Reklama

Reklama

Muž z vlaku

  • Česko Strojvůdce (více)

Na opuštěné železniční stanici se setkávají učitel a gangster. Vzniká mezi nimi zvláštní pouto a začínají si navzájem závidět své životy. Konec týdne přinese zásadní změny do životů obou mužů. (oficiální text distributora)

Recenze (25)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rochefort v jedné ze svých mála charakterních rolí dostal podobnou příležitost jako v roce 1981 jeho kolega Serrault ve filmu Svědek. Sarrault byl ve zvýhodněné pozici, měl kvalitnější scénář a hlavně kvalitnějšího spoluhráče. I tak Rochefort vyšel z tohoto pomyslného střetu velmi dobře a prokázal své nesporné herecké kvality. Opět se projevila zvláštní Rochefortova vlastnost, když nehraje svůdníka, hýří šarmem. Muž z vlaku je komorním dramatem postupně vznikajícího přátelství dvou mužů. Snímku velmi prospěl mírně mystický konec. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Náhodné setkání dvou stárnoucích mužů a postupné sbližování, přestože jejich povahy jsou zcela odlišné. To vše vede k konci, který na jedné straně uzavírá příběh, ale na druhé jej nechává otevřený, Cítíme, že se blíží konec, ale pořád to funguje. Je to neobvyklé,ale dokonale se hodí do celkové atmosféry a vyznění filmu. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Z Muže z vlaku jsem měl pocit jakési mírně zrychlené variace na styl Jeana-Pierra Melvilla. Stále je to podmanivě pomalý krimi thriller s tajuplnou ponurou atmosférou, jen pro tu mírnou zrýchlenost spolu se svižným střihem tu zdaleka není cítit onu melvillovskou zádumčivost. Docela mě tak i zaskočily některé zvláštní střihy, třeba když se J. Hallyday v noci vydá se svou gangsterskou partičkou kamsi autem, stoupá napětí ohledně nebezpečné akce, jaká může přijít – a najednou střih a už si zase zpátky v pokoji povídá s Rochefortem... Přesto má film skvělou atmosféru a dobře vystavěný námět s konfrontací dvou rozdílných mužů. Jeana Rocherta v hlavní roli jsem bral jako sázku na jistotu, ovšem Johnny Hallyday mě velmi překvapil, nakolik se v rámci filmové kariéry posunul od doby, kdy se jeho účast na plátně odvíjela čistě z pěvecké popularity, až po například tento film, v němž dokázal ztvárnit plnohodnotně svébytnou postavu. Jeho napůl mlčenlivý gangster hýří zvláštně tajemným charismatem. Hlavní dva herci pozvedají film po celou dobu a v závěru ho snad ještě víc pozvedne působivá, mysteriózně zpracovaná tečka. [80%] ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Poctivá pomalá francúzska gangsterka zo starej školy a vynikajúca konverzačka s westernovým nádychom a skvelou hereckou dvojicou Rochefort - Hallyday. Do malého mestečka prichádza osamelý, málovravný muž v koženej bunde s cestovnou taškou a stretáva bývalého učiteľa na dôchodku, ktorý ho nechá prespať vo svojom dome. Pomedzi rozprávanie o živote, umení, poézii a dávnych láskach medzi nimi začína vznikať zvláštny emocionálny vzťah. Ako plynie čas, blíži sa dátum lúpeže, ktorú sa muž v koženej bunde chystá uskutočniť, a učiteľovej operácie, a s nimi aj koniec cesty, ktorá ich oboch silno poznamenala. Atmosférický príbeh, odľahčovaný občasným Rochefortovým humorným rozprávaním, ktorý zanechá stopy aj vo vás. 85% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Čakal som priznám sa aj nejakú akčnú zápletku, no napriek jej absencii sa jedná o výborný komorný pohľad na život dvoch rozdielnych mužov. Johnny Hallyday by mohol so svojim "fejsom"pokojne prevziať všetky role Danyho Treja. Záver by som skrátil o pár minút a tú zvláštnu koncovku by som vynechal. Po záľahe americkej produkcie vďačné oživenie.. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama