Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všichni kritici, kteří se u filmu tak náramně nudili, by se měli zamyslet, co oni budou dělat až jim bude 93 let. Budete skákat s padákem? Šplhat na Matterhorn? Nechci vám brát iluze, ale budete rádi, když se ráno úspěšně zvednete z postele, dáte si snídani a půjdete zkontrolovat včely/slepice. Tento film byl výborný! Obsahuje (smutnou) realitu a nejmenuje se Mr. Holmes jen tak z legrace. Život osamělého génia je prolínán s náročným případem, dedukcí a samozřejmě nesmí chybět detektivova typická čapka a dýmka. Film ma sice pomalejší tempo, ale nuda to určitě není. Především na tyto studené sychravé večery je to vhodný film, u kterého se pod dekou přitulte ke své drahé polovičce a užívejte si společně strávený čas. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

(Febiofest 2016) Sentimentální, melancholický, pomalu plynoucí film s famózním Ianem McKellenem. Oproti různým zpracováním tématiky SH z posledních let, je tohle perfektní drama se špetkou humoru velmi osvěžující záležitostí. Nejedná se totiž o žádný kolotočářský blockbuster a to pro mě osobně bylo čirým potěšením a radostí. Krásně smutný zážitek. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Starý rozklepaný vyřízený Sherlock, to není asi to, co bychom chtěli vidět, ale i to patří do Holmesova životopisu. Této role se zhostil Ian McKellen, a to navýsost dobře, jak už je u něj obvyklé. Starý muž, který si nic nepamatuje a stále touží vyřešit svůj poslední případ, vzpomenout si jak to vlastně tenkrát bylo, jen na tom už mu v životě záleží. Nakonec je to všecko ale úplně jinak a to je dobře. Zpočátku depresivní, pak ale především laskavý příběh o stáří, samotě a přátelství. Skvělý herecký výkon. 75% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, aby si človek uvedomil nakoľko je to kvalitne natočený, ale predovšetkým a nadovšetko NAPÍSANÝ film. Našťastie som si ho pustil zrovna v tomto svojom trpezlivom móde. A dotkol sa ma. Aj keď nemám nič proti uleteným výplachom Guya Ritchieho (vlastne si na nich dosť fičím...), toto je ako taký "pohľad za oponu" postavy, s ktorou sme sa ochotne a radi stotožňovali v neskutočnom kvante variácií. Ďalším recyklátom sa vôbec nebránim, ale inakosť aj keď na úkor zábavnosti som vskutku uvítal. Aj napriek celý čas prítomnej melanchólie vyvierajúcej najmä z McKellenovho uvedomelého a skúseného herectva. Pretože pri filme som vždy radšej všetko len nie smutný. Modré hodnotenie plne chápem, možno by som s ním aj súhlasil... Keby som to vzhliadol v iný deň a inom rozpoložení. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem napínavý případ a místo toho tvůrci naservírovali paměti, stačí a derniéru slavného detektiva. Celé je to jakési filozofování nad životem, které není moc zajímavé a utahaným tempem běží od začátku do konce. McKellen se do role nesmírně hodí a je škoda, že si Holmese nemohl střihnout dříve......5/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)
  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)

Reklama

Reklama