Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Jsou mista, ktera funguji dobre a jsou mista, ktera jsou k neuvereni, ze je tvurci takhle nechali. Nedatazene, nedohrane (Dejdar) dialogy takove, jak by je nikdy ni´kdo nerekl. Pohravani si s atmosferou se tvurcum moc dobre nedari, zatlacit na pilu se nedari. A je to moc videt. Na druhou stranu dejove pestre, radost videt pana Labuse v tehle roli. Kupa hercu, kteri uz ve filmu nejsou casto k videni jsem videl moc rad (Vejmelkova, Korn). Do televize velmi slusne. Jsou tvurci, co by mohli zacit uz i zavidet takove tema. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Magnuskovy filmy nevyhledávám, ale v tomto případě mě zlakalo účinkování Jiřího Labuse. A pravdou je že Jiří Labus je ten, co ten film ještě jakžtakž zachraňuje. To se u mnohých jiných "hercu" tedy říct nedá...V tomto ohledu moc nechápu co vedle Labuse, Huby ale i třeba Dejdara na jedne strane, dělá na druhe straně Jiří Korn ale žel i Vaclav Neckař. Jinak jde o dost smutný film, u nějž si kladu řadu otazníků nad reálnosti některých dílčích zapletek ale i celkove pointy. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)

Reklama

Reklama