Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický úvod (který se opakuje v jiné a neméně působivé indonéské verzi i v další epizodě), pak strhující cvičení v tenzi a rozkladu v přímém přenosu, pak trochu mátožné pochodování post-apo světem, které nicméně začne v dalších epizodách dávat větší smysl. Hezké, jak tu kde kdo pohrdlivě mluví o Craigu "Scary Movie" Mazinovi. Ten chlap stojí vedle blbostí za jedním z nejlepších seriálů všech dob a ten jeho touch je v dalších dílech stále více patrný. Bella Ramsey je skvělá volba, sice ne tak cute jako v herní předloze, ale o to větší má hranu. Už se těším, kolik fachidiotů jí tu zase dá sežrat "mongoloidní" look. Pedro válí nevídaně. Pro mě největší otázka: obstojí narativ složený ze známých herních misí a komorních epizod připomínajících nejlepší momenty Walking Dead pohromadě? Po třech dílech jsem opatrně na straně spokojeného myko-rauše. P. S. před třetím dílem by zdejší homofobní sekce měla vyhlásit poplach a dát si kolektivní masturbační mši na záchranu bílé hetero civilizace, tohle je bude bolet! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako človek, čo nikdy nehral hru a videl xy postapo som fakt nechápal, na čo sa to vlastne pozerám. Atmosféra nezaujala, výprava potešila snáď len posledným záberom, casting nevýrazný, až nesympatický, až na Annu, tej niet nikdy čo vyčítať. Najlepší bol pilot v momentoch pred vypuknutím apokalypsy, potom to bolo stále len pomalšie a nudnejšie. Netvrdím, že sa môj názor môže zmeniť hneď po druhej epizóde, ale je pravdepodobné, že si na ňu už nenájdem čas. Ale možno sa teraz bude lepšie predávať nový album DM, takže pozitívum som našiel. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ti, kteří kteří hry nehrají a podlehli tomu masivnímu hype kolem tohoto seriálu, asi nadšením nesrší. Ano, má to fajn vizuál, ale počátek pandemie, včetně postapo světa, jsme už viděli nápaditější i jinde. Dokonce bych řekl, že jsem tu jednoduchou kostru příběhu, místy sledoval s velkým rozčarováním. Asi jsem naivní, ale doufal jsem, že to bude víc ...originální, svérázné, jiné, než klasické zombíkárny. Ale nebudu se unáhlovat....jde o první epizodu. Nicméně očekávání stahuju na nulu, protože bez nich budou mít tvůrci aspoň nějakou šanci, opravdu mě zaujmout. Slabší 4*. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně věrně se to drží předlohy (zatím) a ještě o něco málo rozvíjí příběh v pozadí. Atmosféra a soundtrack srovnatelný s hrou, praktické efekty super, lehké změny v pořádku. A pak je tu casting. Na všechny se dá zvyknout, ale Ellie je jiná liga, tam je po vzhledové stránce vše špatně. Herecky a ztvárnění charakteru Ellie je ale celkem v pohodě. Uvidíme, jak se ne/bude kvalita držet dál. První díl za solidní 4* a.k.a 85% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší rozjazd, ako som po vrelej pozitívnej odozve čakal, ale dostatočne zaujímavý na to, aby som si pozrel ďalšiu časť. Pacal je ako Joel skvelý a už teraz som zvedavý na to, čo sa o jeho postave dozvieme v ďalších častiach. To však nemôžem tvrdiť o ostatných hrdinoch, ktorí mi zatiaľ prišli mierne nevýrazní – vrátane Ellie. Fungovanie sveta po pandémii neznámeho vírusu je v prvej epizóde objasnené na môj vkus trochu  nedostatočne, ale verím, že sa k tomu ešte v nasledujúcich častiach dostaneme. Už len načrtnutie sporov medzi FEDRA a odbojom však vo mne vzbudilo zvedavosť a pokiaľ sa ukáže svet za bránami mesta z pilotnej časti dostatočne pestrý a plný napätia, môže byť The Last of Us celkom zábava. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)
  • Keď Tommy (Gabriel Luna) prechádza okolo horiaceho domu, hovorí: "To je Jimmyho dom." Vo videohre Jimmy býva vedľa Joela a Sarah a je vlastne prvým nakazeným, s ktorým sa v hre stretnete. (Vo videohre sa horiaci dom nazýva "Lewisova farma".) (molcan2)
  • V hre sa ľudia môžu nakaziť porušením kože (zvyčajne uhryznutím) alebo vdýchnutím spór. Preto nosia plynové masky vo vnútorných priestoroch, kde sa huba rozšírila. V tejto epizóde Joel (Pascal) a Tess (Anna Torv) v takýchto priestoroch nenosia masky, čo naznačuje, že v tejto verzii príbehu nedochádza k nákaze prostredníctvom spór. (Šírenie pomocou spór je skutočnou vlastnosťou huby cordyceps u mravcov.) (molcan2)

Reklama

Reklama