Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Báječná Angelika se nese ve stejném duchu a kvalitě jako předchozí díl. Bohužel jen hrabě de Peyrac v podání Roberta Hosseina chybí. Nijak to však nemění můj názor, že Angelika patří mezi TOP francouzské kinematografie. Napětí, krása a vášeň se prolíná snad každým záběrem. A mimochodem kulisy jsou skvělé. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "Angeliky" je sice také přehlídkou kostýmů i bitek, které patří k romantickým historizujícím filmům, ale oproti prvnímu dílu postrádá trošku víc napětí, smyslem filmu je ukázat přeměnu křehké mladé ženy, zkoušené osudem, v ženu rozhodnou až tvrdohlavou, která jde vskutku pragmaticky přes překážky k dosažení svého cíle. Před podnikatelské aktivity až k navrácení titulu markýzy sňatkem se svým bratránkem. Naivní divák může myslet dle závěrečné scény, že v tom byla skutečná láska. A tak jediným větším zážitkem celého průměrného děje (kromě nesporného výborného herectví J. Rocheforta) je právě tato scéna ve Versailles, kde za bazénem pod stromy nejsou odstraněny lavičky z moderní doby, na nichž jsem kdysi ve Versailles odpočíval na výletě s dcerou... Opravdu milé. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Klap klap, klapy klap.. Jeoffrey de Peyrac se blíží, Anglice se už pomalu svírá hrdlo.. Klenot červené knihovny je tu – předlouhé záběry, hluboké pohledy, přepjatá gesta, velká slova, k tomu výborná hudba a zrnitý obraz a dnešní divák ohrnuje nos, jenže ženám ročník 1970 a starším vlhnou nejenom kapesníky. Já mám tuhle pseudohistorickou limonádu roky tak nějak spjatou s tím, že se na Angeliku neustále někdo vrhá a snaží se ji dostat do postele. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Angelika tentokrát nenavštívi exotické miesta v Oriente, ani sa neplaví po oceánoch, o to viac času jej zostáva na mužov. Na mnohých mužov, spoľahlivo oblbne každého bez ohľadu na vek, spoločenské postavenie alebo bohatstvo. Prejaví sa nielen svojou vypočítavosťou, ale aj podnikavosťou a ako priekopníčka s čokoládou. Vystrieda asi tisíc šiat, každé s dokonalým výstrihom aj tisíc rafinovane neodhaľujúcich nahých polôh v posteli, preto sa radi pozerajú aj muži. Príbehovo je film presne o tom, čo sa od neho očakáva, jednoducho je výborný k žehleniu. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek ze známé série, který šlo vcelku sledovat bez většího sebezapření. V Báječné Angelice by se dalo ještě alespoň trochu mluvit i o herectví, v dalších pokračováních šlo jen o vnady a krásu Angeliky, což je škoda hlavně pro Michéle Marciér, která několikrát dokázala, že umí být velmi slušnou herečkou. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Postava básnika prezývaného Špina (Jean-Louis Trintignant) bola reálnou postavou francúzskych dejín. Jeho skutočné meno bolo Claude Le Petit. (Raccoon.city)
  • Při svém první premiéře v československých kinech v roce 1971 byl tento díl uveden nikoliv jako druhý, nýbrž jako poslední z celé série rok po titulu Angelika a sultán (1968), což divákům způsobilo mírný zmatek v chronologii. (charles3)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama