Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (290)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No do pytle! Teda.. U teutatise, jsem chtěl říct, tohle je fakt neskutečně dobré a obrovské překvapení, že se francouzům podařilo geniálně navázat na první vlnu Asterix-Obelixovských animáků, kdy si troufám tvrdit, je Sídliště bohů jednoznačně mezi těmi nejlepšími. A přitom předloha není až tolik nosná, ale tady se to obrovsky povedlo a navíc, narozdíl od filmu Asterix a Vikingové, tu dopadlo dobře i přidělávání děje, jelikož z útlého komiksu nejde hodinu a půl dlouhý film vykřesat bez doplňování. Tady to zkrátka všechno ladí a dokonale zapadají věci, které jsou bizarní, nebo vyloženě retro (pasáže doplňovaným oním hrůzným francouzským sedmdesátkovým popem) a zároveň je to neskutečně vtipné nejenom dějem, ale i vizuálem (miluku divočáky!), díky kterému jsem schopnej odpustit i animaci, která se změnila na 3D. Během psaní tohoto komentáře nezemřela ani jediná zasmrádlá makrela ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Galové rozvrácení více než kdykoli předtím, Římané prohnanější, ale také hloupější a hlavně vtipnější než dříve a humor vysoce trefný, společně s legendárními 12 úkoly nejlépe reflektující některé sociální problémy současnosti. A jelikož já tenhle typický Asterixův humor naprosto miluji, po další projekci jsem nucen konstatovat, že Sídliště bohů se řadí v mých očích mezi ty úplně nejvtipnější počiny nikoli pouze v rámci komiksových Goscinyho karikatur, ono totiž hravě strká do kapsy většinu animované konkurence za celé dlouhé roky. Animace je výtečná, vedlejší postavy (Centurion, hlavní otrok, mrskač otroků!!) nezapomenutelné a český dabing, jakkoli zní originál nezaměnitelně, naprosto perfektní. V tomto duchu se modlím za další pokračovaní na každé maximálně tři roky. :-) 90% ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Podrobit si národy a rasy ekonomicky, to je daleko jistější cesta než armáda, která remcá a chce zavádět pochybné demokratické praktiky. Satira Asterixovi vždy slušela (nezapomenutelných 12 úkolů pro Asterixe), a proměna galské vesnice na tržiště pro bohaté je vtipná... až k pláči (občas si přeji, aby se vrátil Český Krumlov mého dětství - oprýskané historické centrum plné tajemných uliček a vojenský cvičák za železničním nádražím, jenže to už je pryč, teď je to nový Řím). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov. Perfektná a dokonale využitá zápletka (klobúk dolu pred scenáristami), záplava vtipných nápadov a na európske pomery veľmi dobrá animácia. Navyše je to celé bezchybne v duchu predlohy - vizuálom i príbehom. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je tu zase Asterix, co si z legendárního komiksu nebere pouze jména hlavních postav. Sídliště bohů dokázalo částečně(!) navázat na poetiku starých dobrých (čti vynikajících) animovaných Asterixů, což mě jako jejich celoživotního obdivovatele a milovníka jednoznačně těší, nemluvě o tuně odkazů na některé nezapomenutelné scény a hlášky. Vzhledem ke stále klesající úrovni Asterixových filmů z posledních let (ať už hraných, či animovaných) působí tento film jako blesk z čistého nebe a zároveň ukazuje směr, kterým by se další adaptace mohly vydat. Jestli je Sídliště bohů pro slavné galské lovce divočáků počátkem lepších časů nebo jen světlou výjimkou, to ukáže až čas. Pro tentokrát však rozhodně může panovat spokojenost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikol na motívy komiksu „Le Domaine des Dieux“ od autorov Rene Goscinny a Albert Uderzo, ktorý vyšiel v nakladateľstve Pilote, v roku 1971. (toi-toi)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)

Reklama

Reklama