Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoducho paráda. Asterix s Obelixom v najlepšej forme na záchrannej výprave za Falbalou obcestujú pol sveta a veľa ľudí pritom príde k úrazu. Priznávam, že filmy o Asterixovi originalitou nehýria, ale zato sú úžasne vtipné a roztomilé. V tomto diely mi vadil len trochu odfláknutý záver, inak si zaslúži absolutórium. 9/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Genialní film nabitý skvělým humorem, spoustou nezapomenutelných hlášek (např. debile jeden zelenej), podbarven vynikající hudbou Vladimira Cosmy. A především - opatřen vynikajícím dabingem. Jak českým, tak francouzským. P.S. V životě by mě nenapadlo, že Obelixe tady dabuje Jiří Lábus. Je fakt výborný!  ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších dílů. Po šílené a nehodící se disko písničce v titulkách se Asterix a Obelix vydají zachránit dvojici Galů vypadajících jako Ken a Barbie. Aby se k nim dostali, musí se načas přidat do cizinecké legie, procestovat Afriku a nakonec vyhrát Cézarovy hry v Koloseu. Vtipy jsou skvělé, hlavně Obelix, který neustále celý film nechápe kdo je jeho přítel a kdo ne, nebo když je legračně zamilovaný do Barbie. A nakonec zjistíme i kdo zničil Koloseum. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy - a to ještě pořád hodně mhouřím obě oči! Nezabrala ani nostalgie dávných dětských let, kdy byli galští bojovníci mí hrdinové... Holt, časy se mění a vkus nejinak. Aspoň bych ale ráda zdůraznila, že pár vtipných scén se ve filmu přece jen našlo - třeba úprava římského kolosea nebo český dabing (pozor možný SPOILER nebo přinejmenším znechucující poznámka: Asterixe dabuje Vinnetou, Obelixe mutující Marge Simpsonová, hrdinného Tragikomixe Princ ze Tří oříšků, Falbalu zas Anička z Ulice...). Navíc tahle kreslená verze dalece předčí ty dle mého soudu trapné hrané pokusy. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo toto hľadá v rebríčku nechápem. Pri "12 úkoloh..." mi to dávalo zmysel, lebo tam bol ten monty pythonovský absurdný humor. Ale tu je mimo tej archaickej animácie samá vata. Zasmial som sa presne dva krát ("Jeho kamenopis je hroznej, nedokážu to přečíst" a "kde jsou tady informace? - nevím, zeptejte se na informacích") Aj na tú krátku stopáž je to žalostne málo. No dobre, aj odhalenie ako Rímske koloseum dnes vyzerá ako vyzerá bolo milé. Díky Obe. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama