Reklama

Reklama

Sedm dní v pekle

(TV film)
  • USA 7 Days in Hell
Trailer

VOD (1)

Tato neobvyklá komedie v dokumentárním stylu paroduje životy dvou profesionálních tenistů, nesmiřitelných rivalů (Andy Samberg a Kit Harington) před jejich klíčovým soubojem - nejdelším wimbledonským tenisovým zápasem, který trval 7 dní. Tento komediální speciál uvádí známé televizní osobnosti Andyho Samberga a Kita Haringtona v neobvyklé parodii plné slavných hvězd, jejíž děj se odehrává v prostředí vrcholového tenisu. Premiérově uváděný v jednom nejvýznamějších víkendů tenisové sezóny - v průběhu finále Wimbledonu - "Sedm dní v pekle" nabízí neuctivý, potměšile seriózní pohled na dvojici fiktivních hráčů z nepříliš vzdálené minulosti, kteří sehráli zápas tenisových zápasů: sedmidenní pětisetový wimbledonský maratón, který z těch dvou vyždímal doslova všechno. Vedle vrcholů (a propadů) onoho zápasu přináší "Sedm dní v pekle" také dokumentární pohled na životy a kariéry dotyčných soupeřů: Aaron Williams (Samberg) je věčný nespokojenec, jehož chování v nejlepší náladě trumfne chování Johna McEnroea v té nejhorší (McEnroe hraje ve filmu sám sebe) a Charles Poole (Harington) je tupý génius, který na svých bedrech nese tíži anglické touhy po wimbledonském vítězství. Pozadí příběhu těchto falešných superhvězd humorně dokresluje přehlídka slavných osobností v rolích fiktivních postav nebo lehce ironických verzí jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Třeskuté mockumentary, které si toho bere opravdu hodně na paškál? Indubitably.. Od extrémních tenisových naturelů přes přehnanou britskou rezervovanost, posedlost vyhrát domácí turnaj a oddanost majestátu až po kolumbijské dodavatele vápna na lajny ve Wimbledonu. Szymanski to tam sází jak Goran Ivaniševič v době největší slávy, co na tom, že tu a tam je to tak daleko za čárou, že se ani nemusí brát Jestřábí oko (především ta šourková fixace, čekal jsem ji pak i v souvislosti se Serenou).. Pokud by Michael Sheen tímto stylem uváděl na ČT Sport diskuzní pořad, zapomněl bych i na Otu Černého.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejspíš bych hodnotil maximálně, nebýt toho souložení. To mi přišlo zbytečné. Ale jinak je to výborná parodie o nejdelším zápase mezi nevypočitatelným adoptivním bratrem sester Williamsových a absolutně vypatlaným zázračným dítětem britského tenisu. Člověk až žasne nad tím, kolik lidí se k téhle šaškárně podařilo nalákat, ať už se jedná o tenisty nebo o herce. Nebylo by od věci, kdyby se HBO vrhlo i na další sporty. Třeba fotbal si o to vyloženě říká. 80% ()

Reklama

rekkky 

všechny recenze uživatele

7 Days of hell is trying to create its own unique face, but this bizzare style of humor does not appear as branch, which could possibly stand on its own foots. Some of the references are rather stupid then funny, but the jokes are driven straight ahead. Of course there are moments, which are hillarious and laughable, so all of those ridiculous gags about traditional events, rules, traditions or habits has their quality. Anyway, hopefully this type of comedy won’t be any cult or precedent for other similair pseudocument. On the other hand, making fun of everybody else including myself always have potential. ()

IGNI 

všechny recenze uživatele

Takhle dobře jsem se snad nikdy nepobavil. Pozitivní je, že jsem ze začátku opravdu věřil, že jde o dokument o opravdovém tenisovém zápase, už jsem chtěl hledat na netu historii, když mi to docvaklo a pak jsem se začal královsky bavit a hlavně smát! P.S. Tenisové zápasy ve Wimbledonu již nikdy nebudu sledovat bez vzpomínky na tento úchvatný zápas! ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

napínavější a dramatičtější než wimbledon (ten turnaj) obscéní, nekorektní, necenzurovaná mockumentary radost (!) náhodně zjevivší se copperfield, will ´last man on earth´ forte, fakt vtipný mcenroe a -když už jsem si myslel, že to nemůže být vtipnější- příběh švédskeho soudního skicaře, který navždy změnil tvář soudního skicařství zpodobňováním lidí jako zvířátek :D momentálně to nejvtipnější co jsem letos viděl (100%) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film popisující sedmidenní tenisový zápas byl natočen za pouhé 3 dny. (Nine)
  • Film bol inšpirovaný maratónskym mužským zápasom Isner – Mahut na Majstrovstvách Wimbledonu v roku 2010, ktorý je najdlhším tenisovým zápasom v histórii. Celkovo zápas trval 11 hodín, 5 minút. (Arsenal83)
  • Andy Samberg (Aaron Williams) jako kluk sice tenis hrál, ale kvůli přípravě na roli netrénoval ani jednou. Kit Harington (Charles Poole)si dopřál jen jednu lekci, a to den před začátkem natáčení. (Nine)

Reklama

Reklama