Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (671)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Předchozí dva filmy si takřka nepamatuji. Vím, že první jsem hodnotil 3* a druhý 1*, ale těžko říct co bych na ně říkal dneska. Na tohle jsem vyrazit původně neplánoval, ale když už byla po dlouhý době projekce na Černým Mostě, tak jsem si řekl proč ne a vyrazil jsem. No a je to určitě slušný řemeslo které Hanks i Howard rozhodně ovládají, ale zase, že by mě to posadilo na prdel to ne. První půlka mě bavila byla svižná furt se v ní něco dělo a hlavně po počátečních zmatcích se tu nastavila jedna dějová linka které se film držel. Bohužel krátce po polovině filmu přichází docela šílený twist, který popírá prakticky veškeré dění v první polovině a staví ho na hlavu. Na to se pak už nabalují další a další zvraty a nevytrhne to ani nevýrazné finále u kterého stejně víte předem jak dopadne ať už jste četli předlohu nebo ne a pro mě postrádalo jakékoliv napětí. Takže takhle víc jak z půlky solidní film, ale v tý druhý zbytečně překombinovanej. 4* by byli asi moc, zůstaneme u tý lepší trojky. Zase tvrdit, že něco podobnýho a líp udělanýho už tu nebylo předtím by byl nesmysl.65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak kniha bola o dosť lepšia, ale ani film príliš nesklamal. Tom Hanks robil čo mohol a ostatní herci mu aspoň dôstojne sekundovali. Páčila sa mi hlavne kamera, ale strih mi prišiel niekdy dosť divný. Dôležité bolo, že sa tu stále niečo dialo alebo riešilo, bolo to rýchle a dynamické, takže tu nebol priestor na nudu. Celkovo ide o takú príjemnú, pukancovú zábavu, ale nič viac. 65/100 ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, dávám dvě hvězdy, protože tohle mi přišlo jako nejslabší díl, ale nemyslím to ve zlém, takovýhlech dobrodružných filmů je strašně málo a to mě mrzí. Je to dobrá série i když trochu promíchaná, když tohle měl být až čtvrtý díl, tak tedy nevim jak udělají další mají vtom docela bordel tvůrci. Tady mě nebavili záporáci, i když jejich ambice měli fajn myšlenku. Hanks tu vypadá dost mrtvě, ale to byl nejspíš účel, i tak mě jeho postava baví hodně, ostatní mě ani tak nebavili a to je právě ten důvod proč dávám tak málo. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To jsem netušila, že Hanks potřebuje prachy, že je ochotný hrát v něčem takovém. Ale tak třeba je dal na charitu. Nebo na výuku historie. Nebo symboliku... Vlastně je to dost o ničem. Jestli chcete akci, tohle není zrovna to pravé. Jestli chcete někoho na útěku, dalo by to snad i doporučit. Pokud chcete někoho na útěku, během něhož stačí vyvalit z pusy spousty nesmyslů znějících skvěle, tak tohle by se dalo doporučit. A pak je tu taky ta část s tím virusem. Máte rádi virus? Třeba takový, co vyhladí valnou část lidstva? Tak v tom případě taky nemohu doporučit. Natočené fádně, scénář slabý, protože předloha je slabá, tady se asi nedalo moc dělat. Herecké výkony na takové béčko (?) standardní. Nějak vás už tou špínou provedou. Hodně slabé 2*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce dva diely som akceptoval čiastočne ako filmy zo starej školy. Proste dobrodružstvá s prekvapeniami, ktoré zabávali okrem iného svojou tuposťou. Inferno je už ale formálne relatívne zbesilé, chce byť príliš moderné až vás začnú z kamery bolieť oči. Pritom dej nás núti sa neustále pýtať na otázky ohľadom motivácií postáv a prečo čo ktorá robí a nie na to, na čo sa pýta Langdon. Po zásadnom a predvídateľnom zvrate v polovici je to už celé priamočiare až do konca a ničím ma to neprekvapilo, či skôr prekvapilo slabým finále. No je to tak trochu ako so Sherlockom, ktorého mnohé adaptácie dlhé desaťročia nedokázali vzbudiť tú atmosféru, ako sa darilo knihám. Inferno nebude v knižnej podobe žiaden zázrak, ale z filmu je cítiť, že sa musí zábavne čítať a atmosféru mať bude. Takže u mňa kvalita trilógie stále klesá. VIDENÉ ZNOVA 3/2023: Opätovné pozretie celej trilógie trochu mení môj pohľad na vec. Howard režíruje stále dobre, ide o eye candy záležitosti a Inferno za svojimi predchodcami vlastne nezaostáva. Naopak Da Vinci ma opätovne skôr sklamal. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama