Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Tedy se šestiletým zpožděním, ale přeci jsem shlédl tento film v televizi a jsem rád, že jsem se na něj nevypravil do kina, když byl čerstvý. Je to totiž spíše TV inscenace něž film. Však ona také tvorba paní režisérky je typicky televizní. Tenhle pocit mi ještě umocňoval jeden detail, který bude nejspíš osobní, ale nemůžu si pomoct – radnice Prahy 6 musí slušně vydělávat na pronájmu vily kousek od "Kulaťáku". Ta vila je frekventovaná v hodně TV novelách a filmech, většinou těch béčkových. Ale to jen jako takový úsměvný postřeh. Jinak výkon oné trojice je standardně dobrý – neurazí, ale ani nenadchne, ale co chcete hrát podle plytkého scénáře střiženého podle telenovel a pod režijním vedením, které je nemastné-neslané? Navíc film neskončí, ale jaksi přestane. Velmi brzy na něj zapomenu. Opět jedno zcela zbytečné dílo. Ještě bych dodal, že tabákový průmysl měl z tohoto filmu jistě radost. Zprvu jsem počítal v kolika záběrech se kouří, ale pak jsem to vzdal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neobratná snaha mít z filmu víc, než na co stačil scénář. Je s podivem, že s obsazením Chýlková-Kraus-Trojan nevzniklo něco extra. Film funguje skvěle v několika fragmentech, ale pak jsou zde dlouhé úseky pojednávající rádoby složitou až sofistikovanou formou o partnerském vztahu procházejícím krizí, ale to jen v mysli paní režisérky Sedláčkové. Když dojde ke stěžejní scéně sloužící ke zkompromitování nežádoucí manželky, tak film padne do fádní hlubiny, ze které se jen s obtížemi dere zpět na světlo, které si po sympaticky rozehrané počáteční čtvrtině filmu držel. Se zapálenou pochodní vydržel v té nepřehledné "tmavé" změti intrik a lží především Jan Kraus. Nicméně, zůstala originalita, se kterou Andrea Sedláčková k filmu přistoupila. Důraznější uchopení celé dějové linie by film udělalo ještě lepším a zajímavějším. Takhle je třeba se spokojit s kvalitním hereckým obsazením, které je i jistým lákadlem. Z filmu je jednoznačně cítit, že na režijní sesli trůnila žena. Ještě ne tak osobitá, jako její některé kolegyně. 60% ()

Reklama

gipper 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že konečně vím, odkud že se to vzal Šestý smysl - Anna K, Tomáš Vartecký.. s tím jsem si poměrně dlouho lámala hlavu. Nemluvě o dalších.. film je celý provázen hudbou Anny K a Kurtizán z 25. avenue, což mi bylo velice sympatické. Stejně tak mi byla sympatická Ivana Chýlková. Příběh byl spíš tak trochu hořký, ale rozhodně jsem se nenudila. Chýlková s Trojanem hráli parádně, Kraus se mi tam místama trochu příčil. Ale vcelku se jedná o docela povedené dílko si myslím. ()

Brenda.Ch 

všechny recenze uživatele

No potěš pánbůh - tak co to je - komedie, nebo drama ? Ani jedno. Sakra, i když je jasné, že to není žádné veledílo, snad můžu od toho něco čekat. Asi jsem to měla zkouknout kolem roku vzniku, možná by mě to i nadchlo. Vylomeniny, které vyvádí třetí nejoblíbenější politička, mě dokonce ani nepobavily, protože mi přišly neúpřimné, A komu mám jako držet palce ? Paní ministryní, která hopsá po lese s milencem ? Nebo jejímu manželovi, který kuje pykle a bůh ví, co vlastně chce ? Nebo jejímu milenci, který má jasný plán a k závěru nevíme, jestli se totálně pomátl nebo zamiloval ? Chýlková mě nezaujala, Trojan taky ne. Bavil mě Kraus, zhostil se své role fakt dobře a místy byl moc dobrý svůdník. Jakési sledování Biskou byla holá amatérčina a zapadala do filmu asi jako sůl do kávy. Celkově mi to přijde dost nepovedené. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Chtelo by se rict satira o krizi manzelstvi a politiky v CR. No ale jak historie ukazala, kdyz vsichni delame totez nemusi to byt totez. Chylkova sice po vzoru svych politickych kolegu pusobi krasne plasticky a argantne, ale jestli toto ma by jakymsi pokracovanim Casu slushu/dluhu tak to je vazne upadek na n-tou. Tak bych rekl, naprosto zbytecny film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)
  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)

Reklama

Reklama