Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je přesně film podle mého gusta. Cizáci napadnou zemi a v pěti vlnách se snaží vyhladit lidstvo. Proti je však Cassie, která hledá svého malého brášku a pár dětí - vojáků, kteří odhalili pátou vlnu. Já jsem spokojen, nevím co se ostatním nelíbilo a proč to má tak málo procent. Když nastal konec filmu, tak jsem si říkal, proč to končí, já chci, aby to ještě pokračovalo! Doufám tedy, že se dočkáme pokračování, protože to skončilo uprostřed příběhu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $34,916,787Tržby Celosvetovo $109,906,372Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,267,309Tržby za predaj DVD v USA $4,572,271║ Ničím moc zaujímavé tuctové béčko o invázii mimozemšťanov, postavené na banálnosti. /40%/ ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film snad nemůže bavit ani ty teenagery, pro které očividně vznikl. Slátanina na úrovni Hostitele, kterému se podobá i tím, že tady v hlavní roli zahazuje talent jinak jistě dobrá herečka. Bohužel kde je stupidní scénář, navíc v rukou režiséra bez jediného nápadu, tam nemůže nic předvést ani Chloë Grace Moretz, ani Liev Schreiber, prostě nikdo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezačalo to úplně zle a i když efekty nepatřily k těm, které by vyrazily dech, dalo se na ně koukat. Ale to trvalo tak pět minut. Pak film sklouznul k obvyklému teenagerskému trdlování a nezáživnému pobíhání. Když už došlo na nějakou tu akci, odehrávala se ve tmě a tak nepomáhalo ani relativně solidní obsazení. Slabota. 15% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky Hunger Games klon s milostnym trojuholnikom tentokrat skombinovany so sci-fi o invazii mimozemstanov. Po dejovej stranke sa nedockame nic nove. A bohuzial aj jednotlive sceny az prilis pripominaju sceny z inych filmov, kde boli natocene lepsie. Rutiner Blakeson im nedokazal dodat stavu ani grady, aby v nejakom smere ohurili. A vysledny zlepenec nevytvara ani novy sviezi celok ale len tuctovy opozerany priemer. Napriek tomu som sa nenudil, lebo je to stale slusny priemer. Technicka stranka je solidna, akcne sceny su prehladne, hlavne postavy ma nesrali. Zato niektore vedlajsie hej. Napriklad namachrovana mlada drsniacka, ktoru by som hned kopol do riti a dalej nevhodne obsadena Maria Bello do ulohy, ktora bola evidentne napisana pre chlapa. Sceny milostneho tokania boli dost otravne, ale s pretacanim sa dali prezit. Pochvalit musim slusne vyuzity PG-13 rating a vo filme je ovela viac krvi ako v bezzubych Expendables 3. Vysledkom je jeden z tych znesitelnejsich teenage postapo filmov a celkom by som rad videl ako to bude pokracovat. Vzhladom na vlazne trzby tazko povedat, ci vzniknu dalsie diely. Uplne vylucene to nie je. 5/10. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Podle vyprávění tsunami zničila pobřežní města, když však na záběrech vidíme opravdový průběh tsunami, jsou ukázána města Londýn a Bangok. Ty ale nejsou považována za města pobřežní, pouze nízko položená. (hansel97)
  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Macon, přesněji v ulicích Bavlna Avenue a Cotton Avenue. Při natáčení poškodila exploze autobusu několik obchodů podél ulice Cotton Avenue. (willy1)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama