Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie je to veru žiadny strhujúci zážitok. Melanchólia doslova tečie z obrazovky. Chápem, že taký pomalý starecký príbeh, skoro úplne postrádajúci akýkoľvek dramatický náboj, slabší jedinci nevstrebú. Ja však nemôžem ísť s hodnotením nižšie. Dva dôvody: Ian Fucking McKellen a ten scenár. Veľmi dobre napísaná vec, v ktorej sa dokonale prelínajú všetky motívy. ()

klerik

všechny recenze uživatele

Prísť v časoch skrz-naskrz moderných verzií najslávnejšieho detektíva s takouto pocitovou nakladačkou, je ozaj odvaha. Nejde ani tak o nejakú nostalgiu či sladkobôľne spomínanie. Toto je skrátka geriatria so všetkým, čo k tomu patrí. A dokonca bez odľahčenia, ako tomu bolo napr. v prípade V ZAJATÍ RÝCHLOSTI s Hopkinsom alebo O SCHMIDTOVI s Nicholsonom. Zvláštny film... ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu propracovanější (více strhující, dechberoucí, s nečekanou pointou přicházející...) zápletku, kterou tam pracující senior Holmes řešil, ale člověk nemá čekat. Celý snímek působil melancholicky, ale přesto zajímavě a uvěřitelně. Dvakrát od různé osoby zazní smutné "myslel jsem, že mě zná líp", které evokuje osamělost, když nás nikdo nechápe. Na celovečerák do kin odvážné, ale Ian a spol. to utáhnout dokážou, co mě jen lehce vytáčelo, byly ty přechody ze vzpomínek z minulosti do přítomnosti, protože... dějová linka minulosti se mi zamlouvala víc. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběhy o Sherlocku Holmesovi znají snad všichni a adaptací už vzniklo nespočet. Jsem proto rád, že se někdo rozhodl vydat i trochu jinou cestou a Holmese tentokrát vidíme jako třiadevadesátiletého staříka, který má problémy s pamětí. Postupně se ve filmu dozvídáme, že i mistr udělal v životě několik chyb, na něž se v průběhu děje vzpomíná. Rozhodně nejde o typickou detektivku, ale jako důstojné rozloučení s postavou Holmese by to klidně mohlo fungovat. A Ian? Ten se postavy chopil naprosto bravurně. 80% ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že na začátku Mr.Holmes nasbíral slušných osmdesát procent, jistě od věrných fanoušků A.C.Doyleho. Postupně pak hodnocení klesalo a klesalo, samozřejmě, obyčejným "hltačům" snímek nesedl. Není to nic mimořádného, žádná super detektivka atd. Přitom autor knihy zamýšlel napsat úplně jiný příběh Sherlocka Holmse. Je to jen jedno velké nepochopení. U mně film naopak zabodoval, pobavil mě a překvapil v tom, co mnohým uniklo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama