Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších dílů. Po šílené a nehodící se disko písničce v titulkách se Asterix a Obelix vydají zachránit dvojici Galů vypadajících jako Ken a Barbie. Aby se k nim dostali, musí se načas přidat do cizinecké legie, procestovat Afriku a nakonec vyhrát Cézarovy hry v Koloseu. Vtipy jsou skvělé, hlavně Obelix, který neustále celý film nechápe kdo je jeho přítel a kdo ne, nebo když je legračně zamilovaný do Barbie. A nakonec zjistíme i kdo zničil Koloseum. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, jsou tohle přátelé? Já už tomu vážně nerozumím... Doma to byli nepřátelé, v Africe přátelé, to abych se na to zeptal Julka!" anebo... A: What he says? B: Co říká? A: What he says? B: Co říká? C: Já myslet, že on se ptát, co vy říkat! anebo... A: Obelixi, kolikrát jsem ti říkal ať neničíš ten les!? B: Jakéj les? Vždyť je tu jen saméj pitoméj strom! Nejlepší animák, co znám. Ty hlášky! Radost poslouchat:-) 10/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako animovaný buran, ale mě tento díl nějak nevzal. Snažil jsem se celou dobu najít něco, proč by se mi to mělo líbit. Neúspěšně! Vtipných scén je sice možná hodně, ale mě nerozesmály. Charaktery postav suché a ke konci mě už nudilo, jak Obelix pořád všechno kolem sebe mlátil a bořil. Fandům Asterixe nechci nic brát, ale pro mě to byl průměrný animák. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Inu, o žádný zázrak se vpravdě nejedná. Děj z valné většiny postrádá logiku, lektvaru se vypilo všeho všudy pár misek, akce téměř chybí a vlastně celkově lze říct, že 95% filmu se nic moc neděje. Na druhou stranu nutno říci, že je docela umění i u takto krátké stopáže dosáhnout toho, aby některé scény zasloužily řádně prostříhat. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, mám být laskavý?" nebo "Ty debile jeden zelenej..." :-D Kopa perfektních hlášek, rozuzlení architektonického zborcení kolosea a zamilovaný Obelix, který by byl ochten snad kvůli lásce i zhubnout nějaký ten galský gram!!! Jako student archeologie a zájemce o Kelty vidím v Asterixovi skvělý studijní materiál. Komixy se mimochodem zakládají hodně na antických psaných pramenech (nejen Zápisků od Julka), což z nich dělá přímo lahůdkové (po)čtivo. A když už se dívat na Asterixe vertikálně, tak jedině na tyhle kreslené filmy. Tenhle vznikl v roce mého narození, vyrůstal jsem s ním, pak dospíval a ted s nostalgií znovu a znovu připomínám, je to zkrátka takový můj domácí pes, dobrej kámoš :-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)

Reklama

Reklama