Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi film nelíbil. Pár úsměvných momentek k vidění samozřejmě je, ale jinak na mě film působil tak nějak kakaově. Kuzmič byla hrozně fajn postavička a starala se vlastně o většinu toho vtipného. Naopak hlavní finský hrdina mi lezl každým záběrem více na narvy. Družina si jela opít držku do přírody a on chtěl stále ulovit nějaké to zvířátko. K filmu doporučuji konzumovat vodku a připíjet s hrdiny kdykoli se naskytne příležitost. Za sebe dávám 2*, neboť mi to nepříjde až tak vtipné, jak se zde lze dočíst. ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo pro mně opravdu velké zklamání. Párkrát jsem se zasmál, většinu času jsem ale jenom čekal na vtip nebo (v horším případě) věděl, že to zrovna má být vtipné, ale vůbec mi to vtipné nepřišlo. U pokračování jsem se přitom bavil mnohem, ale mnohem víc! Svéráz národního lovu je prostě takový ruský Kameňák. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Ruská groteska s teatrálními figurkami, puškami a samozřejmně vodkou. Kuzmič je kouzelný, jak svým vyvodkovaným ksichtem na každýho, minutu čučí a pak se zazubí jeho bezzubí. Opilé medvídě a pozování s ním je neodolatelně cool. Svéráz je neskutočně myly, poetycky snimek, u ktrego se spíš budete usmíjvat, něž rvát se smůchy. Charašo? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mňa to až tak nezobralo, v čase vzniku to bola nepochybne pecka, teraz však skôr len slušná a zábavná priemerná komédia. Nepopieram, našlo sa tu veľa zábavných situácií, zväčša hraničiacich až s absurditou, ale častý a opakujúci sa motív vodky po čase začal trocha nudiť. Najlepšia bola kravička, chúďa.... :) 65/100 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ruská duše je široká a složitá... Nebo jednoduchá? Vždyť všechny filozofické hovory podivných lovců, kteří se vydávají vstříc kořisti do divočiny, končí tím samým: přípitkem generála Michalyče a mocným douškem vodky. Komedii, vedenou ve slovansky bodrém duchu, provázejí nejrůznější podivné jevy jako jsou dva Měsíce, kráva v bombardéru a medvídě ožrala. Že se to nemůže stát? A byli jste někdy v Rusku? Rogožkin natočil bezchybné pásmo absurdity made in Russia, čili poetiku Svérázu si s jinou nespletete. Jakožto beznadějný rusofil (nebojte, léčím se!) dávám téhle pošukanosti pět hvězdiček... ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama