Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý polda si některé věci ze své minulosti rozhodně nechce připomínat. Ale připomenou mu je jiní... Pracuje jako soukromý detektiv, spí se svojí sekretářkou, sleduje lidi za peníze. Až do chvíle, než se mu do života připlete svůdná Raluca a otočí mu ho o 180 stupňů. Je to náhoda, osud, nebo na něj někdo nastražil past? Začnou se totiž dít věci, které by ho ani ve snu nenapadly. Jde v nich o sex, o vraždu, o velké odhalení, drsné připomenutí té proklaté minulosti... (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

helianto 

všechny recenze uživatele

Když je závěrečná melodie lepší než celý film, dává to tušit, že něco není v pořádku. Raluca si stále na něco hraje. Od začátku do konce. Temný komentář pronášený zastřeným hlasem hlavního hrdiny vyvolává očekávání… něčeho. To něco, závěrečné skandální odhalení, se však nekoná. Ztraceno v překladu. Film proběhne a divák přemýšlí nad tím, zda se mu jen nezdál. Vášnivé erotické scény? Osudová žena, pro kterou bývalý policista, zvyklý na ledacos, úplně ztratí hlavu? Kde že. Dáma je to sice pěkná, ale vcelku tuctová. Vášeň těžko uvěřitelná. Ale může být, že chlapům nerozumím. Mnohem osudovější a nebezpečnější ženou se mi zdá být Kristýna Frejová. To si nemohu odpustit, mimořádně se zde podobala vzhledem své matce – Věře Galatíkové. A zajímavá role pro majitelku královského hlasu Danu Syslovou, českým filmem trestuhodně opomíjenou. Celkový dojem však nezachránily ani ony, ani Jan Dolanský s Davidem Novotným. Další pokus o dobrou českou krimi opět až tak úplně nevyšel... Challenge Tour Special - Filmový lov - červen 2015. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já si prostě nemůžu pomoct, ale mně Jan Dolanský jako policajt nesedí. On je prototyp na chlápky z druhé strany barikády. Hajzlíci mu jdou mnohem lépe. Ne, že by tenhle detektiv byl nějaký svatoušek. To ani v nejmenším. Kristýna Frejová se čím dál tím víc podobá své mamince. Ta jí nemůže zapřít, ani kdyby chtěla. Obsadit začínající herečku Malvínu Pachlovou do role osudové ženy nebyl moc dobrý nápad. Neumí ještě pracovat s gesty, mimikou a samozřejmě hlasovou intonací. Erotické scény jsou bohužel jenom samoúčelné a hodně jim chybí. Fungují jen jako nutná výplň, když autor nevěděl kudy a kam. Škoda, že tenhle film neví, čím chce vlastně být. Máme tu krimi, nior, erotický thriller. Tak se proto vydáme všemi směry najednou a složíme to na jednu hromadu a nějak to dopadne. Mně z té hromady vyšla epizoda krimiseriálu, který by skvěle zapadl do večerního vysílání TV Nova. No, i ČT by jistě nerada zůstala stát někde v zadu. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ok, když se v našem malým českým filmovým rybníčku někdo pokusí natočit žánrovej film, je to vždycky svátek. Mně osobně už totiž lezou na nervy všechny ty rádoby ambiciózní filmy o zlým komunismu a ještě zlejších estébácích. Naštěstí jsou tu lidi jako Zdeněk Viktora, který dělají naší kinematografii o něco rozmanitější. Osobně nemůžu říct, že by byl film Raluca úplně povedenej, ale je zábavnej a zajímavej a to se cení. Ačkoliv se pan režisér snaží seč může, na můj vkus filmu chybělo erotické napětí. A to i přesto, že sexuální scény jsou překvapivě odvážné a je jich hned několik. Další věcí co trochu zamrzí je příběh. Ten má bez závěrečných titulků cca 72 minut, ale divák naštěstí nemá pocit, že by ho někdo dějově ošidil. Bohužel ho ani nic nepřekvapí. Viktora má zcela evidentně nakoukané různé Žáry těla a Ďábelské svůdkyně a jeho příběh jede v podobných dějových kolejích, aniž by se pokusil odbočit. A i když šlo zcela evidentně o levnější počin, vypadá film skvěle. Nevím, jestli je Raluca film úplně vhodný do kina, ale svým vizuálem vypadá jako díl nákladného tv seriálu typu Expozitura, Vraždy v kruhu nebo Případy 1. oddělení. Herecky to taky není zlý. Dolanský hraje super a jeho herecká kolegyně taky není úplně zlá. Ale její postvava mohla být víc nejednoznačná. Na můj vkus to není úplně femme fatale, ale koneckonců tu nemá hrát nějakou požíračku chlapů, jakou byla Linda Fiorentino, ale oběť, kterou má hlavní hrdina ochraňovat. Celkově jsem ale spokojenej. Solidně jsem se pobavil a ani chvíli se nenudil. Příběh je možná schématickej, ale určitě zajímavej a já si vlastně nestěžuju. A už jen s hrůzou čekám, kdy mi zase v českým filmu bude nějakej ambiciózní idiot předvádět, jak na matku s dvěma dětma tlačí STB. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Súkromný detektív si chce luxusne zasexovať a trochu sa to zvrtne. Akým smerom, to sa dalo aj očakávať. Iba niekoľko postáv, jedna záhadnejšia ako druhá, až je tých záhad priveľa. Začiatok filmu sa vyvíja veľmi sľubne, zoznámenie v bare, pozvanie do luxusného domu, ale keď sa to začne točiť dookola, thriller sa mení na erotickú nudu. Vražedné flashbackové scény premiešané s nahými telami, to mi nešlo dokopy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený a zahraný libovolný díl průměrného krimiseriálu. Další česká snaha o žánrovou tvorbu dopadla hůř, než jsem čekal a hlavně hůř, než jsem si přál. A to jsem se docela dost těšil. Cynický detektiv Jan Dolanský se tváří natolik protřele, až ho postava femme fatale hravě utáhne na vařené nudli. Sebevědomý je i režisér, který se toho nebál a šel si vlastní cestou. Ocenit to dokážu, výsledek ale docenit neumím. ()

Galerie (17)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama