Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charley Waite (Kevin Costner), Boss Spearman (Robert Duvall), 'Button' (Diego Luna) a Mose Harrison (Abraham Benrubi) sú muži s nie celkom čistým svedomím. Žijúc na divokom vidieku, kde jediné zákony určuje príroda, a riadic sa spoločným, slobodným "Zákonom Západu"; snažia sa uniknúť svojej minulosti a nájsť mier v duši. Násilie je to posledné, s čím by chceli mať dočinenia. Ale jedno z okolitých miest, vedené tyraniou a strachom, ich donúti "Zákon Západu" odložiť a naši hrdinovia sa dostávajú do konfrontácie so zlom, i vlastnými vnútornými démonmi. Nehovoriac o tom, že samotár Charley v rovnakej chvíli stretáva okúzlujúcu Sue Barlowovú (Annette Beningová), ženu, ktorá zlomí jeho srdce. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (334)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl hodne spatnej "western". To totiz skoro ani neni western, ale jen zabery hezky prirody. Film, kterej ma 135 minut a z toho 100 minut particka hodnejch cowboyu jezdi po kraji s dobytkem a keca kraviny, proste musi nudit a tenhle nudi fakt fest. Kdyz se konecne dostanou do mesta, tak to opet nudi kuli nejakejm romantickejm blabolum a radoby hrdinskejm proslovum, ale pak se nastesti strhne hodne nabusena prestrelka. Ta jedina se Kostnerovi povedla, skoda, ze v takovym duchu neni celej film. Co se tyce hercu, ty jsou obsazeny docela slusne, ale nemaj v podstate co predvadet, protoze kuli scenari jen sedi, cumi a kecaj kraviny. Nebejt ty prestrelky du s hodnocenim jeste niz, ale takle to ty slabsi 3* budou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý westernový snímek o dvou kovbojích samotářích, kteří se mstí a zachraňují město před tyranem. Sympatická dvojice Kevin Costner a Robert Duvall vlastně táhnou film celou dobu. Představují dva honáky, kteří spolu se svými partnery ženou krávy prérií. V jednom městečku se však dostanou do sporu s místním šerifem a rančerem. Nenechají si to líbit a vezmou spravedlnost do vlastních rukou. Nemůže to skončit jinak než závěrečnou epickou přestřelkou. Nechybí tam ani romantická linka díky pohledné Annette Bening. "Dáš si snídani?" :D ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Trochu zkušenější westernový divák zjistí, že se s menšími obměnami (ale se všemi ku neprospěchu věci) jedná o remake Fordovy Mého miláčka Klementiny. Stopáž mohla být rovněž kratší a co se herců týče, pak Robert Duvall zastiňuje Kevina Costnera na celé čáře. Na druhou stranu přestřelky jsou skvěle natočené a proti kameře rovněž nelze nic namítat. Žádný zázrak se nekoná, ale příjemně obyčejná kovbojka jako tato občas také přijde k duhu. 60%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi trvalo než jsem si k ústřednímu duu našel cestu. Dlouho mi pánové lezli na nervy. Snímek je brutálně dlouhý, a tak je úvodních asi 40 minut o tom, jak se pánové přemisťují z místa A do místa B bez toho, aby se cokoli dělo. Navíc prostředím, které působí tak nějak divně a nedá se jím příliš dobře kochat. Český překlad názvu snímku "Krajina střelců" je čirým podvodem na veškeré diváctvo. Ke střelbě dojde asi až v posledních 30 minutách, které jediné z celého snímku za něco stojí a které jediné připomínají western. S filmy od Costnera jsem si zkrátka nepadl do noty. Valná většina stopáže mě prostě nebavila a zápletka byla více než trapná. Velké zklamání. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoliv 7, ale toliko dva stateční, kteří se dostanou do problémů a místo, aby vzali roha, tak se v městečku, odkud jim hrozí malér, ometají dál. Pak ale zachrání jednomu z domorodců čokla, což jim získá sympatie všech bezúhonných občanů, kteří do jejich příchodu byli spokojení a netušili, že je tyranizuje diktátor. Krajina krásná, Duvall správnej honáckej taťka, Costner patetickej, Bening milá leč dost přezrála větev, ale kdyby to mělo špetku z Tance s vlky, tak se to dá. Takhle to byla jen pastva pro oči, duše zůstala nedotčena. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (16)

  • Hudbu k filmu nahrál Český filharmonický orchestr v Dvořákově síni Rudolfina. (Ezis)
  • Puška, ktorú používa Charley (Kevin Costner) pri prestrelke, je športová Winchestrovka z roku 1873. (misterz)
  • Hudbu měl původně skládat Basil Poledouris. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner se vrací k režii

Kevin Costner se vrací k režii

30.01.2022

Takřka dvacet let od jeho posledního režijního pokusu s chválenou Krajinou střelců se Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) vrátí za kameru. A opět nás hodlá poctít epickým westernem, který ještě… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama