Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (175)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Smutný konec věhlasného detektiva, který si již není schopen vzpomenout na spoustu věcí. Nečekal jsem žádné svižné tempo ve stylu Ritchieho příběhů, ale taková pomalost mě uspávala až moc. Holmes sice nakonec rozluští záhadu pobodaného chlapce i svého posledního případu, ale bylo to už opravdu slabé. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že od filmu jsem měl po serii akčního Sherlocka s Robert Downey Jr. poměrně vysoká očekávání, ale víc než hodinu a půl dlouhou dávku nudné péče ovčely a stařeckého blábolení jsem tedy vážně nečekal. Mrzí mne to, jelikož Iana McKellena si velice vážím, ale film jsem div několikrát nevypnul. Takže hodnotím pouze jednou hvězdou, protože jsem si z celého díla vlastně neodnesl vůbec nic. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězdička je pouze za skvělého Gandalfa, protože jinak to byla, sice hezky udělaná, ale scenáristicky prázdná, báchorka o dědkovi a klukovi, kteří chovají včely. Nemůžu říct, že jsem se nudil, ale když film skončil, tak jsem jenom pokrčil rameny a šel dělat něco jiného, aniž bych na snímek potřeboval vzpomínat. 70% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Všichni stárnou a není to nic příjemného. I génius jako Sherlock musí zestárnout a já chápu, že se na to ne zrovna snadno kouká, protože v našich myslích je to stále mladý muž s bystrou myslí a břitkým úsudkem. Pokud nechcete detektivní ikonu vidět, jak ji pomalu požírá senilita, nemá smysl si tento film pouštět, ale pokud chcete vidět jisté smíření s nadměrnou inteligencí a s životem, který přinesla, možná to zase tak špatná volba není. Jestliže máte odpor ke stáří, tenhle film vás znechutí. Já měla to štěstí senilního Shrelocka potkat již knižně v titulu Konečné řešení, ale tohle filmové řešení je mnohem lepší. Protože tu samotu má s kým sdílet. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama