Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je akčnejšia, dynamickejšia, neustále sa tam niečo deje, takže chápem, že chlapov zaujme viac. Angelika sa vydala na cestu pomsty a snaží sa stúpať v hierarchii vyššie a vyššie a ide na to jedinou zbraňou, ktorú žena vtedy mala. Cez postel. Strieda jedného chlapa za druhým, ktorý sa do nej bezhlavo zamilujú a nakoniec sa im to zakaždým vypomstí. Bol som rád, že tak rýchlo odišiel zo scény Nicholas, ktorý bol dosť otravný. Ale Angelika pôsobí príliš chladne a tak nejak som počas celého filmu nemal komu fandiť. To jak každého chlapa poblázni ma skôr sralo. Aspoň že to má fakt svižné tempo a je tu aj viac akcie. Bitky zaujmú tým, že sú dosť krvavé nielen na ženskú romantiku. Celkovo mierny nadpriemer, ktorý má svoje kvality, ale mňa už bavil menej. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ještě to není až takový úpadek, ale po prvním dílu je to skutečně zklamání. Scenáristicky je to mnohem prázdnější a už jde opravdu jen o intriky a o to, jak se Angelice zase podaří dostat z nějakého pořádného průseru. Michele je pořád krásná, jsou zde zajímavé postavy, ale mnohé jen proto, abychom je více neviděli. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

2. dil z 5. // Peyrac byl popraven za carodejnictvi a Angelika se musela uchylit mezi parizskou luzu, k bande Nicolase, sveho ctitele z mladi. Prvni tretina filmu trochu pripomina Huguv roman "Notre-Dame de Paris", akorat misto Esmeraldy je mezi cikany a sejdiri Angelika, ktera se chce pomstit predevsim kralovu bratru. Druha tretina se pak nese v podnikatelskem duchu - A. si dava jmeno Morens a zacina provozovat hospodu a pak i prvni cokoladovy salon. Tohle mi prislo trochu vtipne, protoze ziskava monopol na 50 let :-D dneska by takove podnikani asi neposobilo zrovna fer :)) Kazdopadne zalezitost s cokoladou je pry opet dle dobovych udalosti, stejne jako narozeni kralova potomka 1661 nebo cameo basnika La Fontaina. V posledni tretine se pak snazi A. ziskat moc a sve puvodni tituly. K tomu ji ma pomoct snatek s bratrancem, Philippem de Plessis-Bellieres. // I kdyz jsou zde opet skutecne dobove motivy, nejak mi to bez Peyraca prislo slabsi :) Prestoze tu je milostnych vztahu paradoxne vic. To stridani milencu ruznych povah a trid uz ale pusobi trochu telenovelovsky - zbojnik, basnik, slechtic-bratranec. Samo o sobe by to jeste nevadilo, ale opet je zde nekolik minusu, ktere z toho delaji ne zrovna pohodovou podivanou. Napr. dabing - opet v cestine "polykaji" nektera slova a jmena, takze jsem si misty pomahal jeste titulky. Par scen je opet podivne natocenych - napr. ta scena s konem a jeho bicovanim, asi aby se divakovi ukazalo, ze Philipp ma rad vse pod kontrolou - ale to by slo zrezirovat o tolik lip. Cela ta zaverecna tretina a jeji dialogy pusobi strasne krecovite a vztah Angeliky a Philippa je tak nesikovne podan, ze jsem to proste "nezral". Dlouho mi take vadilo, ze Desgrez (Peyracuv advokat z 1. dilu) zde dela policajta a divak nevi, co si o nem myslet. Je to zkratka jen takovy (mezi)sled udalosti v zivote Angeliky - na jednu stranu je jich hodne, na druhou vlastne nic podstatneho, zadne skutecne vyvrcholeni. Holt je to "serial"... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Báječná ? To není zrovna přívlastek, který bych tady a teď v souvislosti s Angelikou použila. Neboť prioritami milé markýzy jsou za prvé pomsta ... a za druhé bohatství - a odpovídající postavení, které s ním úzce souvisí. Obojí je sice pochopitelné, ale jenom do určité míry. Jako poněkud přehnaná se jeví především její snaha vecpat se zpátky mezi privilegovanou otitulovanou smetánku, která ji v předchozím filmu elegantně vyobcovala ze svého středu ... ale budiž: Kdo chce kam, pomozme mu tam. Leč muži, které na té bohulibé cestě potkává, pro ni představují v první řadě prostředek k dosažení oné vzdálené mety. Ne že by je alespoň trochu nemilovala, ne že by si nenamlouvala, že všechno podstupuje především pro své syny ... ale jak všichni dobře víme, jsou to JEJÍ ambice, které ji ženou kupředu, JEJÍ touha být nepřehlédnutelnou, obletovanou, finančně zajištěnou personou uprostřed francouzského dvora. Tou nejobletovanější. Jistě, i nadále je vcelku dobrosrdečnou, pohotovou a odvážnou nekonvenční kráskou, která je schopná i nějaké té oběti, ale čím výš stoupá na společenském žebříčku, tím víc se vzdaluje sama sobě. Pravda, jsou chvíle, kdy poleví ve svém úsilí - ale nikdy nevíte, jestli jsou pravou příčinou její city, její hrdost ... nebo zdali se jedná pouze o součást nějakého náhradního plánu, který se právě vylíhl v její cílevědomé hlavince. Nicméně příběh samotný je i nadále vcelku přitažlivý - a pokud ho budete brát s rezervou, můžete se z něho i poučit. Neboť (téměř) každá žena je svým způsobem více či méně zdatnou manipulátorkou - a každý chlap by si měl dát dobrý pozor, aby síly zůstaly vyrovnané ... aby se nestal loutkou v jejích rukou. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

O poznání slabší než první Angelika. Z prvního dílu jsem byl unešen, tenhle mě taky bavil ale trochu mě zamrzel příběh a Angeličino chování. Byla stále nádherná, ale její chování zas tak báječné jak slibuje název nebylo. Nicméně mě ale tahle pohádka jak už jsem zmínil pořád baví a těším se na další díly.:-) Trochu slabší 4. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Když je básník ve vaně, má mokré vlasy. Jenomže když je v další scéně už z vody venku, má vlasy úplně suché. (Pepy)
  • Natáčení filmu probíhalo od 20. dubna do 20. srpna 1964 především v ateliérech francouzské společnosti Studios de Boulogne a v okolí zámků Esclimont a Versailles. Ve studiích italské společnosti Cinnecita vznikaly scény odehrávající se na Novém mostě a na Dvoře zázraků. (Cucina_Rc)
  • Při rozhovoru Angeliky (Michèle Mercier) s Philippe de Plessis-Bellieresem (Claude Giraud) je možné všimnout si jeho ozdoby u límečku. V jednom záběru má postraní mašle černé a sotva se otočí, tak má mašle bílé. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama