Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní klasika z mého hororového dětství/puberty, kdy jsem hltal páteční horory na Nově. Ani jsem netušil, jak se ten film vlastně jmenuje, ale hned na začátku jsem si vybavil asi tu nejlepší věc na filmu - pointu. Jestli Vám ji bude chtít někdo prozradit, něčím ho majzněte a nenechte si zkazit film. Ale i tak je film skvělý - v ospalém městečku Potters Bluff se místní šerif snaží vyřešit množící se vraždy. Později začnou mizet a objevovat se mrtvoly - jako živí lidé. Skvělý napínavý příběh stojí rozhodně za to, navíc je doprovázen neskutečnými psycho scénami (rodinka v domě, celý závěr) a opravdu brutálními vraždami. K tomu krásná nostalgická hudba a jako malý bonus Robert "Freddy" Englund v jedném z menších rolí. Jo po stránce logiky toho všeho dění to vlastně nedává moc smysl, nicméně co se týče atmosféry a příběhu ten film rozhodně stojí za to. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Pozor SPOILEŘI !!! Horory hodnotím hlavně podle toho, jestli jsem se u nich bál. Je pravda, že tento horor obsahuje pár (3) solidních lekaček, ale bát se? Všeobecně se ví, že strach v člověku vyvolává především strach z neznáma. Zásadní pravidlo všech hororů tedy zní: zabijáka ukazovat co nejméně! Když ale hned v úvodní scéně vidíme, kdo že tady vraždí...čeho se chcete bát? Už od půlky filmu, kde všechny vrahouny vidíme sedět spolu v hospě u píva, včetně jejich poslední oběti, je jasný o co tu jde. A kdo že tyto zombíky stvořil a řídí? To už mi bylo v podstatě potom celkem jedno. Překvapivá pointa se tudíž nekonala. Ona je vlastně spíš nelogická až hloupá, než překvapivá. Protože je každýmu jasný, že člověk se nemůže sám stát zombíkem, aniž by si toho nevšimnul - to dá přece rozum... (:o) Prostě celkově typické Béčko osumdesátých let. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak se nekoná, ale po konci musím říct, že to špatné úplně nebylo. Béčkovost z toho vyčuhuje už od začátku a tu příchuť má po celou dobu. Moc se mi líbily "chuťové" efekty, které jsou u filmů z 80. let naprosto jedinečné a současná digitální éra jim u mě nešahá ani po kotníky. Ne ve kvalitě, ale spíš v tom nádechu a kouzlu. To, co zkrátka zhotovíte přímo na place má o dost větší šmak, než ty počítačové pozlátka. Mrtví a pohřbení není žádný hororový milník, ale svoji závěrečnou pointou a posledním dialogem mě docela rozesmál. Vtipná tečka! Atmoška maloměsta mě sice tolik nedostala a ti živí mrtví moc děsivě nepůsobí, a to ani při svých rejdech. Ale s ubývající stopáží mě to začalo docela bavit. Rozhodně víc než třeba "kult/nekult" v podobě průdérní série Phantasm. Moc vážně se to nebere a ani se to vážně nedá brát, takže zasloužené tři hvězdy jsou až až. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že jsem si spletl film, protože to vypadalo jako bych koukal na nějaké lacinné péčko, ale nakonec se ukázalo, že je to fakt horor. Akorát jsem se příliš nebavil po celou dobu, dalo by se říci, že jsem ten film vlastně pročekal, jelikož jsem neustále čekal na nějaké silné scény, ty nejsilnější přišli ke konci, tam mě film začal bavit:-) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Mestečko Potter's Bluff je tým posledným miestom na Zemi, kde by turizmu chtiví výletníci či náhodní prechádzajúci chceli stráviť čo i len deň. Posledná vlna záhadných vrážd stupňujúca svoju silu, padá na plecia miestneho šerifa, Daniela Gillisa. Obvyklé vyšetrovacie metódy a postupy, podporované profesionálnymi závermi a zdravým rozumom, tentoraz úspech neslávia. Odpovede na otázky treba hľadať iným spôsobom. ### Režisér Gary Sherman sa neštítil použiť vo svojom "Dead & Buried" ani vcelku brutálne gore scény, ktoré sa stali tým hlavným kameňom úrazu pre cenzorov. Vo Veľkej Británii sa síce "Dead & Buried" v roku svojho vzniku dostal do kín v nezostrihanej Uncut podobe a to s prístupnosťou označenou ako Rated: X. Následný video release štúdiom “Thorn EMI“ sa ale tejto voľne šíriteľnej pocty nedočkal. Film bol totiž v novembri roku 1983 cenzormi z britskej BBFC distribučne zakázaný, čo vyplývalo z umiestenia na tzv. zozname "Video nasties". Ban pominul v januári 1985, kedy film cenzori zo zoznamu vyradili. O päť rokov neskôr vychádza "Dead & Buried" opäť, tentoraz ale v Cut podobe (zostrih skrátený o 30 sekúnd – prístupnosť označená certifikátom Rated:18, vydanie štúdiom "The Video Collection"). Verzie od distribučných štúdii “Polygram“ (vydanie z roku 1999, Rated:18), “Anchor Bay“ (2-diskové vydanie z roku 2004, Rated:18) a “Optimum“ (vydanie z roku 2007, Rated:18) sú už bez zásahov. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama