépe, ale nemůžu chtít zase všechno. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Divoké historky jsou přesně mým šálkem čaje. Tento černý, mírně ujetý, druh humoru mám nejradši a můžu říct, že u některých historek jsem se fakt dosyta nasmál. Satanžel jako u každého povídkového filmu, ani zde se nevyhnete kolísavosti kvality jednotlivých příběhů, ale převažují hlavně ty lepší, nebál bych se říct skvělé! [Dubnová Challenge Tour 2015 - 30 dní, 30 filmů, 30 zemí] ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká natěšenost udělala asi svý, takže se totálně rozsekanej necítím, ale všechny myšlenky na čtyřhvězdí definitivně šlape do země fakt, že jsem i po dvou hodinách chtěl nenažranej přidat. Španělsko se dá vyskloňovat na peru, na neznámém ale výborném obsazení, na černým humříkovi. Ten mě teda trošičku zklamal, čekal jsem o něco větší taškařici, ale vynahradily mi to hulvátské atributy jako všudypřítomný hněv, pomsta, cynismus a ironie. Stopážové nevyrovnaná šestka povídek je vyrovnaná kvalitativně, přičemž nemůžu jako většina nevyzdvihnout hixplo miniDuel, úsměvnou závěrečnou svatbu a do úvodu skvěle zvolenou čártr linku, která na svých pár minutách dokáže dobře skrytou pointou parádně navnadit diváka na to, co přijde v dalších dvou hoďkách. Malým bonusem jsou hunter&haunted titulky a závěrem snad jen jeden tip pro ty, kdo by neměly povídkového černohumra dost. Doporučuju, i když ten plnej je s přivřeným očkem. 85% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ó, do tohoto filmu jsem se zamiloval už při zhlédnutí jeho traileru, protože mi bylo jasné, že to bude naprostá pecka. A taky že ano! Šest báječně vypointovaných příběhů dohromady vytváří jedinečnou podívanou, která je osvěžujícím závanem filmařské invence. Nenapadá mě jediná věc, která by mi na tom film vadila - kamera, herci, scénář, hudba, vše excelentní a... nebál bych se říct vzrušující. Tenhle film mě bezmezně nadchnul, doporučuju všemi deseti. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nejlepší historky píše sám život, případně ,,tohle by nikdo nevymyslel". Pokud i po dozírání na Relatos salvajes budete přesvědčeni, že vaše osobní zkušenosti válcují Szifrónovu fantazii, dejte mi vědět. Já jen, jako že bych se vám vyhnul.... Nemám dobré zkušenosti s filmy, které jsou slepené z jednotlivých více, či méně soudržných epizod. Oprava - neměl jsem. Výborné. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Argentině, ve městech Buenos Aires a Cafayate. (Terva)
  • Když řidič Audi bere z kufru nářadí na výměnu kola, v odrazu levého světla lze vidět dva členy štábu. (imagoo)
  • Film byl v roce 2014 promítán v soutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a vyvolal desetiminutový potlesk. Vyhrál ovšem turecký snímek Zimní spánek (2014). (Terva)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Festival argentinského filmu začíná

Festival argentinského filmu začíná

24.10.2019

Od 24. 10. do 30. 10. se v pražském kině Lucerna koná 8. ročník festivalu argentinského filmu CINE ARGENTINO. Festival doprovází výstava argentinských filmových herců. Přehlídka bude zahájena… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama