Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (431)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přízvisko komedie u tohoto titulu vážně sedí. Všechno od obsazení, rádoby vtípků a nepovedených efektů je jednou velkou komedií. Nenašel jsem nic, co by mě na tomto snímku vážně vyděsilo. Vždyť i samotná postava Krampuse je prostě k smíchu. A když se film na konci pokouší o nějaký hlubší přesah, je vymalováno. Tohle mohl být solidní horor s Vánoční tématikou, nicméně, jak už v tomto žánru bývá zvykem, se jedná o další zcela promarněný potenciál. Gratuluji. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krampus ako postava je vizuálne veľmi pekne spracovaný, točilo sa to na Novom Zélande a tak postavu pekelníka dostala na starosť Weta Workshop Petra Jacksona. No a to je tak všetko, úvod a pár scén je celkom zaujímavých, ale čím viac sa to blíži k finále, tým je to väčšia divočina pritiahnutá za vlasy. Škoda, nápad bol celkom dobrý. 50% - 2* ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Film s názvem Krampus a genitálním dovětkem distributora „Táhni k čertu!“, aby i ta poslední lopata v místních lůzrech a hnojích pochopila, že s čerty nejsou žerty, bych já komplexně nazval „Krampus, táhni do piče!“, aby i ta poslední lopata vstřebala, že dostává zdegenerovaný slaboduchý eintopf americké pseudokultury alá Babovřesky. Eintopf, co nepokrytě parazituje na geniálním Rare exports, který odporně kurví holyúdskou demencí, trapnými a lacinými efekty a rektoryvnou náloží rodinných hovnot. A tak na jakože sebekriticky odpudivou rodinku vyžraných, ohyzdných, nesnášenlivých a túúúúúze vtipných maloměstských idiotů 25. prosince zaútočí Satan Klaus, vypadající jako z prdele vytažená maska z Vřískotu a doprovázený kohortou lidožravých perníků a krušnohorských masopustních masek, aby se nakonec ukázalo, že jsou to v podstatě duševně nádherní lidé, plní empatie a vzájemné soudržnosti, a mě u toho tak nadmulo, až jsem při závěrečných titulcích, při kterých k tomu všemu neštěstí dokurvili i můj milovaný Sevetyč, vyprděl mimořádně žluklého ducha Vánoc. Hnusný, přiblblý a plagiátroský škvár. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nechápu, koho napadlo zkombinovat rodinnou vánoční podívanou s rádoby děsivým hororem, jenž se ovšem kvůli cílení na rodinné publikum musí držet absolutně zkrátka a nic neukázat. Komediální rovina tak nefunguje, hororové pasáže spíš nudí, a nebýt celkem podařeného titulního bubáka a závěru, tak bych snad usnul. Absolutně nevyužitý potenciál. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl Krampus ještě o chlup komediálnější, a je jedno jestli v tom černohumorném stylu potyčky na půdě nebo ve stylu griswoldovských Vánočních prázdnin, kterým začínal, líbil by se mi ještě více. I tak ovšem jde z mého pohledu o velmi příjemné překvapení, kterému se daří bavit i napínat a které se mohlo obejít bez těch několika otravných vážnějších minut propagujících rodinné hodnoty. Asi nejvíce mě potěšili trikaři - s výjimkou krvelačných perníčků se tady příliš nehraje na digitální kouzla, ale na staré dobré loutky a animatroniku. A všechno to vypadá skvěle! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • 95 % záběrů bylo natočeno ve studiu. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama