Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Slyšíme je, ale nejdou zastřelit. Hoď tam vajíčko!" Že bych byl nadšením bez sebe, to rozhodně ne. Rozhoupaná kamera z pohledu hlavního hrdiny, navíc se zúženým zorným polem, mě prostě štvala. A k tomu ještě všude samí Rusáci, ti mi lezli na nervy zrovna tak. Několikrát jsem přemýšlel o odpadu a že to vypnu, nakonec jsem se rozhodl udělat bobříka výdrže. Jako klasický akční film bych si to užil lépe, byť příběhově je to samozřejmě tuctovka. Univerzální vojáci, prachy, chtíč nejspíš po ovládnutí světa a zneužitá hlavní postava. Občas dobrá muzika, když zapěl Freddie, jak ale začal vřískat Rusák, byl to běs. Ne, v tomhle žánru raději západní filmy. Nakonec dám tři, za ty kopice mrtvol a výstřiky rudé, i když jinak tuhle hovadinu už nikdy neuvidím. A jen doufám, že se mi nic podobného nedostane pod ruku. Mizerie...a takový to mohl být zábavný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $2milióny║Tržby USA $9,252,038║Tržby Celosvetovo $16,810,562▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,383,178║ Tržby za predaj DVD v USA $2,027,778║ určite zaujímavý akčný úlet a dá sa povedať aj taký nový prírastok v danom štýle, má to šmrnc a primeranú odľahčenosť, podarený prírastok snímaný z pohľadu hlavnej postavy, nepočítam filmový Doom ten bol nezvládnutý /videl v kine: 60%/ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno nakonec mě to moc neoslnilo. Byl jsem na to zvědavej, ale jak se začali kolem upoutávky na tenhle film zjevovat slogany typu : totální filmová revoluce! nebo něco takového jste ještě neviděli, tak jsem zpozorněl a teď už vím proč. Jasně namítnete, že všichni jsou spokojený a jenom starej kverulant Wacoslav1 zase píčuje... No a v tom je právě ten problém, protože já tak nějak až na pár výjimek v posledních letech moc neberu filmy se kterýma jsou všichni spokojení a tohle pravidlo se opět potvrdilo. Jasně věděl jsem do čeho jdu a s čím můžu počítat, ale to neznamená, že to co jsem viděl se nedalo natočit daleko líp. Ze začátku je ten first person pohled docela svěží a netradiční, ale někdy tak v půlce filmu mě začal iritovat a určitě k tomu nepomohla ta častá celková (ne) přehlednost. Jasně je to akčňák z pohledu první osoby a tak pochopím, že kamera je neklidná a klepe se, ale nasekat do toho ještě ranec naprosto zbytečných střihů k té přehlednosti rozhodně nepřispělo nemluvě o tom, že tvůrci se až tak moc zaměřili na to aby stvořili tenhle fetiš kult, že zapomněli na to, že by to mělo mít aspoň nějakej scénář. Ta jediná a hlavní pointa mi byla od začátku jasná a co mohla zachránit akce to posralo to píčoidní zpracování nemluvě o tom, že hlavní záporák je jenom takovej trapnej telekinetickej blbeček co těží jenom ze svého ujetýho vzhledu a pronáší rádoby cool hlášky na víc se nezmůže, ale ok abych jenom neřval, tak neříkám, že pár dobrých nápadů tu zase nebylo a párkrát jsem se nepousmál a pokud něco nebo spíš někdo v tomhle filmu bezchybně funguje tak je to opět neustále měnící polohy v různých postavách Sharlto Copley kterej tu jako jedinej má dobrý kecy a splnil co jsem od něj očekával. Co se akčních scén týče, tak vyloženě mě bavila jenom ta sekvence v té rozpadající se továrně jejíž exteriéry mi připomněli finále Expendables 3 kde Copley jako vojenskej mazák provádí hrdinu barákem a společně likvidují nepřátele. Tahle scéna nebyla dokurvená ani kamerou ani střihem a ukazuje, že když se chce tak se i tenhle typ akce dá snímat relativně přehledně, škoda, že takhle nevypadal celej film.45% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je tu jedna zvláštnost- Celý film je z pohledu první osoby hlavního hrdiny- Henryho. To znamená že detalně vidíme jeho masakrování a akce je i někdy lépe viděna než ve filmech při které vás z rychlosti akce bolí hlava. Nejlepší na filmu je jednoznačně Sharto Copley který......... vlastně to je spoiler. No prostě řeknu to takhle...... Rád se převléká. Něco není vůbec vysvětleného. Třeba kdo je Akan (avšak vychází komiks Hardcore Akan o jeho počátcích). Pár nevysvětlených věcí tu stále je ale přesto se nedá mluvit o zklamání. Hlavně naopak.......... dá se říct, že jde o největší akční překvapení od Johna Wicka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takový praskání páteře, to se neomrzí." Tak v tom se zloduch Akan netrefil. Mě to omrzelo poměrně rychle. Je to sice originální úhel pohled na svět, ale taky je to jen počítačová hra, kterou nemůžu hrát. Klávesy, joystick, myš ani volant totiž nereagují na mé mačkání, posouvání ani kroucení a mě moc nebaví dívat se, jak Henryho ovládá někdo jiný. A kupodivu to nezachránilo všechno to běhání, skákání, šplhání, mlácení, střílení a drcení koulí, což jsou činnosti, které si obvykle dokážu užít. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • V jedné ze scén je vidět plakát ke hře PayDay2, kde Sharlto Copley daboval jednu z postav.  Ke hře byl vydán přídavný balíček s názvem "Hardcore Henry Packs". Jedna z přidaných věcí je například postava Jimmyho, jehož masku ze hry můžeme ve filmu vidět v šatníku v nevěstinci. (Ulmos)
  • Hoci nie je vo filme vysvetlené, ako Akan (Danila Kozlovskij) dostal telekinetické schopnosti, existuje komiks s názvom "Hardcore Akan" slúžiaci ako prequel k filmu, ktorý toto vysvetľuje. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama