Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (164)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Tedy se šestiletým zpožděním, ale přeci jsem shlédl tento film v televizi a jsem rád, že jsem se na něj nevypravil do kina, když byl čerstvý. Je to totiž spíše TV inscenace něž film. Však ona také tvorba paní režisérky je typicky televizní. Tenhle pocit mi ještě umocňoval jeden detail, který bude nejspíš osobní, ale nemůžu si pomoct – radnice Prahy 6 musí slušně vydělávat na pronájmu vily kousek od "Kulaťáku". Ta vila je frekventovaná v hodně TV novelách a filmech, většinou těch béčkových. Ale to jen jako takový úsměvný postřeh. Jinak výkon oné trojice je standardně dobrý – neurazí, ale ani nenadchne, ale co chcete hrát podle plytkého scénáře střiženého podle telenovel a pod režijním vedením, které je nemastné-neslané? Navíc film neskončí, ale jaksi přestane. Velmi brzy na něj zapomenu. Opět jedno zcela zbytečné dílo. Ještě bych dodal, že tabákový průmysl měl z tohoto filmu jistě radost. Zprvu jsem počítal v kolika záběrech se kouří, ale pak jsem to vzdal. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT 1 (4:3) - Paráda, nečekal jsem takhle vtipný český film. Kraus mě velmi často rozesmával a dvojice Chýlková Trojan zdatně sekundovala. Nechápu nynější hodnocení (54%), protože na české poměry to bylo velmi dobré. Oceňuji vtip, svižnost a obecně se dá říct, že film měl šťávu. Proto tuto již 12-ti letou komedii ocením tak, jak mi přijde správné. 75% (with J.) ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak mi ostatní podsouvali, dokonce jsem se několikrát velice příjemně bavil, ale z rozvleklého tempa a celkové neucelenosti trčí skutečnost, že by scénář k odpovídající stopáži potřeboval ještě trochu dozrát. Chybí silnější momenty a pořádně stavěné dialogy, repliky vycházející z úst jednotlivých postav působí trochu jak z knížky o modelových dialozích a kromě Jana Krause se nedá v případě nikoho ze zúčastněných mluvit o herectví. I tak se však jedná o to lepší, co se v lůně české kinematografie narodilo a pochvaly pronesené na adresu Andrey Sedláčkové nejsou jen plky z úcty a odvahy točit v Čechách takové filmy, ale hodnocení za povedený produkt. ()

Weehaa 

všechny recenze uživatele

Deset z deseti a budu se hádat klidně s celým světem. Za Chýlkovou, Trojana, Krause. Za zajímavý námět. Za skvělou hudbu Kurtizán a Anny K. Za konec, jakkoliv nepopulární, přesto naprosto odpovídající realitě. Z dialogů mezi Krausem a Chýlkovou je místy cítit improvizace, což přidá na autenticitě a uvěřitelnosti. Ano, Jan Kraus vzhledem ke svému uvolněnému prosím obličeji těžko padne do vážných rolí, ale mně se podařilo se na něj koukat a vidět postavu, ne moderátora každopáteční šarády. Film má příjemně krátkou stopáž a vyvolá spoustu otázek a námětů na přemýšlení. U mě dobrý. U mě super. "Ale spát s Tebou nebudu!" "Ne ne, to by bylo strašný." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 3/10/// +příjemná hudba, dobře zahrané, občas i úsměvné -pomalejší tempo, pouze ústřední trojlístek, málo dramatické/// Sice to není kdovíjaký terno a jsou to spíše slabé 3*, ale přesto film pobaví a vykouzlí na tváři usměv. Zřejmě se na film napodruhé nepodívám, ale zapamatuji si příjemný dojem z tohoto snímku./// Celkem 50%/// ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Jan Kraus, hrající roli programového svůdce Oty, je ve skutečnosti životním partnerem Ivany Chýlkové, která si s chutí zahrála citově frustrovanou političku. (Taninaca)
  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)

Reklama

Reklama