Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všichni kritici, kteří se u filmu tak náramně nudili, by se měli zamyslet, co oni budou dělat až jim bude 93 let. Budete skákat s padákem? Šplhat na Matterhorn? Nechci vám brát iluze, ale budete rádi, když se ráno úspěšně zvednete z postele, dáte si snídani a půjdete zkontrolovat včely/slepice. Tento film byl výborný! Obsahuje (smutnou) realitu a nejmenuje se Mr. Holmes jen tak z legrace. Život osamělého génia je prolínán s náročným případem, dedukcí a samozřejmě nesmí chybět detektivova typická čapka a dýmka. Film ma sice pomalejší tempo, ale nuda to určitě není. Především na tyto studené sychravé večery je to vhodný film, u kterého se pod dekou přitulte ke své drahé polovičce a užívejte si společně strávený čas. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jak koukám, tak na ČSFD se to dlouhou dobu nese pouze rozmazlenci blockbuster titulů, jako by nebylo místo pro filozoficky poetický film s pomaloučkým tempem. Panu Holmesovi je již 93, a tak není divu, že film se ubírá takto. Sledujeme tři linky. Hlavní, kdy je tedy Sherlocku Holmesovi 93 let a dožívá na venkově, se svojí hospodyní a jejího syna Rogera. Poté máme vedlejší - poslední případ a návštěva v Japonsku. Všechno se to táhne velice melancholickým a smutným tónem a filmu to neuškodilo! Čili Verbale a jiná individua, trhněte si nohou! ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Čas dožene i ty nejlepší z nás. Melancholické ohlédnutí za životem, výčitkami, chybami a triumfy jednoho z největších detektivních mozků lidských dějin. Ian McKelen stárne na platně s grácií před očima a právě on pozvedá tohle poněkud příběhově chudé, místy dokonce mdlé, poslední pátrání na sledovatelnou úroveň. Přestože je to po scénáristické stránce slabší, nemohl jsem si nevšimnout, že kdyby byl Ian o čtyřicet let mladší, byl by z něj skvělý Sherlock. Svou šanci ale propásl, stejně jako slavný detektiv ve svém posledním příběhu ... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, aby si človek uvedomil nakoľko je to kvalitne natočený, ale predovšetkým a nadovšetko NAPÍSANÝ film. Našťastie som si ho pustil zrovna v tomto svojom trpezlivom móde. A dotkol sa ma. Aj keď nemám nič proti uleteným výplachom Guya Ritchieho (vlastne si na nich dosť fičím...), toto je ako taký "pohľad za oponu" postavy, s ktorou sme sa ochotne a radi stotožňovali v neskutočnom kvante variácií. Ďalším recyklátom sa vôbec nebránim, ale inakosť aj keď na úkor zábavnosti som vskutku uvítal. Aj napriek celý čas prítomnej melanchólie vyvierajúcej najmä z McKellenovho uvedomelého a skúseného herectva. Pretože pri filme som vždy radšej všetko len nie smutný. Modré hodnotenie plne chápem, možno by som s ním aj súhlasil... Keby som to vzhliadol v iný deň a inom rozpoložení. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Sir Ian McKellen (Holmes) si udělal kurz včelařství na The London Honey Company ještě před natáčením. (tedvidek94)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama