Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (89)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noční vlak se šine mlžnou krajinou, ale do Bradavic nedorazí - uvízne na cestě temným hvozdem, když se cosi dostane pod jeho kola. Joe (Ed Speleers) je poněkud plachý a slušný kontrolor, který se nedokáže vzepřít, když mu skončí směna a on je poslán hned na další. Ač je sbírka cestujících pestrá - hlučná teenagerka, postarší pár, vykulený tloušťík či namyšlený prostopášný podnikatel, Joe je všechny bere za své a hodlá se o ně celou cestu starat. Jakmile se objeví vlkodlačí bestie, ukáže se většina cestujících i Joe v úplně jiném světle. Jde o život! Ve druhém plánu sledujeme Joa, zda vyhraje nad podnikatelem v souboji o půvabnou Ellen (Holly Westonová). Standardní horor o strašidelném vlaku s krvelačným netvorem je současně dramatem, kdy vidíme konflikty jednotlivých postav. Film však sráží doslova prasácký střih v akčních scénách. Bylo-li cílem zmást diváka, pak se ho podařilo splnit dokonale. Krev, obstojné masky (ale divná těla) a les. Ovšem vlkodlačí bestie ve dne, to se opravdu jen tak nevidí... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paul Hyett by měl dostávat více pozornosti do budoucnosti. Slušně si poradil s Exploitationem Seasoning House,skvěle zvládl i vlkodlačí látku Howl, která nepochybně patří mezi nejlepší přírůstky v tomhle subžánru a chystá další počin s názvem Its Walls Were Blood ( Jen tak dál, CHLAPE!). Howl má rozhodně, co nabídnout. Skvělé gore ( byť opět ho mohlo být více vzhledem k počtu postav), příjemné sympatické mladé herce, fungující napětí,perfektní vizuál, uzavřenou lokaci metra obklopenou temným lesem, který vytváří creepy temnou atmosféru a bad ass masky vlkodlaků, kteří nahánějí husí kůži a svírají srdce v hrudníku při každém zjevení. Překvapí i velmi nečekaný konec. Jediná výtka, že tempo není tak strhující, jak by se patřilo, občas se objeví hluché místo, ale po skončení jsem zanechal po sobě mastný flek, což dává najevo spokojenost. Film tedy obstál vysoké očekávání a letos jej topka nemine. 80% ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý sprievodca Joe sa nedočkal povýšenia v práci, v ktoré velmi dúfal, a tak ho čaká len ďalšia nudná cesta vlakom. Uprostred lesa však vlak kvôli poruche zastaví a pracovníkovi sa nepodarí opraviť ho. Čoskoro sa na oblohe objaví mesiac a lesom sa začne niesť prenikavé zavýjanie. Pre cestujúcich sa začína najhoršia noc ich života, pretože vlak zastavil uprostred teritória krvilačných vlkodlakov. - Jeden z mojich najočakávanejších hororov v tomto roku sa stal pre mňa jedným z najväčších sklamaní v tomto roku. Po minulom, na vlkodlakov úrodnom roku, som mal vela dôvodov tešiť sa na ďalší horor o vlkodlakoch, pretože Wolves a Wolfcop dostali po 5* a Late Phases velmi silné 4*. Tento rok sa na hororovej scéne objavil len Silverhide, a ten ako horor C-kategórie nebol ničím uspokojivým. Nanešťastie Howl v mojom rebríčku neprekonal ani jeden Werewolf horor z minulého roku. Z vecí ktoré boli výrazne kvalitné musím spomenúť kameru a gore. Kamera bola velmi dobrá a všetky zábery v tme boli prehladné. Gore bolo velmi dobré, aj keď sa tu nejaký Gorefest neobjavil. Vlkodlak sa najprv tajomne zakráda okolo vlaku a po okolitých lesoch, čo by malo byť náznakom budovania atmosféry. Prečo len náznakom? Pretože atmosféra sa ťažko vytvorí len vizuálnou stránkou, aspoň teda u mňa je na ňu potrebná kvalitná hudba. A čo urobil pán Paul E. Francis? Tento pán do tohto hororu nasadil také pecky a zvukové efekty, ktoré by sa hodili do animovanej rozprávky pre malé deti. Želám mu vela šťastia do budúcnosti, ale hororu sa dúfam bude už navždy vyhýbať. Ďalšou vecou, ktorá ma velmi sklamala, boli herecké výkony. Tie boli velmi slabé a to tu je dokonca Sarah z jedného z najlepších hororov môjho života The Descent. S príchodom vlkodlaka sa vytratila aj posledná nádej, že by sa mi tento horor mohol páčiť. Výzor vlkodlakov bol pre mňa rovnako sklamaním. Celkovo to radím medzi moje najväčšie sklamania v tomto roku. Škoda že som do toho nešiel bez žiadnych informácií ako do minuloročných hororov o vlkodlakoch, pretože by som z toho možno mal lepší pocit. Trailer ani nič som nevidel, ale aj z názvu už bolo jasné, o čo pôjde. Odpornú britskú angličtinu radšej ani nehodnotím, pretože to je otázka osobných preferencií. Velmi slabé 3*. + herečka z The Descent a The Descent 2 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Filmy o malých skupinkách lidí uvězněných na malém prostoru, v tomto případě vlaku, mám rád a začátek co do atmosféry špatný není. Je to takové britsky absurdní, postavy se chovají totálně dementně (a do toho ještě ten jejich strašnej akcent), monstra jsou správně ohavná, ale je to prostě takový klasický slasher, který nemá čím pořádně překvapit a pokud tenhle typ filmu nemá sympatické postavy (což tenhle kromě průvodčího nemá), tak mi nemá moc co nabídnout. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Pred 5timi rokmi sa mi to celkom páčilo. Medzi časom som si stihol pozrieť mnoho lepších hororov, napríklad Train to Pusan (Busan?)... Ktorý ma teda oslovil oveľa viac kombináciou akcie a napätia v izolovaných priestoroch vlaku. Alebo taký Snowpiercer.... To sú jednoznačné omnoho lepšie kúsky, ako tento film s dosť špatným CGI... Trápne-vtipnými momentami, prehrávajúcimi hercami v úplne škatuľkových roliach a situáciách tak strojených, až niekedy fakt hrůza. Koniec má však celkom gule. Minimálnej je odvážnejší, ako som čakal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama