Reklama

Reklama

Krampus: Táhni k čertu

  • Česko Táhni k čertu! (více)
Trailer 1

Kdo se nikdy nebál, že ho na Mikuláše odnese čert, ten ať hodí vánoční ozdobou. A to jste přitom nenarazili na nejstrašlivějšího z pekelníků, na Krampuse. Temný protipól všech vlídných symbolů údajně nejkrásnějších svátků v roce dokáže spolehlivě vyděsit nejen děti, ale i nevěřící dospělé. K tomu, aby se vám zjevil a strčil vás do pytle, přitom stačí tak děsivě málo. Puberťák Max žije v obyčejné rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce, tedy chvíli nahoře, chvíli dole. Aktuálně jsou u bodu mrazu, protože se blíží poněkud vypjaté období Štědrého dne a navíc na svátky dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry (Allison Tolman), která patří k trochu jinému civilizačnímu okruhu, diplomaticky řečeno. Místo klidu a míru proto v téhle rodině vypukne peklo, na což Max velmi nešťastně reaguje prohlášením, že by Vánoce nejraději zrušil. V tu chvíli začne venku zuřit sněhová vánice, po které už nic nebude, jako bylo dřív. Nejen že přestane jít elektřina a nedá se nikam dovolat. Za okny jejich domu se začnou zjevovat děsivé stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Krampus vytáhl v čele armády monster potrestat ty, kteří zavrhli Vánoce. Místo svařáku začne téct krev. A nikdo netuší, jak to zastavit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (430)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ale jako jo. Vánoční horrorová komedie, kde sice to vánočně rodinné poselství je, ale trošku potěšitelně přeci jen postavené na hlavu. Zábavné to je, úvodní rodinné minuty, než se začne dít něco nadpřirozeného jsou fakt horror, masky a monstra jsou dost fajn, některá dost děsivá. Mám rád Toni Collette i Davida Koechnera (a ten tradičně válí), takže další bod k dobru. Absenci krve tam nějak i chápu, osmdesátková retroatmoška je taky k dobru. Negativa? Krampus mohl být více děsivější a klidně bych posledních cca deset minut ustřihl, Je tam před nimi takový parádní okamžik, ve kterém, kdyby ten film skončil, byla by to naprostá paráda. Jenže, jsme u rodinného vánočního hollywoodského filmu, takže je jasné, že tam následujících deset minut být musí (i když i s tím si tak nějak poradili). Takže jako jo. Docela příjemné pokoukání. 3,5* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už som to vravel stokrát a poviem to sto prvý raz: nemám rád hororové komédie. Čo z toho, že má Krampus veľmi dobrú vianočnú atmosféru (a pasáž, v ktorej pred ním dievča uteká zasneženou ulicou, je úžasná), keď dobre budovanú atmosféru (a skvelého Krampusa) do úzadia zatláčajú otravné ľudské postavy (paradoxne hrané sympatickými hercami) a fakt, že samotný Krampus je len vedľajšou postavou a prím hrajú jeho pseudo komickí pomocníci (perníky?!). ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hned po zhlédnutí traileru ve mně Krampus vzbudil velká očekávání, ale všichni víme, že upoutávky jsou hodně na efekt, takže člověk musí jít do kina, aby se přesvědčil o kvalitách filmu na vlastní oči. Musím říct, že se mi dostalo velice dobrého vánočního snímku s nezapomenutelnou atmosférou, který se ve výsledku ani moc nerovnal očekávání, která vyvolal trailer, což ale vůbec nebylo na škodu. Krampus rozhodně není typicky děsivým hororem s množstvím lekaček, duchů a krve. Jde spíš o jakousi černou komedii, která zanechá v divákovi pocit, že Vánoce mohou být úplně vším ... jenom ne "svátky klidu a míru", o čemž se na vlastní krk přesvědčili i všechny postavy ve filmu. Zaujaly mě masky a ztvárnění všech příšerek včetně děsivého pekelníka a vedle toho musím ocenit nápadité vložení animovaného minipříběhu, který osvětloval Krampusův příběh. Rovněž jsem jako germanista plesal radostí nad německou (nebo rakousko, kdo ví) bábinkou, která se mi vedle rázné tetičky líbila ze všech postav nejvíce. Zkrátka solidně natočená vánoční hororová komedie, která mi dlouho zůstane na mysli díky výše zmíněným přednostem a v neposlední řadě též díky naprosto nečekanému konci, který ve mně nechal dosti nepříjemný pocit - co všechno vlastně může způsobit ztráta víry a naděje (zde ve fantaskním a krutém měřítku). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

13.12. 2015 Tak jsem po dlouhé době opět navštívil kino. Hned úvod mě mile překvapil. Ani si nepamatuju kdy mě úvodní titulky filmu pobavily jako dnes. Drsný, vtipný, ale hlavně - tohle je krutá realita a další důkaz toho, že Vánoce opravdu nejsou svátky klidu a míru. Svý o tom ví i strejda Krampus, kterej se se svou rozmanitou partou právě chystá udělat na zemi menší "čistku". Filmu rozhodně nechybí akce, napětí ani humor. Ode všeho tu máme trochu. Mínusem filmu je určitě Happy endovej konec. Kterej rozhodl o tom, že se přikloním k třem hvězdám. Přece jenom jsem čekal nějakej ten vánoční zázrak a tudíž zakončení bez happy endu. Z kina si, ale odnáším veskrze pozitivní pocity. Pokud do toho teda nepočítám toho funícího a popcorn chroustajícího týpka vedle sebe, kterej můj celkovej dojem z filmu taky o něco snížil. Což ovšem není problém tvůrců. Závěrem chci jen podotknout, že tento film si víc užije mladší publikum, ale i tak se jedná o jeden z těch lepších vánočních filmů. 21.12.2021 - EDIT : rozšíření původního komentáře. Ke Krampusovi se vracím po šesti letech. Tentokrát jsem si ho ale užil z pohodlí domova takže mě u toho nevyrušoval žádnej popcorn žeroucí buran. Teď už můžu s klidným srdcem změnit svoje původní hodnocení ze 3 na 4 hvězdy. Ikdyž pořád trošku mrzí ten Happy endovej konec. Každopádně pro mě je Krampus filmem ke kterýmu se v budoucnu (v předvánočním čase) budu rád vracet. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Max netúži po ničom inom ako šťastnom prežití vianočných sviatkov v kruhu najbližších. Keď sa však najkrajší večer roku začne uberať úplne odlišným smerom, plného hádok či konfliktov, vyriekne malý chlapec nešťastné prianie. Neubehne tak dlhá doba a jeho želanie začne napĺňať najhorší z najhorších, samotný diabol Vianoc - Krampus. Kvalitatívne na vysokej úrovni spracovaná rozprávka pre najmenších, ktorej pointa nemá za úlohu nič iné, ako napraviť zmýšľanie ratolestí, ktoré prepadli presvedčeniu, že Ježiško neexistuje. Je to milé, miestami vďaka niekoľkým scénam či trefným hláškam vtipné, avšak napriek pár snaživým atmosférickým pasážam minimálne hororové - 55% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandě, konkrétně v Stone Street Studios na Stone Street v Miramaru (Wellington) a na Mitre 10 MEGA Petone, 25 Bouverie St, Petone, Lower Hutt 5012. Natáčelo se od 16. března do 5. května 2015. (noelcoward73)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama